Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Mám doma 3 kočky a sem tam, když umývám podlahu tak dám trošku sava do vody, opravdu malilinko, kočky neměly nikdy žádné zdravotní potíže v reakci na podlahu jim umytou, ale jsou více hravějši, a když mi jdou cítit ruce po savu tam mě kocour olizuje a kouše.
Nevíte proč to tak je?
Jen tak ze zvědavosti. Dívala jsem se na internet, ale nic jsem nenašla.
Nevím, proč to dělají, ale já když vytřu, tak se naše kočky začnou po podlaze různé převalovat a užívají si to
Kocour mého syna taktéž..Asi jim voní ![]()
@Ladnam píše: Více
Jestli tam nedáváš savo podle návodu, je lepší to nedělat vůbec. Vypěstuješ tím akorát odolné mikroorganismy (a geny rezistence k dezinfekci jsou často spojené i s geny rezistence k ATB). Cestou je dát dezinfekce podle návodu, nechat působit předepsanou dobu a pak setřít čistou vodou.
Když kočka olizuje a kouše ruce, tak je to proto, že jí připadají špinavé a chce ti pomoct je vyčistit. Takže z tohoto pohledu bych řekla, že tvoje kočky naopak savo rády nemají.
Kočky prý vůni sava milují. Říkala mi to chovatelka, od které mám kocoura.
Kocky naozaj miluju Savo, co je trochu problem pretoze je to pre ne jedovate (asi v tych stopovych monozstvach ktore pouzivas nie, ale obecne ked sa dostanu k Savu tak ti ho urcite vypiju a pozerat sa na to v akych krcoch umieraju nieje nic prijemne, takze ho dobre schovane skladuj.