Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím
. Už nevím co bych vymyslela, tak jdu zkusit jít pro radu i sem k vám. Máme u baráku kocoura. Problém je v tom, že mu teď bude rok a veterinu viděl maximálně z auta. Můj není, takže do něj nechci moc sypat peníze z rodičáku (navíc mívám málo i pro nás) a s majitelem kocoura -mým tátou- není absolutně žádná domluva. Moje 1,5 letá dcera si má podle něho zvykat a budovat imunitu, že oni v jejím věku taky tulili kočky a psi co nebyli očkovaní, odčervení,…
Takže bych potřebovala buď radu jak člověka, co má pocit že jeho názor je jedinej správnej (takovej pán tvorstva), trochu dokopat k zodpovědnosti za zvíře co si pořídil (případně zkusit jestli dá peníze a já to s kocourem oběhám?) a nebo co levnýho by se dalo koupit aspoň na to odčervení, blechy a klíšťata (pipeta, obojek, tableta, cokoliv mimo koupání, to bych měla dorvaný ruce). Venku po dvorku a zahrádce se pohybujeme všichni, malá tam má krytý pískoviště a tak nechci aby na nás něco z kocoura přeskočilo i když ho teď aspoň odháním. Což mi je líto, povahu má úžasnou a všechny miluje, ale bohužel.
Děkuju všem za rady ![]()
Normálně mu kup odčervovací tabletu (stojí pár kaček) a obojek proti blechám a klíšťatům, pokud mu ho teda táta demonstrativně nesundá. Mimochodem on nekastrovaný kocour pravděpodobně u baráku dlouho nezůstane, při dalším rajzu za kočkama hrozí, že ho něco srazí, že se ztratí apod.
Kup mu alespoň odčervovací pipetu/tabletu.
Ta nestojí moc a asi bude více pravděpodobné, že je začervený, než nějaký nemocný…
A vy tam bydlíte? Pokud jo a jedná se jen o jedno kotě tak bych do něj klidně zainvestovala minimálně tím odčervovánim a odblesovanim. A nejspíš i kastraci. Řekla bych že to je častý problem u starší generace a obzvláště na vesnici…taky nemůžu tátu přesvědčit..teda kočky má očkované odčervené a každoročně jim kupuje takovou tu kapku proti klíšťatům a blechám apod…ale nechce nechat kastrovat…osobně to fakt nechápu ze mu nedochází že březost 2× ročně těm kočkám rozhodně neprospiva…a co s těmi koťaty pak ze…
.kdyby těch koček / kocourů momentálně nebylo asi 5 tak bych to klidně i zaplatila ale zase tolik peněz nemám…
@Amelka898 Odčervovací tabletky stojí pár korun, ty bych klidně koupila. My je kupujeme na veterině, nevím, jak se jmenujou. Blechy bych asi neřešila, „to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou“.
No, doufala bych, že dokud je blechám na kočce dobře, nemají důvod se stěhovat. Musím zaťukat, my si jednou z útulku přitáhli kočku s blechou - ona i naše domácí kočka zablešené, ale na nás si blechy netroufly. Jinak u psa máme dobrou zkušenost s Foresto obojkem, ale ten není ani levný, ani si nejsem jistá, jestli si kočka nechá dát na krk. Naše by nenechaly. My kdysi na veterině dostali (koupili) nějaké kapky, co se kapaly kočce na kůži za krkem, ale už si nevybavuji název, je to pár let. Ty pomohly dobře. Jestli působí i preventivně, to nevím, naše kočky jsou domácí a s blechami do styku jinak běžně nepřijdou. Očkování bych neřešila. Myslím, že ty očkované nemoci jsou nebezepečné pro kočky, ale na člověka se nepřenáší, tam jsou pro lidi nebezpeční spíš paraziti přenášení přes kočky než infekční nemoci. Myslím, že ani vzteklina není pro venkovní kočky povinná (byť je doporučená), narozdíl od psů. Přeci jenom jsme země vztekliny prostá, tak asi v pohodě.
@unuděná Naštěstí když už mu to koupím, tak to sundávat nebude. Maximálně se mě zeptá a pak nad tím mávne rukou. Jinak kocour už teď trošku vyráží po okolí, ale jsou tu ještě dva další kocouři tak se zatím spíš jen pere. Tohle je bůh ví jakej mix co má ocas aspoň o 1/3 kratší než ostatní kočky a je menší, takže bůh ví co se kde sprsklo.
@Markéta188 Ano, taky si myslím že je začervenej. Na to jak baští je pořád dost hubenej, takže to přikládám tomu a myslím že jakmile se odčerví trošku se zakulatí aby vypadal zdravě
@Amelka898 Zajdi na veterinu, kup tablety na odčervení a proti blechám/klíšťatům. Osobně bych nechala i vykastrovat a naočkovat-ale k tomu ti hned napočítají i prohlídku. Pokud je to mazel s dobrou povahou, buď ráda, že ho máte.
@Amelka898 píše: Více
No ale oni nevykastrovaní kocouři v tomhle období všichni vypadají jako chodící mrtvoly
Je to dané tím, že se perou, rajzujou po okolí, hormony jedou. Začervený být nemusí, ale tu tabletku mu dej. My kupovali taky vždy na veterině, myslím Pratel, opravdu asi za 30,– tableta.
@Vladusxx píše: Více
Ano, bydlíme tu. Bohužel ale musím vyžít s minimem, takže třeba na tu kastraci bych peníze dokupy určitě nebyla schopná dát, to šetřím dceři na zimní kombinézu a boty. Ale nějakou tu tabletu a obojek nebo pipetu si myslím že zvládnu koupit aby se kocour aspoň trošku srovnal. Moje mamka se ségrou mají dvě kočky a tam na to naštěstí dbají, i moji prarodiče se nechali slyšet že by kvůli malý všechno kolem kočky zajistili (dřív měli taky neočko, neodčervenou, plnou klíšťat, naštěstí jí ale vykastrovali)
@sysi píše: Více
Děkuju
. Na nás blechy právě šly ať už z kočky nebo ze psa, tak radši zkusím blechy vyhnat než abych si to pak dotáhla do bytu
. K tomu očkování, na tom něco je. Myslím že aspoň na to se teď vyprdnu a hlavně odčervím a odbleším
@Amelka898 píše: Více
tabletu na odčervení kup na veterině, + pipeta za krk Next Gard Combo - také koupíš na veterině, účinkuje proti kl획ATŮm a blechám - stojí teda kolem kč 150,–- ale je výborná, naše kočky měly blechy 4 měsíce, dělali jsme možné nemožné, a až toto zapůsobilo úplně suprově,
očkování je zbytečné, jak psala @sysi - očkování je proti kočičím nemocem, ne proti lidským, a kocoura u domu beztak brzy přejede auto,
za kastraci bych se přimlouvala, kocouři když se perou, může z toho být hnusné zranění - nám teď kastrovaného kocoura pokousal nekastrovaný, a léčba úrazu stála 5600,–--
S tou imunitou ma ale pravdu ![]()
Nicmene odcerveni klidne udelej a obojek venkonvnim kockam urcite ne, muzou se za nej nekde chytit, lepsi ta pipetka…to je, co muzes udelat pro kocoura. Piskoviste zakryvat, oni stejne, poresis „vaseho“ kocoura a jestli je to jako na bezne vesnici, probehne ti tam kazdou noc 10 dalsich, takze z toho bych prestala hystercit, nebo se budes muset s ditetem zavrit doma ![]()
@Amelka898 přesně, obojek ne, pokud nechcete najít oběšeného kocoura
@Aduš8 píše: Více
Máme tu na jistý věci fakt levnou veterinu, ale obávám se že mě potlačí do očkování a hned by mu něco strčili na odčervení a já si to nemůžu dovolit zaplatit. Na kastraci peníze dokupy bohužel taky nedám. Je mi ho líto, tak ho chci dostat aspoň trošku dokupy tím odčervením a něčím na blechy a klíšťata co je volně dostupný