Kočárky z Polska

221
7.6.05 08:45

Kočárky z Polska

Ahoj holky, máte některá zkušenosti s kočárky z Polska? Chystáme se tam nějaký koupit, mimi přijde v říjnu. Chtěli bychom nějakou troj či čtyřkombinaci, ať to zvládnem s jedním kočárkem. Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5248
7.6.05 09:07

Ahojky, ja jsem si koupila kocar z Polska, 3-kombinaci s prislusenstvim, taska atd. cena velice dobra 5tis.
Ale jak jsem ho cala pouzivat, po 4.mes jsem ho musela prodat a koupit si v cr. novy znackovy ABC.za 8tis. takze me to nakonec stalo o neco vice,kdyz jsem chtela puvodne usetrit.
Mozna jsem treba jen ja mela smulu, a nekdo jiny je s Polskym kocarem spokojeny,ale ja jsem uz po dvou mes. uzivani, musela s kocarem doslova bojovat, pri jidze mi porad ujizdel na jednu stranu, takze nebylo mozne ridit ho jen jednou rukou, a treba u toho zaroven drzet destnik nebo telefonovat. To ujizdeni na stranu bylo cim dal horsi, dale mi porad odpadaval nakupni kosik, a to jsem tam skoro nic nevozily. porad se mi odepinal.
Nebyla jsem vubec spokojena, s kocarem jsem se docela dost nachodila takze jsem si nakonec koupila kvalitni kocar, a ten je v poradku, a jako novy dodnes, kdyz uz mala ma 3.roky, stale ho mam, skovan pro dalsi dite, ten polsky by ani nahodou nevydrzel rok uzivani, natoz ho jeste dale prodat nebo ho nechat pro dalsi dite.
Ja vim ze ty polske kocary lakaji svou vybavou, barevnosti, cenou. Musim taky rict,ze i potahove latky maji opravdu kvalitni, a ze nevyblednou,dobre se cisti.
Ale co se tyka funkcnosti kocaru, skladani, prehazovani rukojete. atd. to vse u me bylo dost kazove.
Ale znam taky dost lidi co jsou s Polskymi kocarky spokojeni, taky zalezi na frekvenci prochazek, skladani atd.
Ja uz bych do polsky kocar nikdy nechtela.
Hodne stesti pri vyberu preje Lucie.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
7.6.05 10:03

www.darababy.cz

mám DORJAN F4 a jsem maximálně spokojená

Markéta a Markétka 8 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.6.05 12:42

ahojky, my máme kočárek z Polska již více než rok používaný. Z našeho okolí jej využíváme a namáháme opravdu nejvíc - jezdíme převážně po lesních cestách, na Šumavě přímo po trase turist.značek…- zatím vydržel vše, co jsme měli sílu s ním vyjet :-) základem jsou terénní odpružená kola, která houpajía dítě usne do pár minut. dneska je z něj lehký sporťák, který je na případný spánek mnohem větší a pohodlnější než golfáče apod. je to moc hezká čtyřkombinace (fa myslím TaKko) koupená v Pol.Těšíně za 4tis.Kč! vřele doporučuji!!! (spálit se můžeš vždy, ale příklady z mého okolí ukázaly, že vysoká cena není zárukou kvalita, spíš naopak) měj se krásně! J

• Citovat
  • Upravit
8276
7.6.05 14:06

LUCIE- nebylo to zahýbání kočárku způsobeno tím, že byly nestejnoměrně nafouklá kola? To potom zatáčí.

Já mám hodně známých i příbuzných, co jsou s kočárkem z Polska max. spokojeni. Vlastně nemám v okolí nikoho, kdo by s ním měl problém. Samozřejmě se to může stát, ale to je riziko i u kočárku koupeného u nás. Navíc polské kočárky se prodávají i tady, jsou oblíbené, ale vyjdou tu o nějakou tu tisicovku víc (deltim, tako).
Já jsem rozhodnutá koupit kočárek v Polsku.

Přeji šťastný výběr, Alenka, 26.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.6.05 14:19

Ahojky,
my máme taky kočár z Polska, ale je kupovaný v ČR. Dovozce Polsko, prodejce ČR.
Taky jsem přemýšlela, že bychom si pro něj zajeli do Polska - byl rozdíl na ceně zhruba 2000,– Kč.
Ale pak jsem zauvažovala co s případnou reklamací :?: :idea: Pokud koupíš kočár v Polsku tak ho musíš v Polsku zase reklamovat. Špízovala jsem v té prodejně, kde jsme ho nakonec koupili, jak by to bylo s reklamací s kočárem z Polska. Smíchy se popadali div né za břicho. Reklamovat u nich v žádném případě, i když prodávají stejnou značku. No jasně, proč by to taky dělali, že?

A hlavně kde je záruka, že ten prodejce u kterého v Polsku kočár koupíš tam bude třeba i za 2 měsíce.
A nebo, když to bude nějaká větší oprava, tak ti v Polsku půjčí kočár do doby než ten Váš bude opravený?

Janiku, ještě o tom raději popřemýšlej, aby ses nespálila. Samo, že můžeš v Polsku narazit na dobrý kočár a nebude s ním sebemenší problém, ale jsou i zmetky :(
Pokud chceš polský kočárek, tak bych raději ty penízky přidala a koupila ho v ČR. Máš to s plným servisem a některé prodejny mají servisáka přímo na prodejně, takže kočár přivezeš a za chvíli si ho taky odvezeš (samo pokud to není velký problém) :)

Přeju šťastnou ruku při výběru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
7.6.05 15:09

Janiku,
mám kočárek kupovaný v Polsku (zn. Dymex), je to trojkombinace. Možná je to štěstí, ale nemůžu proti němu říct ani popel. Stál asi 4800 Kč na naše peníze, dobře péruje, má přehazovatelnou rukojeť, nevrže, dobře se skládá (hodně cestujeme i autem, takže byl milionkrát složený :) ), naštěstí ani neujíždí na žádnou stranu. Naopak řada kamarádek, které investovaly do drahého značkového kočáru, spokojena není - ujíždějí, vržou, vybledává potah. Značka asi taky není záruka, že bude kočár dobrý. Taky jsem uvažovala, jestli nekoupit polský kočárek raději tady, ale tuhle značku jsem u nás neviděla (ale samozřejmě jsem neobjížděla všechny prodejny v republice :) ), kvůli reklamacím, opravám atd. Ale pak jsem si řekla, že kdyby se s ním stala nějaká hrozná věc, tak koupíme druhý (pořád to vyjde levněji, než některé značkové u nás). Ťukám to do dřeva, naše malá má přes 15 měsíců, kočárek je stále jako nový. Hlavně je dost prostorný, takže v něm v pohodě spí. Čekáme další přírůstek a o novém vůbec neuvažuji, odvozí se v něm i to druhé dítě.
To je můj názor, určitě se dá narazit i na šmejd, ale polské kočárky bych nezavrhovala.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.6.05 21:06

Janiku!

Já jsem měla taky kočárek z Polska a navíc jsem ho koupila v bazaru a byl jako nový. Takže vlastně kočár vydržel na dvě děti a já ho vůbec nešetřila. Vozila jsem na něm i docela hodně věcí a byl celou dobu v pohodě. Protože se mi dcera narodila o 3 měsíce dříve, takjsem ho používala docela dlouho - do jejích asi 3 let. Teď ho ještě používá švagrová (sice už jen na zahradu a do lesa - je totiž od sluníčka vybledlý a má první dítě a chce se taky ukázat, ale pořád jezdí dobře).
Na druhou stranu švagrová nechtěla kočár v Polsku a koupila si drahý u nás a asi po 2 - 3 měsících se ji pokazil a museli ho nechat opravit. A to se opakovalo několikrát.
Takže si vyber, ale myslím si, že to není problém.

Přeju, ať se dobře rozhodneš a dobře si vybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.8.05 22:40

:( ja jsem si koupila kočár v ČR, ale polské značky. Po 3 měsících se mi začal kazit.Po několika reklamací jsem začala mít problémy s prodejcem ( nebudu jmenovat,, tento spor je stále aktuální), v záruce mi ho už nechce zdarma opravi a užívám ho +-10 měsíců. V životě bych si kočár z polska už nekoupila a ani polskou značku u nás doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.8.05 14:41

Kočárek z Polska jsme měli na obě mladší děti. Pro každé nový. Problém s ním nikdy nebyl a kupováno vždy v Polsku. Po tom starším odvozil ještě 2 děti, než skončil někde na chatě na zahradě. Po mladším jezdí stále (18 měsíců) a je to perfektní stroj do terénu, ne jako golfky.
Při nákupu chce vyzkoušet, zda všechny funkce opravdu jdou lehce, nikde se nic nekříží a podobně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.1.06 15:25

Já mám s kočárkem polské výroby TAKO Julia tu nejhorší zkušenost. Zakoupila jsem jej kvůli případné reklamaci v ČR. Potah sice nevybledal, ale už po třech měsících používání se rozpadly švy a látka se začala párat, 1. reklamace byla kladně vyřízena, po půl roce používání už jsem musela chodit na procházku se šroubovákem, poněvadž odletovaly matice od šroubů ve spojích, z kloubů na rukojeti neustále odpadávaly krytky… Při otočení rukojeti za záda dítěte nebylo možno s kočárkem vůbec manipulovat, poněvadž těžiště celého kočárku bylo na předních kolech. Po úpravě na sporťák se díky posunutému těžišti stal dost nestabilním. Při třetí reklamaci mi ze servisu sdělili, co bych chtěla, když jsem si koupila „trabanta“.Ani jedna oprava nebyla zaznamenána v záručním listu. Dlouze jsem to rozdýchávala a kočár (ještě v záruce) postavila k popelnici. :(

• Citovat
  • Upravit
3492
3.1.06 16:38

Ahoj,
my taky máme kočárek z Polska. A musím říct, že se mi s ním jezdí dobře a ani žádnou závadu zatím neměl. Teda kromě píchlého kola, ale to není tím, že je z Polska:-) Je pravda, že ho nevyužívám denně, ale jsem s ním spokojena. Jen mi vadí to, že je dost těžký a při nástupu a výstupu z MHD je to zabíračka, ale to jsem si měla uvědomit dřív.
Máme klasickou korbičku a sporťák je k tomu zvlášť. Nějak se mi tyhle kočárky líbí víc. Není to Tako.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.1.06 16:58

Ahoj…já mám kočárek také z Polska je to Firkon Vector,zvlášt se skládá podvozek zvlášt korba.Má vlastně dost dlouhou korbu,že i náš 7.měsíční prcek se do ní v pohodě vejde i s fusakem.Já jsem s ním velice spokjená až na píchlé kolečko no proclém.Kamarádka má Bebecar a zatáčí ji ke straně a blbě se vozí zkoušela můj a hned by měnila,ale já ne :roll:.Firma Firkon dodává atestované kočárky a je to znát,že je jiný než Tako,Bambi,Kajtex a plno jiných.Sice si myslim,že s výběrem kočárku to je o náhodě jako s botami někdo kupuje boty u vietnamců a v pohodě a někomu se po 3týdnech od vietnamců rozpadnou.Záruku na kočárek mám dva roky a stál mne i s cestou do 6000Kč,což je krásná cena a na druhé budu mít zase nový.Holt mne se vyplatilo koupit levnou věc,ale dost jsme u toho s tatkou přemýšleli jaký typ,konstrukci,korbu a barvu.Pokud by se s ním něco stalo tak mi ho opraví v 60km vzdáleném Klodzku a to prosím na počkání anebo díl ihned vymění /když sme kočár kupovali byla sem svědkem výměny nánožníku,jelikož se jim totálně rozjel ve švu,ale to se stává / to tady v ČR např. jak má kámoška ten Bebecar tak ji kočár opraví,ale tu dobu třeba 3týdny bude bez něj ptala se na to.A tak raději jezdí s kočárkem co ji mírně zatáčí a stál 13000Kč.Takže risk je zisk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
3.1.06 18:44

ahoj ,segra ma taky kocarek z polska a hned asi po mesici ji zacal zahybat, dneska po necelych 2 letech se s nim v podstate neda vubec jezdit, ani kdyz ho drzim vsi silou…
a takz celkem brzo se obrousily brzdy, ktery byly udelany jako zoubky na ozubeny kolecko paralelne s kolem /snad je to srozumitelny/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.06 13:08

Ahoj,
tak my máme kočárek Tako. Spokojená jsem jak kdy, ale kdybych měla znovu kupovat kočárek, tak bych o něm pořád uvažovala.

Klady: vzhled - krásné barevné kombinace, kvalitní potahový materiál, plná výbava (taška, igelitová pláštěnka, 3-4 kombinace, nákupní košík), stabilita, dostatečná velikost, jednoduché skládání (chce to trochu praxi), ideální na městský terén - rozbité chodníky, najíždění/sjíždění přes obrubníky

Zápory: je třeba čas od času dotáhnout matičky, dofoukat kolečka, někdy opravdu při menším nahuštění kol zatáčí, pérování - ne všechny mají kvalitní, je těžký - 20 kg, při větším začáteční je třeba se trochu vzepřít o rukojeť a tak nazvednout přední kolečka a kočárkem otočit, ale je to jednoduché

Opravdu jako největší problém vidím tu váhu - 20 kg kočár + 10 kg dítě + fusák, zimní oblečení, deka, nákup = 40 kg. Bydlíme na kopci, takže za ten rok denního používání mám pěkně vypracované svaly (ty břišní samozřejmě ne).

Myslím, že polské kočárky nejsou určené pro maminy drobnější postavy a taky pro náročnější. Já bych uvítala, kdyby měl kolečka takové jako mívají třeba golfky. To by pak byla paráda.

Když s ním jede manžel, tak by ho někdy nejraději nechal stát u popelnice, protože nemá tu praxi v ježdění s kočárkem a není tak zručný třeba na těch obrubnících. A vadí mu samozřejmě ta váha. Ale teď v tom šíleném sněhu (ale tak krásném) je to takový malý tank, který v kombinaci s vypracovanými svaly rozrazí i hlubší závěj.

Ten nejlepší výběr přeje Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4