Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím ![]()
Pořídili jsme dceři kočku britskou s PP.
No nicméně, dcera přišla minulý týden z školy s tím, že kamarádka má kočku a chodí ji venčit do parku stejně, jako psa na vodítku a kšírech.
V životě, jsem o něčem podobném neslyšela, a rovnou jsem dceři řekla, že nemusí napodobit každý nesmysl.
Nicméně, dcera to pořád opakuje ale mě to přijde opravdu jako nesmysl, nehledě na to, jak by na ni koukali kolemjdoucí lidí kdyby venčila kočku
.
Já sama, potkat někoho takového, tak si myslím, že to je minimálně blázen.
Máte s tím někdo zkušenosti?
viděl jste to někdy někde?
Navíc, mám další obavu z toho, že potkat dcera někoho kdo bude mít psa na volno ( což je u nás dost častý jev ) nedopadne to dobře.
Kočka je jinak v bytě a možnost jít ven nemá, ale od paní co jsme ji brali tak tam to měli úplně stejně bez možnosti jít ven a ta má dokonce chovnou stanici.
Budu ráda tedy za případné rady a zkušenosti.
Dceři je 17 let.
U nás je tu častěji víc a víc koček venku na vodítku, většinou právě s PP - Britka, Ragdoll a tak dále.
My naše brali na vodítku na chalupu například, na zahradu/terasu, kde bohužel není možnost udělat síť, jelikož jsme v podnájmu.
Bereme kočku na vodítku ven. Respektive máme na ni batoh, dojdeme někam, kde je klid, a tam ji vyndáme na postrojku ven. Samozřejmě hlídáme, jestli se neblíží nějaký pes. Ale bylo to několik týdnů učení - nejdřív dát postrojek bez vodítka doma, pak přidat vodítko, pak postupně brát vennpted vchodové dveře, pak teprve ven. Kočce se to strašně líbí a dožaduje se pravidelně procházky.
My jsme ji to koupili taky když jsme ji začali pouštět ven, protože 6 letá dcera měla amok z toho že by mohla utéct. Z obokju se vysmekla, kšíry jsme nebyli schopni ji nasadit, vždycky mě hryzla a zdrhla.
Vzhledem k tomu, že pejskařům je vesměs šumák, že jejich pes zakousne kočku, tak je to hazardování. Kočka musí mít možnost útěku. Co bude holka dělat, až bude mít kočku v náruči a zautočí na ni třicetikilovej pes? Nic. Skončí pokousaný obě.
Moje tchýně má mainskou mývalí a občas ji vezme na vodítko, ale jen na jejich zahradu. Bojí se, že by utekla, nemají plot.
Chodivala jsem vencit naseho kocourka k nam na zahradu, kdyz byl jeste maly, ve ksirech. Ted uz se venci sam. Priprav se na to, ze pokud tohle zacnete zkouset, ze ti bude kocka jodlovat u dveri, ze chce jit zase na prochazku, fakt nejaka pulhodina denne nebude stacit a pubertacku to nejspis rychle omrzi. Usijes si na sebe boudu, doted ji venek nechybel, nechala bych to tak. Jak je stara ta kocicka? Z tech psu na volno bych mela strach. Asi bych si to nelajzla v parku, ale pokud do toho pujdete tak prosim te poradne ksiry, ze kterych se nevysmykne a zadny obojek, at se jeste neuskrti. Jestli mate balkon, radsi bych volila Catio - to je takova voliera pro kocky na venek.
@JancaS84 píše: Více
Jsou ksiry a ksiry. Takove ty tenke prouzky jsou naprd, z toho se vysmykne kazdy. Nas prdola to teda nezkousel, ten si lehl na zem a delal mrtveho, dokud jsme mu tu hruzu nesundali.
Ale takovou tu vesticku nosil rad, byl v ni vzdycky strasne dulezity.
A vydrzela i pokusy o utek pres plot.
Jako jo, proč ne, ale chce to zvolit dobu, kdy tam nebudou pokud možno ti psi
a asi si kocka bude muset na postrojek zvyknout.
Kocky jsou v tomto jine nez psy. Mela jsem kocky ktere postroj milovaly, dospele i kotata. A kocky ktere ho nenavidely. Nejorve se to zkousi doma, pak az venku. Kocka to opravdu bezne nepotrebuje. Jsou ale nektere kocky extremne socialni, ktere to bavi.
Dceru bych bez dozoru s kockou ven urcite nepoustela. Pokud se setka se psem, u toho urcite nechce byt sama az se pusti do rvacky. Je to presne jak rikas. Ja vodila kocky na mista kde psi nebyli.
Jako opravdu to neni bezne a dejme tonu ze z 50 kocek se to bude libit jedne ![]()
Jo a nektere kocky kdyz se to nauci, tak uz to vyzaduji. Takze pak musis chodit kazdy den. Nektere jsou salamistky a je jim jedno jestli se jde nebo nejde. A dopredu to neodhadnes. Kocka holt neni pes, maji vic svou hlavu.
Mam úplně stejnou zkušenost jako @Silverine247
Kocour začal chodit ven na vodítku a i přesto, že byl kastrovaný, řval za dveřmi ve dne v noci. Já bych to nedělala, protože si budeš časem rvát vlasy. Dceru to přestane bavit a kočka bude chudák. Dcera je dost stará na to, aby to pochopila. Na venčení si mohla pořídit psa
@Petra600 píše: Více
A koho zajímají blbečlové, kteří se pohoršují nad lidmi, kteří se starají o svá domácí zvířata tak, jak považují za přínosné pro ně i ta zvířata? Proč si myslíš, že lidí, kteří mají kočku na vodítku, jsou blázni? Takové kočky, kterým to vyhovuje jsou, Žádná kočka na světě nebude dělat to, co nechce, ani chození na vodítku.
Záleží na povaze kočky, nikoli na tom, co si o tom pomyslí okolí
Můžete to zkusit nejprve doma trénovat, později na chodbě, před barákem.. Pokud bude kočka ustrašená nebo naopak splašená, ven bych jí nebrala. Pokud bude v pohodě, proč ne. Vídám takhle dost lidí s kočkama
A samozřejmě poučit dceru, jak má reagovat právě třeba na psy nebo když jí kočka vyleze na strom apod.
My v sezóně chodíme ven s freťákem a nikdy žádný problém. Naopak, máme už spřátelené psy a pohoda. Kluk je nekastrovaný a procházky ho spolehlivě unaví a baví.