Úvod do problematiky výběru kočárků

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4623
29.4.15 06:59

Kočárky obecně :)

Ahoj, našla jsem tady změť témat o kočárkách nejrůznějších značek, a musím říct, že takto do podrobna to nemám sílu zkoumat. Chceme hlavně šátkovat, až bude mimi, přítel to umí. Na chalupě budeme používat kočárek po mně :D abychom ten nový nemusel převážet. (na to se obzvlášť těším, máma v něm vozila i moji sestřičku, to bude nostalgie)

a na kočárek máme jednoduché požadavky :

1. korbička na třech kolech - jestli znáte, lépe se ovládá!
  2. co nejmenší!!
  3. co nejlehčí

nebojím se převrácení, ale chci něco opravdu snadno manipulovatelného. Když vidím ty parkující „vozy“, jímá mě hrůza:))) vždyť to mimino je tak malé.

vím, že uvažuju hodně dopředu, takže zatím jen teoreticky. Přítel na to nějak zavedl řeč… a nechci vybírat různé značky, přijdu si v tématu kočárky, jak kdyby se řešilo jestli jsou lepší Rossignoly, Atomic nebo Blizzard :lol: (pardon za lyžařskou terminologii:) )
Jak budu moct, chci nosit v šátku. A na to ježdění prostě něco malého, lehkého a skladného… dokonce mám pocit, že ten starý mámin kočár byl menší a lehčí než ty všechny dnešní..ale asi mám zkreslené představy z dětství:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
29.4.15 07:03

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prej je mimino malé, to je, ale jen chvilku. Dnešní kočárky právě nejsou nijak obří, právě, že oproti starým jsou malé. je spousta kvalitních trojkolek, nebrala bych poláka, šla bych do kvalitní značky, klidně použitého)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.15 07:06

Já si pořídila Quinny speedi - jestli existuje i v hluboké verzi pro mimino netuším, ale je lehký, skladný, naprosto super - mám ho na brusle a na běh, jinak taky nosím :mrgreen: Já chtěla nafukovací kola, protože ty „umělé“, to je hrozný, s dítkem to potom srašně hází.. chválený je i valco snap, ale nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
29.4.15 07:10

@Niemeyer presne jak pise araw :-D mimi je male, ale fakt jen chvilku. Ja naopak nechapu ty dnesni minikocarky, do kterych se dite v pul roce uz pomalu nevejde..jsou to nadherny kocarky a ja s nima zkusenost nemam, ale predpokladam, ze to vajicko, v kterem dite je, se da sundat a kocarek ma tim padem vicero kombinací.. :think: asi ano, ze? Jinak nevim, kdo by si kupoval drahy kocarek na ani ne rok, kdyz uz by se do nej pak dite neveslo..:-D ale stejne. Poradny, mohutny kocary jsou nejlepsi. Meli jsme Patrona s obrima nafukovacima kolama a nemuzu si ho vynachvalit. Trojkolky nesnasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
29.4.15 07:12

Díky za reakci..no to máš pravdu :mrgreen: bazarový určitě chceme. Tak asi budu v krámě koukat na to jaký se mi zrovna líbí.

oni jsou oproti starým určitě menší (hlavně co do výšky) a pohodlnější na ovládání, tomu věřím. maximální komfort. ale těžké mi přijdou všechny.

(přítel kočár má, původně stál 25 tis, což mi přijde šílené, a tvrdí, že ho nechce, že je moc velký a těžký. To je. Bohužel, nezdá se mi, že by ostatní kočáry byly lehčí. A trošku jsem zatoužila po tom, mít tak moc drahý kočár:) vlastně aniž by se mi extra líbil:) ale to jsem hned zase zapudila :mrgreen: takže ho přítel asi prodá.
Tak mě asi taky čeká vybírání značek, toho jsem se bála:) ale neberu to nijak fatálně..je to jen kočár..bude v něm jezdit jen max. rok, ne?

Ve stodole máme také proutěný kočárek po mámě. Což je rozkošnost největší, je nizoučký, používat se samozřejmě nedá..ale když si čověk uvědomí, v čem všem se dá dítě vozit/nosit, tak si řekne - vždyť je to na půl roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
29.4.15 07:22

My mame camarelo art, je pekne vysokej, coz je pro nas s manzelem super, jsme vysoky oba a hlavne je fakt lehouckej.. korbicka je dlouha, kdyz srovnam s jinyma, tam by se nam prcek v 5m nevesel.. je to sice polak, ale nedam na nej dopustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
29.4.15 07:23

Veronika: proc nesnasis trojkolky? Ja si jednu trojkolku - korbicku prave zkousela, a je to super, jednim pohybem ten kocar otocis o 180 stupnu, to se ctyrmi koly ho musis nadzvedavat, abys ho otocila..

martina: nafukovací kola chci taky.

a mrzí mě, že už kočárky nepérují…je to tak? nikde jsem to už neviděla. Jak se houpe? Nijak? drncá se přes práh?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.15 07:31

@Niemeyer tak mrkni třeba na to QS - mám, je naprosto super :mrgreen: ale jak říkám, mám ho od sporťáku, na úplné mrně jsem měla roana maritu (největší bouda na trhu, ale těžký, neskladný, do města nevhodný). Jenže já převážně nosila, takže mi to bylo fuk. Teď taky nosim, ale na ten sport a delší výlety je kočár super.. a tříkolka je fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
29.4.15 07:37

@Niemeyer ja mam kocarek co houpe ale nesplnuje tve ostatni pozadavky :D a pokud si vylezene nekoupis retro kocarek, tak ostatni ti budou jakoby drncat.Dle typu kol vic nebo min.
Podle tvych pozadavku bych ti doporucila Quinny, Britax B motion 3, Baby Jogger city mini gt. Vse to jsou kvalitni kocarky a radi se do kategorie lehcich a skladnych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
29.4.15 07:41

Myslim, ze mas o kocarcich dost skreslene predstavy. I ctyrkolka se da otocit na petniku, kdyz ma otocna kolecka. Pokud nechces resit znacky a je ti jedno, jaky kocar bude, kup si ten quinny speedy, co ti radi Martina. Je lehky, neni to velka krava, da se sehnat z bazaru. Jinak ale myslenka, ze kocar je na max rok je dost zcestna. Nektere deti zacinaji chodit az v roce a pul a nektere se velice rady vozi jeste ve 3 letech. Nedokazu si predstavit dlouhy vylet nebo nakup s dvouletakem bez kocaru. Leda v nositku, ale zas kam dat veci, do batohu? Ja bych takto ovesena byt nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
29.4.15 07:46

@Niemeyer Jsou houpaci kocarky, ale je jich malo. Perovaci trojkolka je baby jogger summit, ale ty klasicke houpaci jsou roan marita, bebecar stylo, navington, inglesina, peg perego. Chce to hledat, coz se tobe moc nechce :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
29.4.15 07:47

Já měla houpací kočár, ale byl snad větší a těžší než Liberta :). No do města naprosto na nic. A pak jsem měla sporťák Gesslein F4, je to čtyřkolka, nemá nafukovací kola, ale odpruženej je hodně slušně. Krásně se ovládá. A je relativně lehkej, váží 10 kg. S korbičkou asi trošku víc, tu jsem neměla. Takže i čytřkolka s otočnýma kolama se ovládá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
29.4.15 07:50

Lemanka: představy mám zkreslené, případně žádné..naposledy jsem viděla kočárek, ten od přítele, když ho prodával. :)
kočár na rok myslím korbičku. pak se přece moderní kočárky vymění za nástavec - sporťák. Ale tříleté dítě bych chtěla vozit jen, pokud by bylo nemocné… :oops: a to už by snad jezdilo autem s námi v sedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
29.4.15 07:53

Jinak na pérování nelpím nijak, bylo to spíš podivení, že už se to nedělá.. :)
rozhodující je pro mě dobrá ovladatelnost a možnost jezdit ve měste - tramvaj atd. Jo a taky možná budu jezdit docela do kopce, ulici máme ve svahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
29.4.15 07:56

@Niemeyer Tak já jsem ve třech letech brala kočár jenom na výlety a nákupy a nebo když jsem potřebovala bejt někde hodně rychle. Což přecijenom tříletý dítě ještě tolik nechodí. Pak jsem si pořídila kvalitní kolobku a jezdily jsme na kolobkách, nebo jela na odrážedle a pak na kole. Ale musela jsem si zvykat na to, že všechny věci musím táhnout na zádech. teď už mi to nevadí a na kolo jsem si pořídila bezva tašky, abych nemusela všechno vláčet v batohu. Přecijenom jídlo a pití pro dvě děti už něco váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí