Máte tip, jak odnaučit psa kousání do rukou?

8
9.4.24 11:29

Máte tip, jak odnaučit psa kousání do rukou?

Náš milovaný pejsek je rapl, milující vše živé (kromě ostatních psů). Jakmile mu projevíte krapánek pozornosti, okamžitě vás začne obšťastňovat poskoky a ohryzáváním rukou. Je to z lásky, ale je to malý buldozer, takže to mnoho lidí vyděsí (stafordšírský bulteriér). Máte někdo tip, jak tohle psa odnaučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
9.4.24 12:14

Mě tohle náš pesan dělal jako štěně, dala jsem vždy ruku pryč s výrazným NE. Pak už stačilo říkat NE kdykoli, když zkoušel kousat a hned přestal. Nevím, jak starý je tvůj pes, ale u štěňat i funguje, když ho kousneš zpátky, to u nás taky zabíralo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
9.4.24 12:18

Co jít na to hravě a na tu ruku si napatlat NĚCO? Jinak souhlasím, výrazné NE by mělo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
9.4.24 12:46

U nas stene kousala dlouho.. vzdycky jsem mu dala do pusy neco jineho a dobry je treba kavovnikovy drivko tim se i zabavil.. pak to nejak samo preslo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
9.4.24 12:53

@křapka Pri kousnuti rict durazne NEkousej a okamzite ukoncit hru a prestat mu venovat pozornost. Zaroven zajistit, aby si mel co kousat, kdyz bude mit naladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
10.4.24 13:04

Taky mi to dělala fenka, když byla štěně, stačilo výrazné NE nebo AU + dát případně místo ruky hračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný