Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já tam mám oblázky a mušličky. Máme micinky dvě, obě dost hravé. Tak jsem to akorát nedávala tak plné, aby to nemohli lehce vyhrabat a je to v poho. Jinak jsem v Kaufu koupila dvě kočičí trávy, ožírají je pravidelně a ostatní kytky nechají žít=)
@melitea tak mít kaštan na stole, tak u nás taky nevydrží
Ono obecně mít něco uprostřed stolu kočky fascinuje. ![]()
S tou šantou je to dobrý
Náš kocour si teda naštěstí pokojových kytek už moc nevšímá. Jediný co ho fascinuje, je když z kytky spadne suchej list. To hned beží a chce ho sežrat.
![]()
Ahoj kočičáři, neměli byste nějaký tip, jak kočku odradit od hnízdění v mulčovací kůře? Máme na chalupě několik záhonů typu vřesy a spol, které chtějí kyselou zeminu a mulč, ale problém je, že kočky velmi rády chodí do mulče hnízdit. Prostě si v tom jakoby „vyvrtí“ takové pelechy. Bohužel často i v těch kytkách. Snažili jsme se je „nalákat“ na extra záhon pro ně s mulčem a šantou kočičí, no, jak občas si tam taky lehnou, ale stejně hnízdí vesele i v dalších záhonech.
Do bylinek se chodí válet zcela cíleně, předpokládám, že jim voní, ostatní kytky zválejí právě v tom mulči. Beru to tak, že už je teď stejně podzim, ale rádi bychom do jara něco vymysleli. Podotýkám, že kočky nejsou naše, z valné části sousedů, občas nějaká tulačka.
Nijak nám nevadí, leda naši psi je prohánějí, ale kočka stihne vždycky bezpečně zdrhnout. Určitě nechceme nic radikálního ala elektrické ohradníky, spíš kdybyste znali nějaký trik, na co je tak odlákat, čemu by třeba dali přednost. Mají přístup do kůlny (ze zahrady i z vnějšku pozemku), tam mají nahoře kukaň se senem, to vím, že jim voní, ale těžko jim na zahradě vztyčíme seník…
Za veškeré tipy předem dík.
PS: Když to tak po sobě čtu, tak si nejsem jista, používá se „kočičáři“ jako obdoba slova „pejskaři“? Rozhodně to nebylo míněno pejorativně…