Kočka - neočkovaná, neodčervená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3920
21.6.24 10:02

Odčervovací tablety + pipeta za krk.
Kočkám obojky vůbec nedávat, ani ty s pojistkou. A už vůbec ne nekastrovanému kocourovi, který se bude mlátit do krve s ostatníma kocourama v okolí.
Pískoviště zcela určitě zakrývat, protože kočky jsou kočky a vždycky si vyberou něco kyprého a jemného do čeho se snadno hrabe. Vždycky.

Zvážila bych i kastraci, ale pokud žije spíš venku než vevnitř, tak ho budou ostatní mlátit tak jako tak. Je to spíš jenom o tom, že jako nekastrovaný v těch bojích bude daleko častěji a budou o dost horší.

U nás se venkovní kočky dožívaly tak 4-5 let maximálně. Pak je buď zabilo auto, čísi pes, na polích je rádi stříleli myslivci (nejenom ty naše ale celkově.) Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.24 10:09

@LilyJane 8o Vážně? Naše venkovní kočky se dožily 19 a 16 let (a ten 16 letý zemřel na rakovinu plic :nevim: ). Ten nekastrovaný sousedův kocour má už 12 a je pořád vitální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3063
21.6.24 10:18
@Jahru píše: Více

Obecne maji deti, co zijou v kontaktu se zviraty, lepsi imunitu.
Rikam odcervit ano, ale i tak se musi dite hlidat, protoze po venku lita x kocek, jejichz stav neznas. A ze je zakladatelka nevidi nemusi nic znamenak, aktivni jsou kolikrat hlavne v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
21.6.24 10:59

Lepší imunita a snížená náchylnost k alergiím byla prokázána u děti žijících v jedné domácnosti se psem, u koček tohle potvrzené nebylo. Tohle jsou přímé informace od univerzitního německého biologa-je to můj profesor a celoživotně se zabývá přenosem nemocí ze zvířat na člověka a opačné.
Pro dítě jsou ale opravdu nebezpečnější nemoci, které přenáší blechy a klíšťata, takže bych se postarala prvotně o ně. V lékárnách to nekupuj, většina nefunguje a je to 3×dražší a zkus s tátou vyjednat tu kastraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.24 11:07
@stinga píše: Více

Proč by tablety z lékárny nefungovaly? Je v nich nejčastěji pyrantel a prazikvantel stejně jako v těch od veterináře. Tam není moc co jiného vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
21.6.24 11:23
@ancovicka rybicka píše: Více

Nám třeba nefungovaly. Kocour měl vždycky od blech rozškrábáný čumák do krve. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.24 11:33
@Alexandria Nixia píše: Více

Já jsem myslela tablety na vnitřní parazity.
Se spot-on na vnější parazity z lékárny také nemám kdovíjakou zkušenost. Mají třeba v nabídce pipetu, která má jako účinnou složku levanduli. Tam si nedělám iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
21.6.24 11:39

@Amelka898 Něco to stojí. Ale pro dobro kocourka, ho dej vykastrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3920
21.6.24 13:04
@unuděná píše: Více

Máte štěstí. Já každou ztrátu kočky hrozně obrečela a pak bylo období, kdy jsme neměli radši vůbec žádnou, protože bylo hrozné, že sotva vyrostla, tak ji něco zabilo.
Tady v okolí se fakt žádná čistě venkovní kočka nedožívá dlouhého věku. Jenom ty co jsou zavřené doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
21.6.24 13:06

proč nefungují, to fakt nevím, ale mám s tím celkem nedávnou a hodně svízelnou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.24 13:10
@LilyJane píše: Více

Asi je to dané lokalitou, frekventované silnice, hlídací psi, deb. ilní lidé atd. Naše kočky i tím, že byly kastrované, se poměrně držely u baráku. Nad tím nekastrovaným kocourem se taky podivuju, toho potkávám i 2 km daleko za velkou silnicí, a zatím se drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
21.6.24 13:40

Tak dostat do některých koček prášek je kolikrát umění. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.24 13:47
@Alexandria Nixia píše: Více

To mi povídej :D. Když měla moje kočka antibiotika, tak jsem musela být dost vynalézavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
21.6.24 14:23

My museli jezdit na veterinu na injekce. Ta naše kocouří potvora měla nějak extra vyvinutou chuť a cítila prášek absolutně ve všem. A vzhledem k tomu, že v pohodě dokázal podrápat několik lidí, co ho drželo, nehorizilo mu to dát do tlamy. Samozřejmě, že to vyplivoval, když se to podařilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
21.6.24 14:34
@unuděná píše: Více

Taky koukam. Nas prvni nekastrovany vesnicky, venkovni se dozil 15 let a umrel na rakovinu. Druhy kastrovany asi 10 let, umrel na zanet ledvin. Nynejsi kastrovany moc daleko nechodi, jen po sousedech a vostrejsim psum se zdaleka vyhaba, musela by to byt blba nahoda, aby ho dostal pes (klepu :pocitac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný