Škrábnutí u oka kocoura

30
25.4.24 14:38

Škrábnutí u oka kocoura

Ahoj chtěla bych se zeptat kocour se škrábnul pod oko nebo z hašteření od dalšího kocourka nebo kočky chtěla bych poradit jestli pomáhají Heřmánkové kapky na lepší hojení případně za nějaké vaše fajn nápady :) Kocourkovi to nijak nevadí normálně kouká atd. Přikládám 2 fotky trošku to vidět jde :)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
469
25.4.24 14:41

Já bych šla na veterinu, takhle jsem řešila problém s kocourem a nakonec teda kvůli veterináři, který mu to zanedbal a furt tvrdil jak to nic není se to rozjelo takovým způsobem, že měl zánět rohovky a musel na laserovou operaci a nepomohly už žádné kapky, ani ATB.. oko se mu zachránilo, ale radši bych s tímhle šla. Celkově se doporučují i Opthalmoseptonex, tak zkus a nebo ty heřmánkové - nevím, jak dlouho to má, ale nenechávala bych to, kdybys viděla, že se to nehojí.

PS: Nechci děsit, třeba toto nic nebude, ale já po zkušenosti, kdy málem přišel o oko už bych nečekala no :?

• načítám...
30
25.4.24 14:49
@mesicnikamen píše: Více

Nejspíše to má od večera to se zrovna šolichali s druhým kocourem a kočkou. Ono mu to ani nekrvací už teda jen tam má ospalku a spíš jen slzí zkusím to ještě pozorovat a v pondělí případně zajdu na vet. Třeba jen plašil zbytečně. Moc děkuji za zkušenosti :)

• načítám...
Janli
25.4.24 14:50

Nic bych na to nedávala. Pokud se to zatáhne a zaschne, tak není důvod. Šla bych pouze v případě, že by rána zůstala do druhýho dne mokrá a začínala mokvat. Tohle se kočkám hojí dobře. Spíš bych se bála toho, že si to ze stresu a veterině rozškrábe ještě víc.

• Upravit
30
25.4.24 14:58
@Janli píše: Více

Jak jsem psala uvidím tedy přes víkend ono mu to teda nevadí právě jen zlzí trošku dneska se zase chtěl šolichat s kocourem druhým. Ale tak nedalo mi to a zkusila se pozeptat.

• načítám...
20852
26.4.24 13:06

Dobrý den,

na přání zakladatelky diskuzi uzamykám.

Viki

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný