Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím pejskařky!
Náš labrador má 7 let.
Poslední dobou měl velké potíže se zadníma nohama,kulhal a minimálně je zatěžoval a zatěžuje,dělá mu velké potíže se vůbec zvednout z lehu a problém je taky vyběhnout schody.Táhne se to asi rok,prvně to byla jedna noha,potom druhá.
Veterinář řekl,že má natržený sval a rekonvalescence je zdlouhavá.Takže kolotoč injekcí,klidový režim…po půl roce to začlo nanovo,ale tentokrát na druhé noze.
Prý taky natržený sval.Takže vše od začátku dalšího skoro půl roku.Vždy když se zdálo,že je to v cajku,tak blbě skočil,nebo mu ujely zadní nohy na dlažbě a problém byl opět zpátky.
Myslím,že máme veterináře schopnýho,je to pan Fiala z Bystrce.
Ale nějak se mi prostě nezdá,že by měl natržený oba svaly aniž bysme o tom věděli,kde si to udělal,nebo jak!
Dysplazii měl jako štěně 0/0 a nyní 2/3.
Za posledních pár týdnů měl taky 3 záchvaty(epilepsie?),zůstal ležet v křeči a celej se třásl a pak to odeznělo,takže bere PHENAEMAL,což je antiepileptikum a sedativum.
Nyní ho bere asi týden a je evidentně spavej,unavenej a samovolně mu odkapává moč a i pelíšek má mokrej-to vše připisujem lékům.Ale potíž je ta,že se skoro nezvedne a zadní nohy se mu podlamují a neunesou jeho váhu a celkově je to ještě horší,než to bylo!
K veterináři jdeme zítra,ale chtěla bych vědět váš názor,jestli je možné,že se mu nožky zhoršily po těchto lécích,nebo je to z jinýho důvodu.
S mužem se taky dohadujeme,protože mi připadá,že má prostě špatný kyčle a natržený svaly neměl a chci,aby ho vzal k jinýmu veterináři na konzultaci.
Jsem celkem nešťastná,Kryšpín evidentně taky,chudák si nemůže stoupnout a hned se svalí na zem…já nevím co s ním a hlavně to trvá už tak dlouho a já bych chtěla vědět co mu je.Jinak myslím,že stravu má vyváženou,dostává ,,Čikopi,,nevím ,jak se to píše…a tlustej taky není…
Dík že jste dočetli až sem a jestli máte nějakou podobnou zkušenost,tak sem s ní!
Katka a Kryšpín.
Ahoj, určitě bych ho vzala na konzultaci jinam. Podle toho, co popisuješ mi to taky příjde spíš jako problémy s kyčlema. My máme dobré zkušenosti s klinikou JAGGY v Komárově anebo by se taky dala zkusit veterina přímo na Veterinární a farmaceutické univerzitě.
Nejsem absolutně pejskař, ale co páteř? I psi mají výhřez meziobratlových plotének. POstarší retrívr z naší rodiny taky občas mívá potíže s jednou nebo druhou zadní nohou, na veterině jim řekli, že může mít uskříplý nerv. Zatím mu to vždycky samo odeznělo, když se třeba ve spánku uvolnil. A taky bych šla k jinému dr. …
Ahoj, mám podobný problém u mojí 12l Německý ovčandy, ale to bude už spíš stářím, veterinářka řiká že má no snad to nepletu artrózu, no prostě klouby. Zvedání, schody a vůbec chůze už nic moc. Myslím že u Vás to není problém léků na záchvaty ale spíš ty klouby. Zkuste jinýho doktora nebo taky začněte dávat vitamíny na klouby a uvidíte, vitamíny sou různý od klasických po hodně dobrý ale i drahý…
Ahoj,
tak náš pes měl ten samý problém. Měli jsme 5,5letýho rotvika a ze dne na den začal kulhat a napadat na zadní nohy. Nebyl přímo tlustej, ale celkově mohutnej a přerostlej.
Veterinářka mu píchala nějaký injekce, ty ale nepomohly, tak s ním manža jel na rentgen. Tam dr. zjistila, že má špatný kyčle, ale manžovi se nezdálo, že by začal kulhat takhle najednou, tak mu dr. udělala ještě jeden rentgen a zjistila, že měl něco s páteří. Asi jak píše Jazzi, bylo to nejspíš něco s vyhřezlou ploténkou. Nevím to přesně, já jsem tam nebyla.
A prý když se to po těch injekcích nezlepšilo, tak se už nedá nic dělat. Tak ho manža rovnou nechal uspat. ![]()
Ahoj. My meli podobny problem s nasim ex psem,ale byl to jezepcik. Bylo to od plotenek,pomahaly B12 injekce a brufen. DO tydne se zlepsil. Prisel k tomu vzdy tak - mel to asi trikrat - kdyz si orosil brisko chozenim v trave a pote lehl na studenou zem. Kamaraduv labrador to mel taky z podchlazeni, kdyz s nim spal ve stanu.
Nicmene kamaradcin rotvik to mel taky a ten mel boreliozu. Priznaky stejne jako u naseho.
Myslim, ze rtg nebo utz by to mely potvrdit nebo vyvratit.
Drzim palce neni to legrace s tema nasima milackama kdyz onemocni.
Nat
Ahojky, my jsmeměli 13 ti letého kokra a jak to popisuješ, tak měl to samé - u nás to diagnostikovali jako artrozu, klouby ho opravdu boleli, těžko vstával atd. Taky se to pořád táhlo. Na podzim a v zimě to bylo horší. Majka.
Zdravím-když jsem to četla, bylo mi to hodně povědomé.To jsme přesně zažily s naší fenou.Měla artrozu kyčelních kloubů.Začalo se to projevovat taky kolem sedmého roku.Každý měsíc jsme jí kupovali poměrně drahé léky-ALAVIS, stojí kolem 700ti korun.Doktor říkal, že jsme jí tím prodloužili život, umřela nám letos na jaře-bylo jí skoro 11 let, ale z posledních rentgenových snímků byl doktor úplně zděšenej.Tu artrozu měla už v posledním stadiu.Takže mi nepřipadá, že jí ty tablety moc pomáhaly. Ty středně velký a velký plemena na tu artrozu dost trpí.Já už psa nechci-nechtěla bych to už zažít, ještě ted mě myšlenka na naší fenku bolí......D.
ahoj, souhlasím s ostatníma co ti napsaly, že to může být buď artróza, nebo displazie (něco s kyčlemi), u retrívrů se displazie objevuj často a sedm let je poměrně vysokej věk, rozhodně jděte i k jinému veterináři, to nemůže uškodit, držím palce, aby vše dobře dopadlo
taky radím zkusit ještě konzultaci u někoho jiného, i když nepochybuju o profesionalitě vašeho pana MVDr
a přeji ať se hafík zlepší aspoň tak, aby mohl vést kvalitní život
Holky,děkuju za názory!
Teď přišel manžel z veteriny.
Psíka si tam nechali,budou ho uspávat a dělat rtg ,že to vypadá snad na tu páteř…
Tak kolem 12 hodiny se dozvíme víc…
ahoj, měli jsme něm.ovčáka a uplně stejné problémy. Dr. říkal že měl artrozu, měl už 14 let. Davali jsme ibuprofen a různé šíleně drahé vitaminy. Jednoho dne zůstal ležet a jen straně kňučel bolestí. Vydrželi jsme to 2 dny, pak jsme ho nechali uspat navždy, už měl jenom bolesti a trápení.
![]()
At vám to dopadne dobře. Hodně nám pomohli na vet. a faumac. univerzitě v Brně.
Ahoj všem,
tak páteř má v pohodě,displazii nemá 2/3,jak tvrdil náš doktor,ale 1/1,ale zjistili mu pokročilou artrozu v levé noze
Takže bude už pořád brát kloubní výživu a žádný namáhání už taky nehrozí.
Děkuji za podporu a vaše zkušenosti.
No tak to má téměř stejný problém jako moje ovčanda akorát o pár let dřív. Krom kloubní výživy bych ti doporučila dávat k tomu i nějaký multivitamín jako prevence proti dalším problémům které budou s věkem přibývat, je totiž lepší dávat přísun určitých vitamínů dřív než až po zjištění problému…
I když já sem kloubní výživu začla dávat preventivně v jejích 10l kdy ještě byla v poho a určo se to vyplatilo protože nedávám žádnou drahou a zatim stačí i veterinářka potvrdila že to byl dobrý tah, ale multi sem začla dávat až teď kdy už jí povolujou svěrače a to byla chyba…
Ahoj,jen jsem vám chtěla napsat,že dnes zjistili špatnou štítnou žlázu-chybí mu nějaký hormon,prý už tam nějakej případ tohoto rázu měli a pes skoro ochrnul,jakmile se na:,–(ila léčba,tak nastalo okamžité zlepšení!
Náš pes byl 3 dny dobrej a dnes přestal chodit,tak opět na veterinu a tam mu už rovnou vzali krev na vyšetření štítné žlázy a ono buch ho-bylo to ono!
Takže je pravděpodobný,že ani nemá epilepsii,ale že ty křeče byly vázaný na tu žlázu.
Tak uvidíme,jak léky zaberou.