Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych pro holky 2 a 8 let k vánocum koťátko.Přesně britská modrá.Má někdo v paneláku taky kočičku?Jaké máte zkušenosti s čistotou chlupy a tak a jestli jsou cítit.Holky jsou obě mírnější povahy, takže po stránce týrání by to bylo myslím v pohodě.Všem díky za odpovědi.
Ahoj, my sice kočičku nemáme, ale měla býv. sousedka, která ji doslova a do písmene -zabila, což ji nikdy nezapomenu. Zabila ji teda neumýslaně, ale mohli ji zachránit (snědla totiž pěnové puzzle co je na zemi-taková ta měchuřina, každý zná). S tichou duší to uklidila a nikomu nic neřekla, i když začalo být kočce děsně zle, měla ucpaná střeva a po týdnu ji veterinář, opravdu ani operací nemohl pomoci. Ale to je vedlejší, měli ji tři roky, cítit nebyla, měli taky britku, ale černou. Důležité je asi uklízet záchudek denně, ale o tom by ti řekli více chovatelky. Jinak býv. kolegyně z práce má zase krásného perského kocoura, zdůrazňuji není kastrovaný, je mu 13 let a člověk by to nepoznal- myslím po čichu. Chloupek v bytě najdeš, to určitě, ale obě to řešily lepícími válečky a vysáváním. A moje osobní zkušenost, máme psa pudlíka už mu jde na 15 rok a problém je ten, že pes se musí venčit, když byli kluci menší, tak to šlo, dnes mají skoro 2, 20 a 17,5 roku a své zájmy, zaměstnání atd., tak opravdu času je míň a míň a navíc pokud jedeš na celý den pryč, tak kočka doma vydrží, ale pes ne. Tak to byl možná názor, jestli kočku či psa. Anny
Taky myslím, že kočka v paneláku je v poho, kámoška má 2
Cítit nejsou, chce to fakt jen poctivě uklízet záchod. A nějaké ten chloupek se najde všude, kde je nějaké zvíře. Holky budou určitě nadšené ![]()
kocka v panelaku je pohoda.pokud ji teda rodic nekoupi detem jako hracku a bude porad dohlizet aby si navzajem neublizili.
mam mame kocoura uz rokapul,male ted budou 3 roky a je to v pohode.kupovala jsem ho ale pro sebe,mam jeste potkany a morce.ja jsem takovy zviratkomilec
ale zadny problem neni.kdyz se pravidelne cisti zachudek a luxuji chlupy tak je to ok.s nama spava i v posteli kocicak
jenze je opravdu potreba vest deti k tomu aby byli ohleduplne.natali je taky pacifista a breci i kdyz vidi smutneho pejska stekat pred obchodem jenze nekdy si chce s kocourem hrat a on nema naladu tak se samozrejme brani a ohani se packama
ale vetsinou je v pohode a necha se i za vousy tah at:lol: drapky mu strihame,jednak kvuli skrabani a jednak kvuli tomu ze si je nema kde obrusovat .takze tak ![]()
http://nikizoo.com/N.jpg http://nikizoo.com/mk.jpg
Ahojky,
to je tema pro me ![]()
Ja totiz na vanoce taky budu kupovat svou prvni kocicku-do panelaku.
Jsem jako male dite a nemuzu se dockat 23.prosince,kdy uz ji budu mit ![]()
Chce ji tedy i muj syn,bude to darek pro oba,samozrejme ja budu ten chovatel,vychovatel a pecovatel.
Na chlupy jsem zvedava,mam sice doma psa-ale pudla,takze chlupy v byte neznam(teda jen kdyz ji striham) Ale jsem smirena ![]()
Ted vybiram „vybaveni“,ctu dalsi a dalsi informace o kockach a zcela me to pohltilo..
Takze ja jsem pro ![]()
Hezky den
Any
kocicky jsou fakt supr.takove miminka kocici.dokazu se na nej koukat porad jak spi,jak se protahuje,nekdy dela xichtiky jak clovek.kdyz je cas jit spat tak nas vola do loznice a je cely netrpelivy kdyz dlouho nejdeme,preslapuje u dveri
ceka me pak u koupelny i u zachodu
proste supr zvire ![]()
Zili jsme s kockou v 2 pokojaku temer 11 let a nevybavuji si ani jedinou chvilku, kdy by nam kocka prekazela
Jen kvuli mimcu jsme si poridili vetsi byt a cicina opet neprekazi…
Je pravda, ze chlupy mame vsude, ale luxuju max. kazdy druhy den, tak to neni tak videt
Pro radost a poteseni se proste musi neco obetovat!!!!
Pokud se kocici zachod pravidelne cisti, tak neni vubec citit, takze kockam ZDAR!!!
![]()
hlásím 2 kočky v paneláku, měli jsme je dřív než mimi, chlupy jsou všude, občas je děcku tahám z pusy, taky už se v jeho věku zcela setřel rozdíl mezi kočičíma a dětskýma hračkama - hrajou si všichni se vším ![]()
záchod, pokud se čistí každý den, cítit opravdu není. na péči je kočka určitě jednodušší než pes, může opravdu být celý den sama doma (vyjímečně i víkend, hlavně když jsou dvě, není jim smutno), ale zas vzniká problém, když chce člověk jet kamkoli na více dnů. na mnoho míst se dá jet i se psem, s dvěma kočkama je to horší, takže se řeší hlídání, ze dvou variant 1/odvézt je k někomu domů, 2/sehnat někoho, kdo bude chodit denně či obden k nám domů, volím raději tu druhou, kočky jsou sice málo pomazlený, ale u cizích bývaj dost stresovaný.
HOLA,
taky máme kočičku už více než rok, předtím rodiče měli perskou 13 let,
nemáme žádné negativní zkušenosti.
Teď už si nedokážu představit, že by nás nevítala, když přijdeme domů a v noci mi nevrněla u hlavy…
FIk
Ahojky
taky máme kocoura v paneláku, v mini 2+kk a dá se v pohodě. záchod není cítit pokud se čistí, ted je výhoda těch hrudkujícíh granulí, se vyčůrá, a udělá se hrudka a ta se celá vyhodí. co se týče chlupů, no jasně že jsou všude. takže když vím že příjde návštěva tak pořádně vyluxuju, jinak luxuji stejně skoro každý den, a nehlášená návštěva si odnese chlupy na zadku, jelikož náš milostpán si spí v křesle.
![]()
né mít kočku je super, je to právě i o tom že je nenáročná, my když jedeme na dovču tak nám chodí krmit tchýně ob den, a v pohodě, taky si nedovedu představit že by nás nevítal u dveří, nevrněl nám do uší, neotvíral lednici (ano náš kocour se naučil otvírat lednici,tak před ní máme 8 kg činku,aby to neotevřel
)
takže doporučuju.
Holky a kde máte pro kočku/y záchůdek? A když už je ta kočka velká, to musíte čistit po každé potřebě, ne? Myslím to tak, že když čůrá kotě a dospělá kočka, je to přece jenom velké množství, takže jak to řešíte? Pokaždé měníte granule nebo to den vydrží nebo jak?
Ahoj, my máme kočičí záchod pod schodama, ale bydlíme v řadovce. Neměníme každý den, ale podle potřeby, tak 2× týdně. Záleží hlavně jaký budeš mít stelivo, známá používala nějaký drahý silikonový a to prý vydrželo dlouho. My kupujeme obyčejný v kauflandu za 50kč 10 kilo..Pokud se jedná o byt, tak možná bude potřeba měnit častěji, záleží jestli bude zapáchat. ![]()
Nám se naštěstí vejde kočičí záchod přímo vedle našeho záchodu, takže bobky a čůrání můžu házet rovnou do splachovacího wc. Kočičí záchod máme s odklápěcím vrškem, takže to vybírám skoro po každým použití, teda když jsem doma, odpadá rozdělávání celého záchodu. No a stelivo máme teď hrudkující Brit, takže to co tam zůstává po vyndání bobků a hroudy po malý, je prakticky čistý, takže se dá vyměňovat po docela dlouhý době.
Máme kočku v bytě, už několikátem. Třikrát měla záchůdek v predsíni a jednou v koupelně pod umyvadlem. Máme záchod uzavřený. Když měla otevřený, tak se čistil po každé potřebě, kočka vždy přišla a mňoukala. Zavřený čistím jednou denně (vyberu jen zdrclé hrudky, protože používáme hrudkovací), pokud tedy nějak extra nesmrdí. Ale to závisí i na stáří a kvalitě kočkolitu a taky na filtru v záchůdku. Jinak nám kočkolit pro jednu kočku vydrží asi měsíc.
Tak to jsem nevěděla, že jsou i zavřené záchůdky. My měli kočku zatím vždycky jenom v baráku, takže chodila ven a ted v bytě už dva roky váhám, jestli „risknout“ kotě nebo ne. Jenže já je zbožňuju a malá by taky potřebovala zvířátko, tak asi jo. ![]()
A zavřený záchůdek si kočka otevře sama nebo musí mít asistenci?