Kočka a stěhování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
25.6.24 08:30

Kočka a Stěhování

Dobrý den, potřeboval bych radu.
Stěhuji se z Ostravy do Prahy a mám zvířátko konkrétně kocoura, tak se tedy ptám, je lepší koupit bezpečností pas, a obojek. A nebo zajít k veterináři a nechat ho uspat :nevim: přeci jen cesta trvá 4h.
U volby s veterinářem se bojím že když se probudí a uvidí že je někde jinde dostane šok :think:
A při klasické přepravě autem je to taky dost dlouho, takže jsem s toho už zoufalý má někdo zkušenosti poradí někdo? dekuju! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76159
25.6.24 08:38
@Sonic390 píše: Více

no uspávat určitě ne,
kocoura dát do spolehlivé přepravky, na dno dečku, ať to má měkké, občas na něho konejšivě mluvit, někdy také funguje přehodit přes přepravku ručník, deku - kocour se cítí jako v pelíšku, v úkrytu a může usnout,
občas zastavit, uklidnit ho, ale nevytahovala bych ho, řídit budeš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12557
25.6.24 08:38
@Sonic390 píše: Více

Za me prepravka, nasi Žakoholku jsem taky prevazeli od chovatelu v prepravce a cesta trvala 3 hodky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
25.6.24 08:42

Převezla bych ho v přepravce. My takto vezli kotě od chovatelky, cesta trvala cca 2,5 hodiny a zvládlo to v pohodě. Jak jste doteď jezdili k veterináři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
25.6.24 08:44

Jinak teda offtopic, ale počítat na cestu mezi Prahou a Ostravou je dost odvážné. Ano, dá se to, ale v podstatě jedeš bez pauzy a rychlostí 130 a víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
25.6.24 09:00
@nozu píše: Více

a s tou kočkou je spíš dobré udělat přestávku a uklidnit ji - pokud teda kočka neusne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5224
25.6.24 09:01

Co vymyslis za blbosti? Proste dej kocoura do prepravky a nazdar. Mimochodem spici zvire by ti veterinar nemel spravne ani vydat. Dobre veteriny pouzivaji setrnejsi inhalacni narkozu, aby v ni bylo zvire jenom nejnutnejsi dobu, a zvire si nechavaji na pozorovani, dokud se uplne neprobere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
25.6.24 09:03
@Afrikana píše: Více

přesně tak - varianta uspání je naprostý nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
25.6.24 09:07

Kocoura hezky do přepravky. Nic složitého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.6.24 09:24

Taky jsme naší kočičku vezli přes tři hodiny v přepravce, když jsme si jí kupovali. Nejdřív byla vyděšená, hodně mňoukala, ale časem se uklidnila a pak i usnula. Tvůj kocour to taky určitě zvládne… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
25.6.24 09:26

Kupte uklidňovací pamlsky, mám zkušenost s Alavis Calming. Každopádně to kočičák v pohodě zvládne, max bude mňaukat. Uspání ne. Myslím, že to žádný veterinář neudělá a je to strašná zátěž. My jsme měli kocoura uspaného jednou a po probuzení to bylo strašné, měl úplně paniku a málem si ublížil, jak zběsile běhal po domě.

• Citovat
  • Upravit
76159
25.6.24 09:34
@tartaletka píše: Více

přesně, zvíře v narkóze se navíc musí hlídat, aby nevdechlo zvratky, což si za jízdy autem nedovedu představit,
po probuzení je hodně zmatené, naše kočky nevím proč po probuzení bouchaly hlavou do radiátorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
25.6.24 09:34

Do prepravky a na novym miste nechat kocoura v prepravce do doby, nez se uklidni. Pak teprv vypustit. Ve vnitrnich prostorach. Obojek nesmysl, neni to pes. Uspani dalsi nesmysl, zbytecna zatez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lupilulu
25.6.24 09:40

Převážela jsem v přepravce…cesta tedy 2hod

• Citovat
  • Upravit
2003
25.6.24 09:58

Uspala bych tebe tvl :poblion:

• načítám...