Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rejžička taky doporočuju uzavřený záchod, kočka se to v pohodě naučí a není to tolik cítit a i ona má více soukromý
. Na zoohitu běžně nakupujeme, hlavně granule u kterých je vidět, že jsou jiné než tady. Což se dostávám ke granulím, taky krmíme granulemi a každý den má pak půl kapsičky - večer, na spestření. Ale on své granule miluje
a ty tam tedy má po celý den.
@eli196 Dobře, záchodek tedy uzavřený.
Prosím tě a jaké do něj kupujete stelivo? A snažíte se brát nejlevnější nebo to neřešíte a kupujete prostě to, co vám nejvíc vyhovuje?
@rejžička kupujeme to co nám vyhovuje. Máme dlouhosrstýho kocoura, takže když je stelivo moc lehké, zůstává mu na packách a pak to roznáší po bytě. Z toho důvodu se nám neosvědčili dřevěná, i když jsou samozřejmě ekologištější. Používáme hrudkující, kdy nadílku vždy vyneseme. Dlouhou dobu jsme používali od Brit care, ale zhoršili se s kvalitou a tak jsme přešli na Biocats classic, které právě dobře hrudkuje a přitom se moc nevynáší. Silikonové jsem zatím nezkoušela, tak nějak si neumí představit, že by chodil pořád do toho co už je počůrané, ale asi je to jen můj pocit, protože hodně lidí si ho chválí. NO my zůstáváme u zmíněného ![]()
@eli196 Já silikonové zkoušela asi tři roky zpátky (to jsme byli ještě v domku a měli kocoura) a znovu už bych ho určitě nekoupila. Vypadalo to nehygienicky (jak se zabarvilo žlutě), což nevadí, do záchoda nikod nekouká, jasně, jenže my ho tehdy měli docela na očích. A hlavně na packách pořád roznášel ty kamínky, nestíhala jsem vysávat. Taky byl s delšími chlupy, ale myslím, že by to roznášely i krátkosrsté kočky. Navíc se to docela rychle rpočůralo, musela se dát opravdu vrstva a často měnit - takže docela drahá sranda.
@rejžička tak hrudkující ti taky bude vynášet na packách, ale já ho mám taky. Nedovedu si představit, že by ta moč tam měla zůstávat, i když je absorbovaná…s tímhle se hrouda vyndá, a je to zase krásně čistý.
Máme kočičku v paneláku je velmi čistotná chodí na svůj záchodek vůbec není nic cítit jen se musí často měnit stelivo. Jinak není žádný problém až na to že rozškábala co se dalo.