Kočička kašle a zvrací

109
28.4.24 15:30

Kočička kašle a zvrací

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, protože už si nevím rady. Mám kočičku, jsou jí 4 roky. Začalo to tím, že začala zničehonic zvracet granule. Ne pokaždé, většinou ráno. Občas zvracela třeba 4 dny za sebou, pak byl zase 3 dny klid atd. Granule zvracela celé. Vzala jsem ji na veterinu, kde udělali odběry krve, kočička je dle nich naprosto zdravá. Dostali jsme nové granule (neměly by tolik dráždit žaludek), prášky na žaludek a pastu proti trichobezoárům. Začala jsme dávat pouze kapsičky, protože po nich nezvracela. Byl klid asi 14 dní a najednou začala mít kašel (opět většinou ráno) a opět zvrací, tentokrát i kapsičky. Byly jsme opět na veterině (na jiné) a dostali jsme stejné prášky na žaludek, odčervení a probiotika. S tím, že názor byl stejný - kočička je zdravá, zřejmě má podrážděný žaludek. Prášky bere již pátý den, kašle, dáví se - občas zvrací, občas ne.. už jsem zoufalá, nenapadá mě co by to mohlo být. Nemáte někdo zkušenost? Do toho se začala škrábat pod ouškem skoro až do masa. Děkuji všem za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
694
28.4.24 15:39

Prohlizel ji nekdo poradne dutinu ustni a nos? Nemuze mit nekde neco zapichnuteho? Osinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
28.4.24 15:40

@Anetaa120 tak jděte znovu na veterinu, že léčba nepomáhá, a nechoď pokaždé na jinou veterinu, protože pak ji znovu léčí od začátku, protože nevědí, že tuhle léčbu už bez úspěchu měla nasazenou,
asi bude potřeba víc vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
28.4.24 16:01

@stinga o všem věděli na té druhé veterině, měla jsem lékařskou zprávu i výsledky z těch odběrů.
@Eowyn01 Koukali ji jen na zuby, dutinu neprohlíželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
28.4.24 16:10
@Anetaa120 píše: Více

běžte zítra znova, ale ne na třetí veterinu, ale na jednu z těch, kde jste byli,
možná bude potřeba rentgen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2078
28.4.24 16:27

Jak psali ostatní, běž tam znovu, že léčba nepomáhá. Může mít někde cizí těleso, možná bude nutné prohlédnout ji v narkóze. V úvahu připadá i nesnášenlivost nějaké krmné složky, zkusila bych hypoalergenní krmení. Ale nejdřív rozhodně veterinář, hned zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
28.4.24 16:45

@Pučálkovic.Amina jo to by mohlo také být, když se kočička škrábe až do krve, asi nějaká alergie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný