Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, potřeboval bych radu.
Stěhuji se z Ostravy do Prahy a mám zvířátko konkrétně kocoura, tak se tedy ptám, je lepší koupit bezpečností pas, a obojek. A nebo zajít k veterináři a nechat ho uspat
přeci jen cesta trvá 4h.
U volby s veterinářem se bojím že když se probudí a uvidí že je někde jinde dostane šok ![]()
A při klasické přepravě autem je to taky dost dlouho, takže jsem s toho už zoufalý má někdo zkušenosti poradí někdo? dekuju! ![]()
@Sonic390 píše: Více
no uspávat určitě ne,
kocoura dát do spolehlivé přepravky, na dno dečku, ať to má měkké, občas na něho konejšivě mluvit, někdy také funguje přehodit přes přepravku ručník, deku - kocour se cítí jako v pelíšku, v úkrytu a může usnout,
občas zastavit, uklidnit ho, ale nevytahovala bych ho, řídit budeš ty?
@Sonic390 píše: Více
Za me prepravka, nasi Žakoholku jsem taky prevazeli od chovatelu v prepravce a cesta trvala 3 hodky
Převezla bych ho v přepravce. My takto vezli kotě od chovatelky, cesta trvala cca 2,5 hodiny a zvládlo to v pohodě. Jak jste doteď jezdili k veterináři?
Jinak teda offtopic, ale počítat na cestu mezi Prahou a Ostravou je dost odvážné. Ano, dá se to, ale v podstatě jedeš bez pauzy a rychlostí 130 a víc…
@nozu píše: Více
a s tou kočkou je spíš dobré udělat přestávku a uklidnit ji - pokud teda kočka neusne
Co vymyslis za blbosti? Proste dej kocoura do prepravky a nazdar. Mimochodem spici zvire by ti veterinar nemel spravne ani vydat. Dobre veteriny pouzivaji setrnejsi inhalacni narkozu, aby v ni bylo zvire jenom nejnutnejsi dobu, a zvire si nechavaji na pozorovani, dokud se uplne neprobere.
@Afrikana píše: Více
přesně tak - varianta uspání je naprostý nesmysl
Taky jsme naší kočičku vezli přes tři hodiny v přepravce, když jsme si jí kupovali. Nejdřív byla vyděšená, hodně mňoukala, ale časem se uklidnila a pak i usnula. Tvůj kocour to taky určitě zvládne… ![]()
Kupte uklidňovací pamlsky, mám zkušenost s Alavis Calming. Každopádně to kočičák v pohodě zvládne, max bude mňaukat. Uspání ne. Myslím, že to žádný veterinář neudělá a je to strašná zátěž. My jsme měli kocoura uspaného jednou a po probuzení to bylo strašné, měl úplně paniku a málem si ublížil, jak zběsile běhal po domě.
@tartaletka píše: Více
přesně, zvíře v narkóze se navíc musí hlídat, aby nevdechlo zvratky, což si za jízdy autem nedovedu představit,
po probuzení je hodně zmatené, naše kočky nevím proč po probuzení bouchaly hlavou do radiátorů
Do prepravky a na novym miste nechat kocoura v prepravce do doby, nez se uklidni. Pak teprv vypustit. Ve vnitrnich prostorach. Obojek nesmysl, neni to pes. Uspani dalsi nesmysl, zbytecna zatez.