Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poridte mu klec a naucte ho v ni odpocivat, aby ji mel jako pelisek. A postupne ho na ni ucte. Nez ho do ni zavrete, dejte mu tam hracku naplnenou pamlsky, at se zamestna a neresi vas odchod. Poridte si kameru, at vidite, co dela - muzete na nej pres ni i mluvit a treba ho napomenout. Hlavne ho nenechavejte u vstupnich dveri, protoze jednak jste jimi odesli a jednak ho rusi zvuky zpoza nich.
Knuceni stenete par tydnu, nez si zvykne, jeste jde, ale pes knucici cely den je na par facek majitelum a odstreleni toho psa. Staci par dnu na home officu s celodennim knucenim kdesi u sousedu a ac mirumilovny clovek, vrazdila bych.
Máme takového souseda, který už 2 roky argumentuje s tím, že pes si musí zvyknout. Naštěstí bývá dost daleko, slyšíme to tlumeně, neřeším. Ale kdybychom bydleli blíž, řešila bych to. A to jsem pejskař, sama mám psa, ale mám názor ten, že můj pes nemá obtěžovat život druhým. A to, že si zvykne, blbost. Psa to je třeba učit. A ne objednávat kapky jako zázračný lék + „zvykne si“. Stejně jako to „nezabaví se“. No. Ani se zabavit nemá, zjevně nepochopení toho jak učit na samotu. Třeba ho naučit odpočívat, má spát, ne vymýšlet kraviny. Žádné hračky (interaktivní na zrelaxování PŘED odchodem jsou výjimka). A s tím přehodnotit i aktivity před odchodem (je třeba unavit i fyzicky i psychicky).
Takže místo kapek raději lépe nastudovat jak psa učit na samotu, co dělat a nedělat před odchodem, kde psa nechávat, co mu nechávat a nenechávat k dispozici, co dělat a nedělat po příjezdu, atd. Je tam mnoho důležitých věcí, a ty když se dodrží, tak by neměl být problém.
@LucieNovákov píše: Více
To snad není pravda. Tak ono tomu zlemu sousedovi vadí, že se týdny nebo měsíce nevyspi a že ho denně v 5 ráno budí něčí čokl? To myslíš vážně? Máte si zařídit pro psa hlídání, když nevydrží doma sám. Mě jako souseda by to absolutně nezajímalo a volala bych policii klidně denně, kdyby mě pokaždé v 5 ráno budil nevychovany pes. Problém je na tvojí straně!! Ne v sousedovi, který se chce vyspat jako každý normální člověk! ![]()
A mimochodem stekajici pes není v pořádku v žádnou denní hodinu, ne že od 6 může celý den prostekat!
Co pejska pred odchodem vybehat a nakrmit? Mohl by pak spise spat, aspon rano. Zaroven ucit na odkladani do klece/velke prepravky, kde se bude citit bezpecne? Zkusit zaridit aspon pres obed dalsi vybehani. Nelitovat pri odchodu ani po navratu, dalsi pripadne hystericke projevy brzdit. Pes se chova i podle vasi reakce, takze z odchodu nedelat velkou vedu, odlozit na misto povelem a jit. U nas je treba povel „Bud hodna a hlidej domecek“ proneseno hlasem „Kup dva rohliky a litr mleka“. Zni to asi divne, ale bylo mi to milejsi nez suche „Misto“ a trisknuti dvermi ![]()
Je to preci jenom milacek, ale zase fungovat musi.
@LucieNovákov A jak jste toho psa na vaše odchody připravovali? Jaký máte denní režim a jaké je to plemeno/mix?
Máme doma 3 psi (2 jsou moji) a každý to má jinak. Zatímco bráchy pes je max na zahradě, odchody se s ním nikdy netrénovali a je ok, tak moji psi ráno potřebují cvičit a s mladším jsme i samotu museli trénovat 🤷♀️