Kočka je hubená

56
9.5.16 16:42

Kočka je hubená

Potřebovala bych radu, mám tříletou kočičku a poslední dobou mi přijde taková pohublá přitom jí jak za dvě kočičky :nevim: jinak krmím granulemi royal canin občas vařené maso, a kapsičky whiskas žádné jiné bohužel nepozře :roll: Kočička je jinak aktivní, žádné známky nemoci nemá…Nemáte někdo nějaký tip, či radu čím dokrmovat aby trochu přibrala, já už si nevím rady :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
9.5.16 16:44

Je váhově pod?
Já bych zašla na veterinu a zeptala se :think:
Jí všechno? Leda jí začít dávat víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.5.16 16:48
@kaja00 píše:
Je váhově pod?
Já bych zašla na veterinu a zeptala se :think:
Jí všechno? Leda jí začít dávat víc :nevim:

Už od kotěte je drobnější váží těch 2.5 kg, víc jí dávám ale prostě nepřibírá :nevim: asi nás veterina nemine :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
9.5.16 16:49

@Ajuska7 tak to bych zkusila tu veterinu, třeba je prostě jen drobnější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
9.5.16 16:49

Chodí ven, je vykastrovana? Odcervená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.5.16 16:52

Ven nechodí, odčervuji pravidelně v tom by problém být neměl, ale kastrovaná není, myslíte že to může být tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
9.5.16 16:53

Taky máme doma drobnou kočičku. A zdá se mi teď pohublá. Přitom žere pořád stejně. Nevím, čím to, ale nic jiného na ní nevidím a asi to nebudu nijak hrotit u veterináře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
9.5.16 17:27
@Ajuska7 píše:
Ven nechodí, odčervuji pravidelně v tom by problém být neměl, ale kastrovaná není, myslíte že to může být tím?

Určitě to tím být může. Mrouskání „naprázdno“ kočky hodně vysiluje, což se může projevit i fyzicky. Každopádně ale navštívit veta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.5.16 17:31

Mám dva kocoury (ze tří)…jsou bráchové…jeden má 7, druhý 8kg…jejich sestra, kterou si z útulku vzala tchýně, má 2 kg…žere jako nezavřená, je kastrovaná… :nevim: Jsou jeden vrh. Prostě vejškrabek a ještě holka…ale je krásná, rdobounká holčička, oproti našim obříkům. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
9.5.16 17:42
@Ajuska7 píše:
Potřebovala bych radu, mám tříletou kočičku a poslední dobou mi přijde taková pohublá přitom jí jak za dvě kočičky :nevim: jinak krmím granulemi royal canin občas vařené maso, a kapsičky whiskas žádné jiné bohužel nepozře :roll: Kočička je jinak aktivní, žádné známky nemoci nemá…Nemáte někdo nějaký tip, či radu čím dokrmovat aby trochu přibrala, já už si nevím rady :?

Pro tvůj vlastní klid, že je vše v pořádku bych pro jistotu zašla na veterinu ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.5.16 18:38

Zašla bych na veterinu. Raději.
A uvažovala bych možná o změně krmeni an nějaké bezobilné granule…
Kapsičky vypustit, místo toho jí dávej syrové maso, i to vyjde levněji a je to mnohem zdravější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.5.16 19:10

Ty potvůrky často začnou jenom VYPADAT pohuble, když shazují zimní kožíšek. Dokonce i můj mamut teď vypadá štíhleji. Ale pokud Ti opravdu přijde drobounká a na veterinu se Ti nechce, často pomůžou kapsičky pro koťata, Whiskas má moc dobrý. (Lízla jsem si).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
9.5.16 19:14
@tetaagáta píše:
Ty potvůrky často začnou jenom VYPADAT pohuble, když shazují zimní kožíšek. Dokonce i můj mamut teď vypadá štíhleji. Ale pokud Ti opravdu přijde drobounká a na veterinu se Ti nechce, často pomůžou kapsičky pro koťata, Whiskas má moc dobrý. (Lízla jsem si).

Whiskas bych nedoporučila ani kočce normálně prospívající, natož kočce, u které se tuší nějaký zdravotní problém. Problémy s hmotností (ať už přibírá kočička málo nebo moc) by se v první řadě měly odrazit ve volbě kvalitního krmiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.5.16 19:14

Jo a ještě z dob, kdy se kočičí žrádlo neprodávalo, dávali jsme pribináčky ( já vím, je to finanční šleha, ale jen na chvilku), nebo tvaroh s trochou cukru a žloutkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
9.5.16 19:24

@Ajuska7 je tak my mame kocku, ktera ma jen 1,9kg. A to jsme ji ted nechali vykastrovat a to zhodila tak na 1,5 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný