Úvod do problematiky výběru kočárků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
675
29.4.15 07:57

@Niemeyer podle toho co píšeš o dnešních kočárcích nevíš skoro nic. Doporučuju navštívit prodejnu s kočárky a tam si „ochytat“ trojkolky, čtyřkolky s otočnými koly a čtyřkolky houpací. Tvrzení že čtyřkolka se musí zvedat je nesmysl, mám doma Hartan topline S a ten otočíš jednim prstem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.4.15 08:00

Jak uz padlo, naprosta vetsina dnesnich ctyrkolek ma otocne predni kolecka. ja mam doma dve ctyrkolky, jednu trojkolku, plus golfky. a nelip se jezdi s tema ctyrkolkama, obe otocim jednou rukou na miste dokola.

jinak kocark neni na pul ruko, ja vozim jeste i dite, co bude mit v lete 3r. ale je fakt, ze z dnesniho pohledu bych koupila prvni samostatny hluboky, pak kvalitni sportak (v tom bude asi nejdyl) a nakonec lehounke malinke golfky na obcasnou vypomoc. podle me to jednim kocarem-kombinaci zpytlikovat nejde nebo za cenu velkych kompromisu v nejakem „stadiu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.15 08:03

My máme trojkombinaci X-lander a naprostá spokojenost :) Ale napadá mě jenom taková poznámka… také jsem chtěla především nosit, být miminku co nejblíže, ale moje záda měly naprosto opačný názor a malou jsem měla v šátku snad jenom jednou. Nevím samozřejmě jak jsi na tom ty ;) ale asi bych se zamyslela i z téhle stránky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.15 08:17

Jedna věc - holky mají pravdu v tom, že větší dítě a nošení už je celkem zápřah. Kluk má 10 kg, nošení je v klidu, ale když jsem nucená někde stát, tak trpím jak pes :zed: :mrgreen: a né vždy je to pohodlné jak pro mne, tak pro něj, to je nošený od novoše :think: ten kočárek je minimálně do 2 let, možná i dýl.. chce to zhodnotit kolem a koukolem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
29.4.15 08:25
@Niemeyer píše:
Veronika: proc nesnasis trojkolky? Ja si jednu trojkolku - korbicku prave zkousela, a je to super, jednim pohybem ten kocar otocis o 180 stupnu, to se ctyrmi koly ho musis nadzvedavat, abys ho otocila..

martina: nafukovací kola chci taky.

a mrzí mě, že už kočárky nepérují…je to tak? nikde jsem to už neviděla. Jak se houpe? Nijak? drncá se přes práh?? :lol:

Mam. kocar pro dvojcata
Unesu ho sama do schodu, zatim i s detma
Otocim.ho na miste… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
29.4.15 08:31

.

Příspěvek upraven 29.04.15 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
29.4.15 08:34

Mimi je tak malé, ale jen chvíli :D Nejmladší dcera má čerstvě 3 měsíce, na převážení jdeme dnes, ale tipuji tak 7,5 kg.Syn měl taky ve 3 měsících 7,3 kg. Naši Roan Maritu bych nedala ani za zlaté prase, houpací kočárek, hluboká korba, prostě klasika. Výhodou bylo, že se narodila v zimě, tak byla obložená fusakem, nelítala v tak velké korbě jak mýdlo(porodní váha 3,8 kg)..Na starší, letní dcerku, jsem měla na první dva měsíce půjčený kočárek s menší korbičkou, jak ráda jsem ho potom vracela, ve 3 měsících měla taky kolem 6,5 kg.
Kdybychom měli např. ABC desing viper 4S, už by se mi dnes do korbičky těžko vešla, obložená fusaky vůbec. Do půlroku minimálně bych rozhodně ve sporťáku vozit nechtěla.

Je fakt, že nepotřebuju jezdit MHD a ani často nevjíždím s kočárkem do supermarketů - nákupy řešíme jinak. Ale žijeme ve městě a naprostá spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
29.4.15 08:51

@Niemeyer a ty jsi tehotna nebo jak? ono je treba pocitat s tim, kdy se dite narodi, kdyz se narodi leto/podzim tak potrebujes velkou korbu, jelikoz v zime ji budes potrebovat, ono dite zabalene do fusaku jaksi nabere na objemu :D krom toho, bezne se rodi deti nad 4kg, to zas tak malinke miminecko neni a zmensovat se nebude :lol:
my jsme pro malyho meli trojkombinaci Maxi Cosi Mura, trojkolku, korba super, sportak na houno, ovladal se super, ale byl na me pak uz dost tezky, vymenila jsem za Baby Jogger City Mini GT, taky trojkolka a jsem naprosto spokojena, teda byla jsem, maly uz nejakou dobu v kocare nejezdi, az mi to prislo lito :lol: pokud bude druhy, tak bud na BJ dokoupime korbu, nebo koupime jenom hluboky a sportak necham BJ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.15 08:58

Tak ten speedi by ti mohl vyhovovat - boudička je malinká, spoťák naopak snad nejširší co jsem viděla. Je opravdu lehoučký. Má ruční brzdu, takže z kopce dobré. Jediné co já vidím jako mínus u tohoto kočárku je malý košík a hodně otevřená bouda - což se dá vyřešit dokoupením clony. Ale kočár do mhd si zase představuji jinak. Bazarový speedi se dá sehnat v dobrém stavu za opravdu pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
29.4.15 09:10
@Jana206 píše:
Mimi je tak malé, ale jen chvíli :D Nejmladší dcera má čerstvě 3 měsíce, na převážení jdeme dnes, ale tipuji tak 7,5 kg.Syn měl taky ve 3 měsících 7,3 kg. Naši Roan Maritu bych nedala ani za zlaté prase, houpací kočárek, hluboká korba, prostě klasika. Výhodou bylo, že se narodila v zimě, tak byla obložená fusakem, nelítala v tak velké korbě jak mýdlo(porodní váha 3,8 kg)..Na starší, letní dcerku, jsem měla na první dva měsíce půjčený kočárek s menší korbičkou, jak ráda jsem ho potom vracela, ve 3 měsících měla taky kolem 6,5 kg.
Kdybychom měli např. ABC desing viper 4S, už by se mi dnes do korbičky těžko vešla, obložená fusaky vůbec. Do půlroku minimálně bych rozhodně ve sporťáku vozit nechtěla.Je fakt, že nepotřebuju jezdit MHD a ani často nevjíždím s kočárkem do supermarketů - nákupy řešíme jinak. Ale žijeme ve městě a naprostá spokojenost.

Souhlasím, taky jsem měla Roan maritu, obě děti narozené v zimě (porodní váha 4kg) a ještě v roce!!!se mi vešly do hluboké korby i s fusakem (na spaní).

I v létě mi přišlo, že velká korba je výhodná - měly kolem sebe místo, nebylo jim takové horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
29.4.15 09:21

Snad 90% kočárků má v dnešní době otočná přední kola. Pokud tedy nehovoříme o těch těžkých tancích minimálně 5 let starých.
Trojkolka zase tak super není třeba při nájezdech na obrubník, je to o cviku, ale někdy se to prostě nevychytá.
Pokud už jsi těhotná, tak bych se taky rozhodovala podle toho, kdy se mimino narodí. Přes zimu mu bude určitě líp v korbičce, než ve sporťáku a korbičky kolem 80cm, tak aby tam dítě vydrželo minimálně 6 měsíců, se už dělají celkem běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
29.4.15 09:27

@mammy ja mela trojkolky 2 a ani s jednou jsem nemela problem s najezdem na obrubnik :D ani nikdo z rodiny :) na druhou stranu, kdyz jsem videla, jak se u ctyrkolky ty otocne predni kola umi pekne sprajcnout, tak radsi budu bojovat s obrubnikama, kdyz uz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
29.4.15 09:50

Za mně doporučují koupit kočárek podle sportovní verze. Já mám britax affinity a naprostá spokojenost. Lehký, hlubokou korbu jsme měli do cca 9 měsíců. Malý byl velký a už chtěl sedět. Sportak prostě vede. Sice byl dražší ale platila tchyně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
29.4.15 09:58

Tyjo, ted jste mne privedli na asi pomerne dulezitou myslenku s tom rocnim obdobim, na to jsem nepomyslela :D Ano, budu rodit v rijnu, tudiz detatko budu vozit v zime.. takze asi spis takovy ten kocar oblozeny fusaky a „molitanem“? Pritel ma totiz takovy krasny kocarek, co prave neni oblozen, jako jine..takove ty „z devadesatek“. Ale opravdu nemam sajna o nicem, moc dekuju za pro vas samozrejme a jasne postrehy..do kramu uz aspon pujdu s nejakou predstavou, a uprimne - u me je jeste moc brzo nad tim vazne uvazovat, stat se muze leccos..zatim si o tom budu jen premyslet. na obchody mam zatim opravdu casu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
29.4.15 10:12

@Niemeyer Co Jané Slalom Pro? Už se nevyrábí ale seženeš ho v bazarech. Já ho mám a spokojenost. A jen tak mimochodem já jsem malá a moje „malé“ miminko mělo v 6m 10,260 Kg takže o tom to opravdu není. Zimu musí přežít v korbě. To asi jinak nepůjde. Jané má super sporťák, je lehký, skladný, paráda. :palec: Koukni, já doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí