Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebovala bych radu, mám tříletou kočičku a poslední dobou mi přijde taková pohublá přitom jí jak za dvě kočičky
jinak krmím granulemi royal canin občas vařené maso, a kapsičky whiskas žádné jiné bohužel nepozře
Kočička je jinak aktivní, žádné známky nemoci nemá…Nemáte někdo nějaký tip, či radu čím dokrmovat aby trochu přibrala, já už si nevím rady ![]()
Je váhově pod?
Já bych zašla na veterinu a zeptala se ![]()
Jí všechno? Leda jí začít dávat víc ![]()
@kaja00 píše:
Je váhově pod?
Já bych zašla na veterinu a zeptala se
Jí všechno? Leda jí začít dávat víc
Už od kotěte je drobnější váží těch 2.5 kg, víc jí dávám ale prostě nepřibírá
asi nás veterina nemine ![]()
@Ajuska7 tak to bych zkusila tu veterinu, třeba je prostě jen drobnější ![]()
Ven nechodí, odčervuji pravidelně v tom by problém být neměl, ale kastrovaná není, myslíte že to může být tím?
Taky máme doma drobnou kočičku. A zdá se mi teď pohublá. Přitom žere pořád stejně. Nevím, čím to, ale nic jiného na ní nevidím a asi to nebudu nijak hrotit u veterináře ![]()
@Ajuska7 píše:
Ven nechodí, odčervuji pravidelně v tom by problém být neměl, ale kastrovaná není, myslíte že to může být tím?
Určitě to tím být může. Mrouskání „naprázdno“ kočky hodně vysiluje, což se může projevit i fyzicky. Každopádně ale navštívit veta.
Mám dva kocoury (ze tří)…jsou bráchové…jeden má 7, druhý 8kg…jejich sestra, kterou si z útulku vzala tchýně, má 2 kg…žere jako nezavřená, je kastrovaná…
Jsou jeden vrh. Prostě vejškrabek a ještě holka…ale je krásná, rdobounká holčička, oproti našim obříkům. ![]()
@Ajuska7 píše:
Potřebovala bych radu, mám tříletou kočičku a poslední dobou mi přijde taková pohublá přitom jí jak za dvě kočičkyjinak krmím granulemi royal canin občas vařené maso, a kapsičky whiskas žádné jiné bohužel nepozře
Kočička je jinak aktivní, žádné známky nemoci nemá…Nemáte někdo nějaký tip, či radu čím dokrmovat aby trochu přibrala, já už si nevím rady
Pro tvůj vlastní klid, že je vše v pořádku bych pro jistotu zašla na veterinu
![]()
Zašla bych na veterinu. Raději.
A uvažovala bych možná o změně krmeni an nějaké bezobilné granule…
Kapsičky vypustit, místo toho jí dávej syrové maso, i to vyjde levněji a je to mnohem zdravější.
Ty potvůrky často začnou jenom VYPADAT pohuble, když shazují zimní kožíšek. Dokonce i můj mamut teď vypadá štíhleji. Ale pokud Ti opravdu přijde drobounká a na veterinu se Ti nechce, často pomůžou kapsičky pro koťata, Whiskas má moc dobrý. (Lízla jsem si).
@tetaagáta píše:
Ty potvůrky často začnou jenom VYPADAT pohuble, když shazují zimní kožíšek. Dokonce i můj mamut teď vypadá štíhleji. Ale pokud Ti opravdu přijde drobounká a na veterinu se Ti nechce, často pomůžou kapsičky pro koťata, Whiskas má moc dobrý. (Lízla jsem si).
Whiskas bych nedoporučila ani kočce normálně prospívající, natož kočce, u které se tuší nějaký zdravotní problém. Problémy s hmotností (ať už přibírá kočička málo nebo moc) by se v první řadě měly odrazit ve volbě kvalitního krmiva.
Jo a ještě z dob, kdy se kočičí žrádlo neprodávalo, dávali jsme pribináčky ( já vím, je to finanční šleha, ale jen na chvilku), nebo tvaroh s trochou cukru a žloutkem.
@Ajuska7 je tak my mame kocku, ktera ma jen 1,9kg. A to jsme ji ted nechali vykastrovat a to zhodila tak na 1,5 kg