Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My bydlíme 3 (syn 5.měsíců) ve dvojpokojáku (zatím, budeme se stěhovat
)a máme 3 kočky
kočičí wc máme 2, jedno na wc vedle mísy a druhý v obýváku, ten je krytý s filtrem. Používám Catclin, to je silikon. stelivo, ze kterého se vybírají jen bobky, moč se „rozpadá“, ale i tak je zapotřebí celé wc vyměnit tak za týden až 10 dní. S jednou kočkou by to ale vydrželo podstatně dýl. Cena za tohle stelivo se dá na netu sehnat tak cca 150 Kč a naplním tím oba záchůdky a nedělá to takový bordel jako hrudkující steliva…
@Allee Bacha, hrudky se nesmí splachovat do WC, můžeš si totálně ucpat trubky… Splachovat se myslím může nějaké dřevité stelivo, ale hrudkující bentonit určitě ne.
Kocour má záchod v koupelně pod umyvadlem. Má zavřený, „budku“, ale je to trubka, neumí procházet těma dvířkama, takže dvířka má oddělané. Čistím 1× denně.
@Pipet ježíš, to jsem nevěděla, už to tam házíme týden! takže se to má dávat normálně do odpadu? musím si přečíst co je na tom balení napsaný ![]()
@Allee No po týdnu ještě ucpaní nebudete snad
Já mám papírové pytlíky a nosím to rovnou do popelnice. Ať mi to nesmrdí doma…
@Inuska.pv To zní dobře, píšu si značku a až to budu řešit, určitě si na tebe vzpomenu, díky. ![]()
@Pipet díky moc za záchranu našeho záchoda
a já si libovala, jak to mám krásně jednoduchý ![]()
@Allee píše:
@Pipet díky moc za záchranu našeho záchodaa já si libovala, jak to mám krásně jednoduchý
Když je něco jednoduché, tak je to vždycky podezřelé, to nevíš? ![]()
Chci se ještě zeptat - čím krmíte kočky, co jsou čistě jenom doma? Sousedka mi teď říkala, že jejich papá jenom granule, občas cca jednou měsíčně masové kapsičky. To mi přijde docela drsné - nevadí jí to, může se to tak?
Já vím, že normální jídlo by kočky neměly, ale zase na druhou stranu - dřív ho jedly a ničemu to nevadilo. Když jsem byla malá, to nic jiného ani pro kočky nebylo.
Jak moc to tedy řešit? Ono je fakt, že když ne normální, granule by byly levnější než ty masové kapsičky a taky takové čistotnější. ![]()
A napadla mě ještě druhá věc, co nevím - záchůdek uzavřený nebo stačí otevřený? ![]()
@rejžička píše:
Chci se ještě zeptat - čím krmíte kočky, co jsou čistě jenom doma? Sousedka mi teď říkala, že jejich papá jenom granule, občas cca jednou měsíčně masové kapsičky. To mi přijde docela drsné - nevadí jí to, může se to tak?
Naše kočka jí jenom granule, nic jiného nechce, asi máme nějakou divnou kočku ![]()
@rejžička určitě zavřený, ten náš v něm tak hrabe, že kdyby byl otevřený všechno stelivo by bylo venku po jednom použití
My krmime granulema+kapsicky, cim levnejsi tim lepsi, vubec mi nezere nejake osvedcene znacky, jenom ty nejobycejnesi jinak kdyz neco masiteho zbyde od obeda dam ji to, nebo nejaky starsi salam a tak, miluje syrove maso, tvrdy syr. Zachod urcite uzavreny, min to smrdi a nesype se z toho tak moc stelivo.
Záchůdek máme zavřený, kočka se naučí si ho sama otvírat
Stelivo používám silikonové, denně akorát vyberu hovínka. Měnit stačí po měsíci, cítit to není vůbec. Pytel stojí asi 350Kč a vydrží cca na 3 měsíce.
Krmím granulema (Royal Canin, Taste of Wild nebo Purina Pro Plan), kupuju jen ty velké 8-10kg balení, vydrží to tak na půl roku. Sem tam (cca 2× týdně) dostává konzervu, kupuju Cosma, jsou luxusní, samé maso…
většinou kupuju na www.zoohit.cz
@Michaela23 Na zoohitu zrovna hledám kočičí toaletu.
Ale díky moc, kdyby se měnilo po měsíci a bylo za takovouhle cenu, pak paráda!
A můžu tě ještě poprosit o značku toho steliva? Koukám, že je jich tam docela dost.. A vy jste zkoušeli i levnější nebo jste vzali rovnou tohle?
To co máme teď, jsem objednávala z jiné stránky, ale už nevím ze které
ale příští objednávku budu objednávat toto, tu sadu http://www.zoohit.cz/…elivo/121837
Předtím jsme používali hrudkující eko cats best, mohlo se splachovat do wc. Ale přišlo mi, že je víc cítit, od té doby co jsem zkusila ten silikát tak už jiné nechci ![]()