Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky holky, nemáte některá z vás zkušenosti s kočárkem X-lander XA? Není moc malý? Myslím hlavně hlubokou korbičku. Nikde se mi nepodařilo najít recenzi na tento kočárek, tak to zkouším se poptat tady. díky moc předem ![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAahoj uvažuju nad ním taky.. ale kolekci roku 2006. koupím po jednom dítěti. nový se mi nevyplatí! moc se mi líbí korbička je menší ale do šesti měsíců tam mimi být může… jinak určitě mrkni.. na www.xlander.cz je to přímo jejich strana a najdeš i rozměry…
je to můj favorit. a když budeš hledat je tu už o něm psáno dost!
Ahoj,
já jezdím s XAčkem od dubna, zatím jsem moc spokojená. Akorát jsem si myslela, že nám korbička vydrží dýl…brouček má na 4-měsících 68 cm (vnitří rozměr korbičky je myslím 72?), takže takhle budu ráda, když nám vydrží, dokud nezačne sám sedět
![]()
Ale jinak spokojenost veliká ![]()
Doufám, že to nebude bráno jako reklama
..... na B-C je velice dobře rozjetá disku ohledně XA-čka (název sice má X-lander XA 2007), ale probírá se tam už i 2008 ![]()
Týna
Ahoj holky, my máme XA-2006 a musím říct, že vcelku spokojenost, malý se vešel do korbičky do 1 roku a v zimě i s fusakem, sice ne z beránka, ale vešel, jediný na co trošku pozor jsou přední kola, pokud se chystáte jezdit i v terénu (my celou dobu co kočárek máme trajdáme po lese) může se stát, že se přední otočná kolečka „vyžvejkají“, ale tomu lze nejspíš trochu předejít, že je zaaretujete, jinak žádný problém nebyl.
tak jsem dnes zkoukla x-landera v reálu! a musím říct, že mě moc překvapil! líbí se mi!
je sice pravda že XA není moc „houpací a drndací“ ani moc odpružené.. (jenže to v té prodejně nepoznáte až venku v terénu). ale jinak je super!
Korbička není z největších.. ale neřeším! mimi se nám narodí v lednu! tzn. do března - dubna vydržíme v korbičce a další zima stejně už by bylo ve sporťáčku.
XA otočíte na pětníku díky těm předním kolům..
X1 je mohutnější podvozek, větší kola a neotočná přední kolečka
X3 je i odpružená a zase nemá otáčecí přední kola.
Korbička se sundá velmi lehce a jednoduše se zas nandá.. je lehoučká… cca 4 kg.. má vevnitř polstrování, které se dá vyndat a vyprat a myslím, že kdybyste ji vyndali získáte zas kousek místa…
je příjemně vysoko nemusíte se tak sklánět jako k některým kočárkům..
autosedačku jsem neviděla.. v obchodech vám ji doobjednají.
sporťák - vypadá moc hezky! vevnitř je také polstrování.. nemá velký prostor pro zadeček, ale myslím, že je to dostačující.. dá se plynule položit.. ne zcela do lehu.. ale je to fakt jen mírně nakloněné.. takže jsem byla spokojena..
to je asi vše z mých dnešních postřehů! jen co - moc se jim barvy pro rok 2008 nepovedly! tedy na můj vkus - zelená je taková divná, modrá - je tyrkysová - takže taková do zelena… snad jen červená a oranž je super!
No já si ho objednala - ne nový.. ale z MMB je z prosince roku 2006 a paní prodává celý koplet s adaptérama.. a síťkama a pláštěnkou.. a myslím, že barvy byly v té kolekci hezčí! posuďte sami:

jo jeeště k těm barvám! pozor v reálu jsou jinačí než v jejich katalogu i na netu! raději nejdřív vidět! a ne objednat abyste nebyly překvapené!!!!
Ahoj, holky,
já mám taky X-landera XA, myslím, že 2007. Když jsme používali korbičku, nemohla jsem si kočár vynachválit. Prostě super - snadno ovladatelný, relativně lehký a fakt dobrá cena za 3 komb. Ve třech měsících jsme ale museli přejít ke sporťáku, protože naše Ella je fakt nezmar a potřebuje vidět a tomu bych teda už leccos vytkla.
Oceňujeme velká gumová kola a do lesa byl fakt perfektní a korbu bych koupila znovu. U autosedačky mi vadilo, že je potřeba měnit adaptéry
Upřímně - uvažuju, jestli to přežijeme, nebo celou trojkombinaci prodám, dokud vypadá dobře a pořídím nejaké lehčí polohovatelné golfky. Na druhou stranu - v zimě většina problému odpadne a velká kola + nánožník jsou fakt super.
Jj, hlavně se nenech zastrašit, jsou to moje subjektivní pocity. My jsme byli minulý týden na chalupě u Soběslavi v jižních Čechách a testovali jsme ho v lese a kolečka jsou fakt super do toho terénu ![]()
Macko je sice na výběr šíleně kočárů! ale chtěla jsem čtyři kola! ne tři! a něco hezkýho.. a tam už je ten výběr dost úzký mi přijde.. když to chceš v rozuné ceně.. samozřejmě..
no uvidím jak budu spokojená! zatím se moc těším!!
HOLKY POTŘEBUJU RADU!!!!
KOUPILA JSEM XLANDER Z ROKU 2006.. A CHCI SE ZEPTAT TĚCH CO HO MAJÍ.. JAK JSTE PŘIDĚLALI TAŠKU? JDE NA RUKOVĚŤ??? PROTOŽE NOVÉ TYPY MAJÍ TAKOVÝ CUPLÍKY A NA TO SE ZAVĚSÍ.. TENHLE JEŠTĚ NEMÁ! PORADÍTE??? NEBYLA K TOMU DODANÁ.. TAKŽE BYCH JI RÁDA DOKOUPILA, ALE NEVÍM ZDA MI TAM NOVÁ NA KOČÁREK Z ROKU 2006 PŮJDE!!!
POPŘ. JAKOU KOUPIT! DÍKY ZA RADU!!!!
Zdravím Vás,jsem tu poprvé a tak zatím nevím jak to tu chodí.Prosím o radu.Mám 8 měsíců xlandera- xa 08 a máme neustále píchlé duše.Jsme z toho nešťastní.Na zadním kole je výměna možná,ale jde vám někomu sundat duše z předního kola??aniž by jste kolo zničili?A nemáte prosím někdo foto jak má být správně nasazený nánožník?Náš 8 měsíční Matýsek se z něj neustále vykopává ven.Děkuji Pavlína
Pajik píše:
Zdravím Vás,jsem tu poprvé a tak zatím nevím jak to tu chodí.Prosím o radu.Mám 8 měsíců xlandera- xa 08 a máme neustále píchlé duše.Jsme z toho nešťastní.Na zadním kole je výměna možná,ale jde vám někomu sundat duše z předního kola??aniž by jste kolo zničili?A nemáte prosím někdo foto jak má být správně nasazený nánožník?Náš 8 měsíční Matýsek se z něj neustále vykopává ven.Děkuji Pavlína
Jezdíme s x-lander XA už půl roku, kolo píchlé ani jednou.. takže jen tipuju že se na předním kolečku odšroubuje ta matka a mělo by se to dát nějak vytahnout, to na čem kolečko drží… A nánožník se přidělává sponami co na něm jsou k sedačce (měly by tam na to být úchyty u pásů).
Zdravím, mám otázku, je nějaký rozdíl mezi kolekcí 2007 a 2008 (u modelu x-lander xa)???
Děkuju za odpovědi
Pellullinka no tak polohování rukojeti 2007 má 3 polohy, 2008 prý 6 - no nevím mám 2007, potom barvy, jinak logo, nový fusak, nová deka - pochopitelně v barvách nové kolekce, ledvinka na korbu - u 2007 je kapsička jak na korbě tak i uvnitř kočáru - to nevím jestli 2008 má, tu jsem zblízka neprohlížela.
Na XA2006 se nová taška dát nedá - jen přehodit ucho jako u neoriginál tašky. Já bych na tvém místě originál tašku nekupovala (leda úplně černou) - kolekce mají jiné barvy a myslím že je i jiný materiál potahu - bylo by to stejně nic moc - mrkni se na tržišti - tam určitě něco seženeš je tam hromada všech možných tašek v různých barvách, ja na přebalování používám jednorázové podložky - dokud nejsou počůrané tak se měnit nemusí.
Moje zkušenosti:
Kolo jsme nepíchli zatím ani jednou, je ale fakt že pumpička uměla kolo pouze vyfouknout, nafouknout se s tím nedalo nic. Tak používáme pumpičku normální s ventilkem na auto. Dokoupili jsme takové čepičky na ventilky u koleček a už se ani nic nevyfukuje (předtím se musela pořád dofukovat kolečka - a píchlá nebyla).
S korbou se opravdu do košíku vejde hromada věcí, do sporťáku už to opravdu není ono. Mě se tedy kočár taškou (obyčejnou taškou jen přehozenou) převrátit podařilo, jenže pouze v okamžiku kdy jsem ji měla pověšenou na sklopených řidítkách a vyndala syna - takže převrátila prázdný kočár, no nedivím se lehká fakt nebyla…
Nánožník se opravdu přicvakává karabinami na spony u pásů. Slunečník nemám, mám clonu na kočárek - nadávám jen ve větším větru. Do sporťáku jsme šli v půl roce, sice tam byl zapakovaný, ale nijak se nebránil. To že se sporťák nedá úplně položit nám nijak nevadilo.
Autosedačku jsme na podvozku nepoužívali ale vím že se sporťák nemusí odstrojovat a adaptéry se dají nacvaknout na podvozek - stačí jen odepnout potah v místech kam se dávají adaptéry. Pak se navíc sedačka kočáru dá použít jako odkládací plocha…