Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@LucieNovákov jenže dítě je dítě. A pes je pes. Pořád jen zvíře.
A rozdíl je v tím, že dítě se normálně snaží matka utišit a běžně nebrečí 8 hodin v kuse. Kdežto vy odcházíte s tím, že víte, co přijde. Co když si pes nezvykle a bude vyvádět dál? To mají sousedé trpět dalších x let. A to, že to jsou důchodci, je o to horší. Kdyby museli odcházet na ranní, zřejmě jim to bude jedno. Takhle ti poslouchají za zdí půl dne. A ty z nich ještě uděláš morouse
a jediné, co tě zajímá, aby vás náhodou nevystěhovali. Chtělo by to trochu sebekritiky
@kocourGarfield píše: Více
Mluvili jsme s ním. Jeho paní to chápe sama řekla, že si musí zvyknout. Ale on je protivný.
@Aduš8 píše: Více
Opravdu? My proto něco děláme jestli umíte číst tak jsem psala, že jsme pořídili kapky na separační úzkosti. Něco proto chceme udělat aby všichni byli spokojený
Vzala bych si volno a trénovala samotu znovu. Od odchodu na minutu za dveře po pětiminutách a prodlužovat. Ráno před prací pořádně unavit. Jít si zaběhat, zaměstnat mu mozek a unavit. Nebo koupit psí hlavolam na žrádlo pokud je pes žravej.
S adoptovanými psy se musí pracovat, jsou vděční, ale občas jsou tam zažitý zlozvyky.
Poslední variantou je najít si práci dog-friendly nebo pracovat z domu.
Nespoléhala bych na to, že pes si časem zvykne. Není tomu tak. Sousedovo pes kňučel 3 roky než se jim narodilo mimčo a pes už nebyl sám.
Zažila jsem sousedku, paní v důchodu. Vadilo ji na dítěti naprosto vše. A čas byl úplně jedno. Byl to horor. Stěžovala si všude. Na MO, na SVJ, majiteli. On věděl, že ona vysírá ( dítě se chovalo úplně normálně, doma jsme měli 2 vrstvy koberců, dítě nemělo kočárek, odrážedlo, neházelo kostky, atd. Přesto ji vadilo. Majitel radši se s námi domluvil na odstěhování, než řešit neustále stížnosti. Nemělo to řešení. Lepila nám vzkazy, bouchala smetákem, běhala zvonit a řvala na nás i když jsme v danou dobu nebyli doma. Nejlepší řešení bylo se odstěhovat.
@LucieNovákov jenže ruší brzo ráno, to je celkem peklo
nesrovnávej dítě a psa. Dítě doma samotné nenecháš a pokud pes má separační tak šíleně trpí a že si sousedi budou stěžovat se prostě nedivím ![]()
@LucieNovákov přemýšlet jste měli hlavně předtím, než jste si to zvíře pořídili. Obzvlášť, když už jste s jedním předtím měli ten samý problém. Sama jsem psy měla a ano, taky sousedy, kteří si stěžovali, že štěkají, kdykoliv projdou kolem našeho bytu, takže vím, jaké to je. Ale přece nemůžete očekávat, že to někdo bude tolerovat x hodin denně a ještě držet ústa.
@LucieNovákov píše: Více
To jsou asi sousedé nadšeni, jestli jim tvůj předchozí pes otravoval život a když odejde, tak si hned pořídíte dalšího. Proč? Ona sice je hranice nočního klidu do 6:00, ale hodně lidí si rádo ráno pospí do déle, když může a i když budou vzhůru, tak asi není nic příjemného začínat den s rachotem psa od vedle. Ale z tebe nemám pocit, že se dokážeš vcítit do sousedů…
Zdravím a přidám naší zkušenost.. Když jsme si pořídily psa, byla jsem tenkrát na neschopence a se psem cca 2,5mesice doma, samozřejmě si na mě zvykl a jelikož jsme oba s partnerem chodily noční bylo velice těžké ho naučit samostatnosti.. Naštěstí sousedí nijak nenadavaly a byly tolerantní ke štěněti, většina měli taky psi.. Po asi 5ti letech jsem se přestěhovali do jiného nájmu a sousedí nad námi si stěžovali jakože opravdu hodně, chtěli volat i policii.. Po zkušenosti kamarádky co měla stejný problém ve stejné bytovce, mi sdělila že MP zavolala sousedka, přijely, nahrály si psa (ve dne) který samozřejmě když byl někdo cizí za dveřmi štěkal, kamarádku předvolali k podání vysvětlení.. a tím to haslo, údajně se pousmály nad situaci že sousedka volala často a naštěstí nedostala ani pokutu.. My majitele okamžitě informovali o situaci co by mohla nastat, pes se naštěstí sklidnil, sousedi rozešly odstěhovaly a je klid ![]()
Přeji ať je pejsek brzy v klidu je to pro něj těžké
Trénovat odchod. Jdeš za dveře, oblečená, s taškou jako do práce. Za minutu se vrátíš. Postupně prodlužuješ. Vtip je v tom, že se musíš vrátit ve chvíli, kdy je pes potichu, jinak by si mohl myslet, že si tvůj příchod vykňučel.
Před odchodem dlouhá procházka, aby byl hodně unavený, pak bude nejspíš spát. Dostatek žrádla. A nejvíc u nás zabralo rádio u vstupních dveří, aby neslyšel zvuky na schodech.
Sousedovi přines nějakou láhev a popros o trpělivost.
Vymaž si z hlavy nějaký noční klid. Ty nesmíš obtěžovat souseda nadměrnými imisemi ani během dne a pod to nonstop štěkající a kňučící pes spadá. Jedná se o zvlášť nepříjemný a nervydrásající zvuk. Nechápu, proč si pořizujete psa, když trávíte tolik hodin v práci a ještě psa, kterýho se někdo zbavil jako problémovýho. Nikdo není zvědavý čekat, až si pes zvykne. Minimálně vás můžou hnát před přestupkovou komisi. Najdi tomu chudákovi domov, kde s ním někdo pořád bude a už si psa nepořizuj!
Snad je rozdíl dítě a pes. Dítě je člověk a nebrečí někde samo osm hodin. Nepřetržité kňučeni a štěkat psa by mi vadil i po nočním klidu. Pokud ti lidé jsou doma a musejí cely den poslouchat štěkot a kňučeni, víš, jak to musí být strašně? Ti lidé můžou být nemocní, mít bolesti, nevolnosti, chtít klid na odpočinek i přes den.
Teda, stavam v 6h do prace, a kdyby od sousedu v 5.15h vyl pes tak jsem nepricetna a ano stezuji si primo majiteli…je vas boj, ze nejste se psem dokud se to nenauci..
@lilith1 a teď si představ, že si nemocná, že je ti fakt blbě, máš bolesti a pravidelně usínàš ve tři ráno. A v pět ti začne štěkat pes za zdí a nepřestane osm hodin. Každý den a majitelka psa ti řekne, že mu koupila kapičky.