Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jediné co jsem na radu vet dávala psovi byl jitrocelový sirup..
Nicméně přemýšlela bych zda to pro psa neni už trápení a vy ji chcete držet při životě kvůli strachu ze své bolesti při její ztrátě ![]()
13 let je krásný věk a člověk musí být soudný a nechat zvíře odejít ve správnou chvíli, ne aby trpěl proto, aby netrpěl majitel
Pokud se dusí a není možnost jí nějak pořádně pomoc, tak je nejlepší řešení pro ní uspání. Pro Vás to sice bude těžké, ale aspoň nebudete mít pocit, že se trápila. Držte se.
Jinak k lékům pro lidi a pro psy. V případě nouze se některé dají použít. Např. antihistaminika při píchnutí vosou. Nějak i zaberou, ale není to stejný účinek jako u lidí a některé léky pro lidi, můžou psům i ublížit.
Kamarádů pes měl epilepsii a dostával léky co se běžně dávají lidem…taky jsme měli psa s nemocným srdcem a taky dostával léky co se dávají lidem. bral párkrát i antibiotika…takže jo, určitě to možné je. Nevim co vašemu psovi je, jestli ji trápí srcldce nebo plíce… zkusit léky můžete ale pokud je to hodně zlé otázkou je zda zaberou dostatečně rychle a smysluplně zlepší kvalitu života a prodlouží ho. Kdyby to mělo být jen na chvilku tak raději uspat…
Některé lidské léky se pro psy používají, některými můžete psa zabít. Co jí přesně je? Pokud je to rakovina, je lepší ji nechat odejít. Každopádně bych tohle řešila na veterině a ne tady.
@asha píše: Více
no - některá veterina nesmyslně prodlužuje léčení zvířat, která jsou už v terminálním stádiu - dokud zvíře žije, zákazník platí
@asha ma úzkou dýchací trubici, prostě nemůže dýchat, krk má celý nateklý a právě nám rikali, že tohle se řeší jen operativně(jenže to nám v tomhle věku rozmluvili) a že se muze stát, ze se prostě udusí. My už počítali s tím, že se dneska uspí, ale pak veterinářka ještě volala že ji napadlo dát jí nějaký ty léky aby se jí aspoň trochu ulevilo, tak se jenom ptam na zkušenosti, ale samozřejmě že to všechno probereme ještě s naší veterinarkou. Problém je v tom, že fenka je pritelovo, my jsme spolu 3 roky, a řekla jsem mu že rozhodnutí nechám na něm, jenze on o tom uspani nechce moc slyšet a hledá všemožný možnosti, jenze si myslím že je to zbytečné a pejsek se akorat trápí 😔
Já dávala psovi jitrocelový sirup a černé uhlí, ale zase to bylo na kašel (ale ne ten jaký popisujete) někde nastydnul a černí uhlí na zvracení. Radila jsem se vždy s vetem.
@Anonymní píše: Více
Nevím, já ve 12 letech nechávala psovi operovat kýlu, která ho ohrožovala a teď je mu 16 a je spokojený… Já bych šla do operace, je to buď a nebo, buď se z narkózy už neprobudí nebo to vyjde a bude moct normálně dýchat.
Proberte to na veteráni, ale jestli nemůže pořádně dýchat a teď to počasí
nechtěla bych koukat na psa co se dusí. To je lepší psa v takovém věku uspat. Aby to spíš nebylo jen zbytečné trápení. Ono je to i o veterináři. jeden v tom uvidí finance a za každou cenu psa bude udržovat při životě. jiný řekne že on už by psa netrápil. Já raději uspat o týden dřív než o den později. přítel by měl právě myslet na psa a ulehčit mu, ty konce jsou na nic. Ale nechtěla bych psa udržovat za každou cenu. To že pořádně nemůže dýchat musí být hrozné ![]()
Možná by mohly pomoct na chvíli nějaké kortikoidy, ty jsme psovi dávali, samozřejmě po předepsání. Ale spíš bych se snažila působit na přítele, aby psa nenechával trápit.
@stinga píše: Více
Pokud je feně už 13 let, tak snad už ví, ke komu chodí. Najít někoho, kdo jen netahá peníze, není zas takový problém.
Já si vždycky hledám kapacitu v oboru a s tou to minimálně konzultuju. Nedávno to byl nádor na mléčné liště. Vůbec by mě nenapadlo se ptát tady na léky… maximálně tak na doporučení veta. ![]()
@Anonymní píše: Více
Těžko říct. Na veterině vidí celkový stav. Pokud řekli, že operaci nedoporučujou, možná bych chtěla druhý názor jiného odborníka, pokud bych měla pochybnosti. Ale dávat léky jen proto, aby se psu „aspoň trochu ulevilo“, bez vidiny zlepšení stavu, je už celkem týrání.
Ahojky, ráda bych se zeptala, jestli někdo má zkusenost s lekama pro lidi, které dával pejskovi a pejskovi zabraly? Odpoledne jedeme na veterinu, máme 13letou fenku, dusí se, má dávivý kasel, strašně se trápí…😔 byli jsme s ní na rentgenu a je to hodně špatny, a operace v tomhle věku nepřichází v úvahu. Právě nám na tom rentgenu řekli, že se máme zkusit domluvit s naší veterinarkou, aby nám dala recept na nějaký prášky pro lidi. Jinak bysme ji museli nechat uspat, protože by se nám co nevidět udusila doma 😔 ale nevím, jestli ty prášky budou mít na pejska nějaký dobrý vliv 😏