Kočička v paneláku

4
23.11.07 00:19

Kočička v paneláku

Chtěla bych pro holky 2 a 8 let k vánocum koťátko.Přesně britská modrá.Má někdo v paneláku taky kočičku?Jaké máte zkušenosti s čistotou chlupy a tak a jestli jsou cítit.Holky jsou obě mírnější povahy, takže po stránce týrání by to bylo myslím v pohodě.Všem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.11.07 07:41

Ahoj, my sice kočičku nemáme, ale měla býv. sousedka, která ji doslova a do písmene -zabila, což ji nikdy nezapomenu. Zabila ji teda neumýslaně, ale mohli ji zachránit (snědla totiž pěnové puzzle co je na zemi-taková ta měchuřina, každý zná). S tichou duší to uklidila a nikomu nic neřekla, i když začalo být kočce děsně zle, měla ucpaná střeva a po týdnu ji veterinář, opravdu ani operací nemohl pomoci. Ale to je vedlejší, měli ji tři roky, cítit nebyla, měli taky britku, ale černou. Důležité je asi uklízet záchudek denně, ale o tom by ti řekli více chovatelky. Jinak býv. kolegyně z práce má zase krásného perského kocoura, zdůrazňuji není kastrovaný, je mu 13 let a člověk by to nepoznal- myslím po čichu. Chloupek v bytě najdeš, to určitě, ale obě to řešily lepícími válečky a vysáváním. A moje osobní zkušenost, máme psa pudlíka už mu jde na 15 rok a problém je ten, že pes se musí venčit, když byli kluci menší, tak to šlo, dnes mají skoro 2, 20 a 17,5 roku a své zájmy, zaměstnání atd., tak opravdu času je míň a míň a navíc pokud jedeš na celý den pryč, tak kočka doma vydrží, ale pes ne. Tak to byl možná názor, jestli kočku či psa. Anny

• Citovat
  • Upravit
20840
23.11.07 08:05

Taky myslím, že kočka v paneláku je v poho, kámoška má 2 :wink: Cítit nejsou, chce to fakt jen poctivě uklízet záchod. A nějaké ten chloupek se najde všude, kde je nějaké zvíře. Holky budou určitě nadšené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.11.07 08:37

kocka v panelaku je pohoda.pokud ji teda rodic nekoupi detem jako hracku a bude porad dohlizet aby si navzajem neublizili.
mam mame kocoura uz rokapul,male ted budou 3 roky a je to v pohode.kupovala jsem ho ale pro sebe,mam jeste potkany a morce.ja jsem takovy zviratkomilec :) ale zadny problem neni.kdyz se pravidelne cisti zachudek a luxuji chlupy tak je to ok.s nama spava i v posteli kocicak :) jenze je opravdu potreba vest deti k tomu aby byli ohleduplne.natali je taky pacifista a breci i kdyz vidi smutneho pejska stekat pred obchodem jenze nekdy si chce s kocourem hrat a on nema naladu tak se samozrejme brani a ohani se packama :wink:ale vetsinou je v pohode a necha se i za vousy tah at:lol: drapky mu strihame,jednak kvuli skrabani a jednak kvuli tomu ze si je nema kde obrusovat .takze tak 8)
http://nikizoo.com/N.jpg http://nikizoo.com/mk.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
23.11.07 11:32

Ahojky,

to je tema pro me :lol:

Ja totiz na vanoce taky budu kupovat svou prvni kocicku-do panelaku.

Jsem jako male dite a nemuzu se dockat 23.prosince,kdy uz ji budu mit :D

Chce ji tedy i muj syn,bude to darek pro oba,samozrejme ja budu ten chovatel,vychovatel a pecovatel.

Na chlupy jsem zvedava,mam sice doma psa-ale pudla,takze chlupy v byte neznam(teda jen kdyz ji striham) Ale jsem smirena 8)

Ted vybiram „vybaveni“,ctu dalsi a dalsi informace o kockach a zcela me to pohltilo..

Takze ja jsem pro :wink:

Hezky den

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.11.07 11:52

kocicky jsou fakt supr.takove miminka kocici.dokazu se na nej koukat porad jak spi,jak se protahuje,nekdy dela xichtiky jak clovek.kdyz je cas jit spat tak nas vola do loznice a je cely netrpelivy kdyz dlouho nejdeme,preslapuje u dveri :lol: ceka me pak u koupelny i u zachodu :lol: proste supr zvire :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
23.11.07 14:03

Zili jsme s kockou v 2 pokojaku temer 11 let a nevybavuji si ani jedinou chvilku, kdy by nam kocka prekazela :wink: Jen kvuli mimcu jsme si poridili vetsi byt a cicina opet neprekazi…
Je pravda, ze chlupy mame vsude, ale luxuju max. kazdy druhy den, tak to neni tak videt :wink: Pro radost a poteseni se proste musi neco obetovat!!!!
Pokud se kocici zachod pravidelne cisti, tak neni vubec citit, takze kockam ZDAR!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
23.11.07 18:03

hlásím 2 kočky v paneláku, měli jsme je dřív než mimi, chlupy jsou všude, občas je děcku tahám z pusy, taky už se v jeho věku zcela setřel rozdíl mezi kočičíma a dětskýma hračkama - hrajou si všichni se vším :wink:
záchod, pokud se čistí každý den, cítit opravdu není. na péči je kočka určitě jednodušší než pes, může opravdu být celý den sama doma (vyjímečně i víkend, hlavně když jsou dvě, není jim smutno), ale zas vzniká problém, když chce člověk jet kamkoli na více dnů. na mnoho míst se dá jet i se psem, s dvěma kočkama je to horší, takže se řeší hlídání, ze dvou variant 1/odvézt je k někomu domů, 2/sehnat někoho, kdo bude chodit denně či obden k nám domů, volím raději tu druhou, kočky jsou sice málo pomazlený, ale u cizích bývaj dost stresovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
6.12.07 20:00

HOLA,
taky máme kočičku už více než rok, předtím rodiče měli perskou 13 let,
nemáme žádné negativní zkušenosti.
Teď už si nedokážu představit, že by nás nevítala, když přijdeme domů a v noci mi nevrněla u hlavy…

FIk

• Citovat
  • Upravit
8603
6.12.07 20:12

Ahojky

taky máme kocoura v paneláku, v mini 2+kk a dá se v pohodě. záchod není cítit pokud se čistí, ted je výhoda těch hrudkujícíh granulí, se vyčůrá, a udělá se hrudka a ta se celá vyhodí. co se týče chlupů, no jasně že jsou všude. takže když vím že příjde návštěva tak pořádně vyluxuju, jinak luxuji stejně skoro každý den, a nehlášená návštěva si odnese chlupy na zadku, jelikož náš milostpán si spí v křesle. :lol: :lol:

né mít kočku je super, je to právě i o tom že je nenáročná, my když jedeme na dovču tak nám chodí krmit tchýně ob den, a v pohodě, taky si nedovedu představit že by nás nevítal u dveří, nevrněl nám do uší, neotvíral lednici (ano náš kocour se naučil otvírat lednici,tak před ní máme 8 kg činku,aby to neotevřel :roll: :o :lol: )

takže doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.11.13 18:45

Holky a kde máte pro kočku/y záchůdek? A když už je ta kočka velká, to musíte čistit po každé potřebě, ne? Myslím to tak, že když čůrá kotě a dospělá kočka, je to přece jenom velké množství, takže jak to řešíte? Pokaždé měníte granule nebo to den vydrží nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
16.11.13 18:50

Ahoj, my máme kočičí záchod pod schodama, ale bydlíme v řadovce. Neměníme každý den, ale podle potřeby, tak 2× týdně. Záleží hlavně jaký budeš mít stelivo, známá používala nějaký drahý silikonový a to prý vydrželo dlouho. My kupujeme obyčejný v kauflandu za 50kč 10 kilo..Pokud se jedná o byt, tak možná bude potřeba měnit častěji, záleží jestli bude zapáchat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
16.11.13 18:54

Nám se naštěstí vejde kočičí záchod přímo vedle našeho záchodu, takže bobky a čůrání můžu házet rovnou do splachovacího wc. Kočičí záchod máme s odklápěcím vrškem, takže to vybírám skoro po každým použití, teda když jsem doma, odpadá rozdělávání celého záchodu. No a stelivo máme teď hrudkující Brit, takže to co tam zůstává po vyndání bobků a hroudy po malý, je prakticky čistý, takže se dá vyměňovat po docela dlouhý době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
16.11.13 18:57

Máme kočku v bytě, už několikátem. Třikrát měla záchůdek v predsíni a jednou v koupelně pod umyvadlem. Máme záchod uzavřený. Když měla otevřený, tak se čistil po každé potřebě, kočka vždy přišla a mňoukala. Zavřený čistím jednou denně (vyberu jen zdrclé hrudky, protože používáme hrudkovací), pokud tedy nějak extra nesmrdí. Ale to závisí i na stáří a kvalitě kočkolitu a taky na filtru v záchůdku. Jinak nám kočkolit pro jednu kočku vydrží asi měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.11.13 19:17

Tak to jsem nevěděla, že jsou i zavřené záchůdky. My měli kočku zatím vždycky jenom v baráku, takže chodila ven a ted v bytě už dva roky váhám, jestli „risknout“ kotě nebo ne. Jenže já je zbožňuju a malá by taky potřebovala zvířátko, tak asi jo. :-)
A zavřený záchůdek si kočka otevře sama nebo musí mít asistenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný