Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den
Pořídili jsme si štěně má 7m. Pán se ho musel vzdát kvůli stěhování tak jsme si ho vzali k sobě. Změna je velká a pejsek má separační úzkostí. Pořídili jsme kapky od dokonalé lásky, bachovky. Musíme chodit do práce. Doma jsme s ním byli aby si zvykl. Ale už jsme museli do práce. Co můžou udělat sousedi? Pokud pes ruší noční klid od 5:15 kdy odcházíme a noční klid končí v 6h můžou nám něco sousedi říct? Jsme v podnájmu majitel o pejskovi ví. Sousedy jsme informovali, ale jeden soused je jaksi zapšklej bručoun. Co může udělat? Bojíme se aby jsme nepřišli o bydlení i když máme přípravky dok. laska, bachovky. Ale chce to čas než zaberou. A trpělivost souseda asi nebude dlouhá
Dejte mu něco vašeho co je nacichle vaším pachem. Neříkám, že to pomůže, ale zkusit to můžete… Hračky samozřejmě a případně zkusit pustit rádio, kde spíš hovoří než hrají
@liptom píše: Více
To jsem samozřejmě zkoušeli trénovali jsme odchody. Ale nezabaví se hned jde ke dveřím. Proto jsme koupili CBD pamlsky, dokonalou lásku a Bachovy kapky
Tak říct můžou, ovšem, zda to bude stačit na vaše vystěhování, to netuším. Pes si zvykne, otázka je, jak rychle no. Příjemné to není pro obě strany. ![]()
@lucad77 píše: Více
Já jsem z toho psychicky vydeptaná. Měli jsme pejska se stejným problémem odešel, za duhový most a teď máme fenecku. Kňučí a já se bojím s čím soused může přijít. A čím se můžeme bránit. Nedáme jí pryč když víme že to chce čas
@LucieNovákov píše: Více
Omluvíte se a vysvětlíte mu, že si prostě musí zvyknout a že děláte, co můžete. Zároveň bych na to upozornila i majitele bytu. Pokud s vámi jinak problémy nejsou, pochybuju, že vás bude vyhazovat.
@LucieNovákov pokud rušíte noční klid, jako že bude minimálně do 6.00 ( podívej se co mate ve stanovách ) tak asi nic. Pokud si budou sousedi stěžovat, tak musíte doufat, že to majitel ustojí. To tam je 8 hodin ten pes sám?
Když jste doma, tak odloučení ( odložení v jiné místnosti ) dává OK?
Argumentovat s omluvou můžete tím, ze je to mladý pes a potřebuje čas. A pak se modlit, ať je to krátký.
Držím palec.
Příspěvek upraven 22.04.24 v 20:51
@LucieNovákov alespoň víš proč se jí původní majitel zbavil. Jestli tam řve celou dobu tak sousedi budou nadávat a nedivím se. Tohle se nezmění během chvilky
Ještě v nájmu
, jestli tam řve od 5 ráno tak je jen otázka času kdy ty lidi budou kontaktovat majitele bytu. Takového psa si měl vzít člověk co s ním bude doma. a jestli je labilní tak změnu moc neočekávej ![]()
Tak o bydlení můžete přijít i když pes bude rušit sousedy během dne. Musíte se snažit ničím nerušit sousedy. Že vy jste si pořídili psa, neznamená, že jeho hlučné chování musí sousede trpět. Pokud bude delší dobu pes dělat hluk a rušit okolí, tak opravdu hrozí stiznosti sousedů majiteli bytu a jejich nátlak na něj, ať sjedná pořádek.
@LucieNovákov a ty se sousedovi divíš? Já tedy ne. Budit mě každé ráno v let vyvádějící pes, taky bych si stěžovala. Obzvlášť, když v sedm přijdu po noční a jediné, na co se těším, je postel. Je to vaše starost, neměli jste si zvíře pořizovat, pokud není v pohodě.
@LucieNovákov jako úplně v klidu na vás můžou zavolat MP. Rušení nočního klidu, pokud tam pes štěká.
@Aduš8 píše: Více
V pohodě je separační úzkost je u zvířat i u dětí. Jsou to důchodci. Kdybych měla dítě tak si můžou stěžovat i na to že brečí ve dne v noci a kvůli tomu si lidi přestanou dělat děti?
@kocourGarfield píše: Více
Neštěká kňučí. Noční klid dodržován je pouze 45min ráno ne protože noční klid končí v 6. A my odcházíme v 5:15
@LucieNovákov jo, tak si klidně budou stěžovat, ze ti dupe dítě. Nevýhoda je ten pronájem. Pokud si budou stěžovat majiteli, tak buď to ustaijí a rodinu s dětmi si tam nechá, nebo Tě pošle o dům dál. Děti a zvířata jsou vždy nevýhoda při pronájmu.
Že je to důchodce o to hůř.
@LucieNovákov Je úplně jedno jak dlouho je. Ale je. I kdyby tu MP volal v 5.30 hod. Stále ten pes ruší noční klid 45 minut. Já vás chápu. Mám barák plný psů ( socializivaných). Ale musíte chápat i tu druhou stranu. A v právu nejste. Můžete pouze žádat o toleranci. A pokud víš, že s tím někdo v tom baráku má problém už teď, tak bych to s nim V KLiDu a velmi vlídně řešila už nyní.
Příspěvek upraven 22.04.24 v 21:10