Nemohu si nechat psa

NiaMarko
25.4.24 11:25

Nemohu si nechat psa

Pěkný den, nastala situace, kdy má ex, mi zde nechala jejího psa, s tím že její otec je alergický a nemůže si ho vzít ihned, když jsem jí říkal zda by mi pomohla najít aspoň hlídání, které bych platil, žádná ochota, psa nechci zavírat do klece na 12H, přijde mi to nehumální, to samé ho tu ponechat samotného takovou dobu, zároveň nemá práci a tak na něj nebudu od ní mít příspěvky. Mohu poprosit o radu? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37252
25.4.24 11:30

Vrať ji ho. Ať si poradí. Je to její pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.4.24 11:42

Útulek! Psa jsi našel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78047
25.4.24 11:46
@NiaMarko píše: Více

Jaká rasa psa, jak starý, odkud jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NiaMarko
25.4.24 11:49

@sirikit Labradorský retrívr, bude mu za 2. Měsíce rok, aktuálně se nacházím v Děčíně. Za cca 4 měsíce se steuji do Prahy.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
25.4.24 11:51

Je to její pes, tak ať se o psa postará.
Jinak ať Ti ho smluvně daruje (čili mít na to papír). A pak bych mu zkusila najít jiný domov, pokud ty psa nechceš. Můžeš se zkusit domluvit s nějakým spolkem, jestli by si psa smluvně nevzal. Zkusit přes různé skupiny, atd… Jako útulek (městský) většinou psy od majitelů přímo nebere.

• Citovat
  • Upravit
Janli
25.4.24 11:51

Pokud je čipovaný na ni, tak si od ní nech podepsat darovací smlouvu, abys byl krytý a dej inzerát, že ho daruješ. Nebo rovnou útulek. Takový pes se tam ani neohřeje.

• Citovat
  • Upravit
NiaMarko
25.4.24 11:53

@kocourGarfield já bych ho chtěl, bohužel dělám 12h a když jsem zadal o 8h směny, byl jsem zamítnut. Hledal jsem řešení, na otázku kdy si ho veme, řekla že neví a já nechci psa trápit, též jsem přemýšlel nad skupinami, máte nějaké doporučení? Nějaké spolehlivé?

• Citovat
  • Upravit
78047
25.4.24 11:54

Jejda, štěndo ještě…
Já jsem si říkala, že kdyby to bylo nějaké menší plemeno, tak bych nám ho zařadila do smečky, ale labradora je celkem kousek, ten už by se nám do postele nevešel. :nevim:
Každopádně tohle je blbý, desetiměsíční štěně potřebuje výchovu a práci, ať z něj něco je, a ne se klackovat půl dne doma sám, vůbec v kleci. :roll: Potřebuje si hrát, pohyb a vybít energii.
exPřítelkyni nůž na krk, ať se o něj buď stará, nebo na rovinu řekne, že se na to vykašle a intenzívně shánějte pro psa novou, milující rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NiaMarko
25.4.24 11:54

@Janli Nečipovala ho, pokud vím, celou domácnost jsem tahal sám, od nájmu po psa.

• Citovat
  • Upravit
NiaMarko
25.4.24 11:56

@sirikit Já se snažil o vycvičení, hru atd, bohužel z její strany nebyl zájem, mohu vám napsat soukromou zprávu?

• Citovat
  • Upravit
35385
25.4.24 12:00

Ta je dobrá fakt. Neví kam s ním, tak ho hodí na krk tobě. Řekla bych jí, že se buď o něj postará, nebo mu najdu vhodné majitele, protože já si ho nechat nemůžu. Docela drzá teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NiaMarko
25.4.24 12:05

@arinecka Nejvíce mne mrzí, že si ho nechat nemohu. Zkusím to znovu. Dle vaší rady děkuji

• Citovat
  • Upravit
35385
25.4.24 12:10

Chapu. Taky bych ho nenechala cele dny zavreneho v byte. Urcite se najde nekdo, kdo ho bude mit rad a bude na nej mit cas. Hlavne prosim peclive vyber noveho majitele, aby pejsek nesel z blata do louze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35385
25.4.24 12:12
@Atisia píše: Více

To bys udelala? Ja teda ne. Takovych chudacku co nekdo udajne nasel jsou plny utulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný