Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Náš milovaný pejsek je rapl, milující vše živé (kromě ostatních psů). Jakmile mu projevíte krapánek pozornosti, okamžitě vás začne obšťastňovat poskoky a ohryzáváním rukou. Je to z lásky, ale je to malý buldozer, takže to mnoho lidí vyděsí (stafordšírský bulteriér). Máte někdo tip, jak tohle psa odnaučit?
Mě tohle náš pesan dělal jako štěně, dala jsem vždy ruku pryč s výrazným NE. Pak už stačilo říkat NE kdykoli, když zkoušel kousat a hned přestal. Nevím, jak starý je tvůj pes, ale u štěňat i funguje, když ho kousneš zpátky, to u nás taky zabíralo ![]()
Co jít na to hravě a na tu ruku si napatlat NĚCO? Jinak souhlasím, výrazné NE by mělo stačit.
U nas stene kousala dlouho.. vzdycky jsem mu dala do pusy neco jineho a dobry je treba kavovnikovy drivko tim se i zabavil.. pak to nejak samo preslo ![]()
@křapka Pri kousnuti rict durazne NEkousej a okamzite ukoncit hru a prestat mu venovat pozornost. Zaroven zajistit, aby si mel co kousat, kdyz bude mit naladu.
Taky mi to dělala fenka, když byla štěně, stačilo výrazné NE nebo AU + dát případně místo ruky hračku.