Kočka a květiny

2904
1.4.08 22:52

Kočka a květiny

Poraďte prosím,
minulý jsme trávili hodně času na veterině, protože se nám nás kočičák přiotrávil ožíránín kytek.
Jaké rostliny jsou pro kočky vhodné, slyšela jsem, že šáchor, papirus?

Tak co mu mám pořídit za baštu?

Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7095
1.4.08 23:34

Ahoj,

prodávají i speciální trávu pro kočky, stojí asi 15 Kč a je to takové „velikonoční osení“, ty naše se po ní můžou utlouct. Ale podle mě stačí jakákoliv zasetá travní směs :wink:
O šáchoru jsem taky slyšela, ale nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
2.4.08 06:56

Ahoj,
doporučuju Šantu kočičí, kočky to prý milujou (bohužel nemám vyzkoušeno) a jsou z toho trošku v rauši :lol:
Vypadá nějak takhle:
http://www.basik.cz/…kazky/12.jpg http://www.basik.cz/…hledy/13.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.08 13:55

Mám výbornou zkušenost se šáchorem, bohužel naše kočka ho zlikviduje za tři dny. Stejná zkušenost je s trávou pro kočky, taky jí moc chutná, nicméně je to hned pryč, a pak ožírá všechny ostatní kvítka, nejraději palmy. Takže to chce pěstovat a pěstovat.

• Citovat
  • Upravit
2398
2.4.08 15:04

ja seju pro celou svoji zoo psenici protoze ji davam do smesek a mam ji vzdy hodne a vyradi se na ni i kocour :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
2.4.08 17:43

Díky moc, kočičí trávu mám taky, namíchala jsem ji s pšenicíc a už mi pěkně leze. Ještě zkusím ten šáchor a šantu, ať toho má taky víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
2.4.08 22:40

Ahoj Minulko,
jak vis, tak jsme taky kocici rodina .)
Se santou mame dobre zkusenosti, ale nasi Holly se brzy ovoni.
Nejvice infa jsem se dozvedela tady
 http://www.allcats.cz/view.php?…

nam kytky nekouse, ale vyhrabava.. tak mame v kazdem kvetinaci kameny.. obcas se vsak prekona a vyhrabava i ty.

Tak hodne uspechu :)

Fik

• Citovat
  • Upravit
Abi
7.6.08 14:20

Ahojky, sice tato diskuze už je starší, ale když jsem si to pročítala, tak jsem si vzpomněla, jak nám naše číča okousala :,-(ičky paprik v kelímkách, který jsme měli doma za oknem, než jsme je dali do skleníků. Potvůrka jedna :lol: Jinak máme vyzkoušeno, že jí chutná i obyč. pažitka a meduňka :wink:

• Citovat
  • Upravit
3142
3.10.16 17:10

Ahoj, chtěla bych se zeptat těch co mají kočičky, jak to děláte, aby vám nechodili do velkých pokojovek na záchod a nebo z nich nevyhrabávali (ať už z velkých nebo menších) hlínu? Napadlo mě poklást na hlínu kamínky, takové větší oblázky, ale ty by určitě tlapkou vyšťourali ven z květináče :think: tak nějak už je znám :nevim:

A co za kytky doporučujete, aby je neožírali? Přímo pro kočky jsem měla šantu a té si nevšímali :D, zato jim chutnala ta tenkolistá dracena, co vypadá, jako tráva, ta širokolistá docela obstála. Ale já myslím z normálních pokojovek, ne pro kočky.

Díky předem za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 17:24

@melitea do kvetinačů jsem dala vrstvu keramzitovych kuliček a oziranim neporadim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
3.10.16 17:32

@melitea náš kocour mi pár dní po tom, co jsem ho přinesla z útulku vyhrabával hlínu z květináče u velkého fíkusu. Pomohlo poklást hlínu oblázky. Pak už tam nechodil. Nechala jsem tam ty kamínky asi měsíc a pak je vyndala a už tam nechodil.
Jinak mám pro něj zasazenou kočičí trávu v květináči. Ale stejně mi na balkoně ožírá pažitku a petržel :roll: :zed: :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
3.10.16 17:33

@kopejka ty tu jsi taky? Vždy když otevřu nějakou diskuzi, narazím tam na Tebe :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 17:39

@Yasminn taky jsem si říkala, že jsi všude :mrgreen: :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
3.10.16 17:41

@kopejka @Yasminn díky :mrgreen: já právě mám strach, že mi kočka bude vystrkovat oblázky (nebo něco jiného) z květináče. Ona když najde třeba kaštan položený na stolku, tak jde a packou do něj šťouchá, dokud nespadne na zem. Pak je teprve spokojená :mrgreen: Jednou mi takto z misky vyšťouchala dekorační kuličky atd… Asi nezbyde, než to prostě zkusit :nevim:
Je fakt, že fikus by mohl taky obstát před ožráním :D Já měla doma šantu kočičí a jako všechny kytky, co se podobali tenčími listy trávě byly ožraný, jen šanta zůstala celá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
3.10.16 19:14

Já tam mám oblázky a mušličky. Máme micinky dvě, obě dost hravé. Tak jsem to akorát nedávala tak plné, aby to nemohli lehce vyhrabat a je to v poho. Jinak jsem v Kaufu koupila dvě kočičí trávy, ožírají je pravidelně a ostatní kytky nechají žít=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný