Kočka na vodítku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
10.4.24 14:26

S kočkami jsme chodili na vodítku a v postrojku, když jsme bydleli v paneláku. Hodně jsme je brali do lesa, neměli jsme ho daleko. Jen je třeba počítat s tím, že kočka má často jiný názor na směr procházky :-), brali jsme taky s sebou tašku, ve které jsme je případně poponesli. Když kočka viděla jasnou cestu, většinou po ní i šla, takže se to dalo pěkně skloubit s procházkou. Do parku, kam chodí hodně pejskaři, bych se s kočkou jít bála. Když jsme při procházce potkali psa, šla kočka do tašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.4.24 14:28
@unuděná píše: Více

Tak to je stejny jak když se ti rozběhne pes na volno na nějakou civavu apod, taky ji nehodíš na strom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
10.4.24 14:28

Ja bych prave do toho vubec nesla, obe moznosti mi prijdou jako zbytecny risk, kteremu se da predejit.

• Citovat
  • Upravit
53190
10.4.24 14:30
@Janli píše: Více

Tak pokud by psa skutečně chtěla a byl její, snad by si ho vzala s sebou :nevim: Samo jestli plánuje vejšku a kolej, tak by to nešlo, ale jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.4.24 14:30
@Kriss Tina píše: Více

Zase srovnáváme kočku se psem? Čivava samozřejmě na strom neuteče. Obranná reakce kočky je ale přirozeně vylézt někam nahoru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
10.4.24 14:31
@Adaneli píše: Více

Jiny nazor na smer prochazky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale jinak jo, taska je velmi rozumny napad.

• Citovat
  • Upravit
37131
10.4.24 14:34

No a když není kam? U nás v parku ani stromy nejsou, jen okrasne keře :nevim: a co když se kočka na tom stromě zasekne za ten postroj nebo vodítko? Když na mě poběží pes, tak to bude fofr a nebude čas ji odepinat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.4.24 14:37

No tak jsi v háji no. To už je risk venčení kočky :nevim: Já bych kočku na vodítko taky nebrala. Měli jsme kočky vždy u baráku, kde před predátory jednoduše mohly utéct domů a bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.4.24 14:39

Viděla jsem v parku vencit vietnamské prasátko, pravda v Madridu. Kočka na vodítku mi prijde trapná, zvlast kdyz je to kočka zvyklá jen v byte a pokud ma zakladatelka v okoli hodne psu na volno, tak i nesmysl.

To uz bych snad dceři radsi poridila male plemeno psa, kdyz musi tak nutně neco vencit, otázkou je jak dlouho by ji ti bavilo, jestli nechce vencit kočku jen proto, ze na ksirach tahá kočku ven kamarádka…. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
10.4.24 14:39

Presne. Tohle mi pripada jako kdyz pujdu v noci sama pres park, nemusi me nekdo rovnou odkraglovat nebo znasilnit, treba me jenom okradou. Stoji takova prochazka za ty nervy? Kor kocka kdyz se uvolni ti fakt nepribehne zpet na zavolani.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
10.4.24 14:40
@Hanka1 píše: Více

No a to ani nevime, jak by ty dve kocky spolu vychazely. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
10.4.24 14:41

Dítě je na TUL univerzitě a na kolejích bežně psy mají, spoluzacka z ročníku dva malé
pudly a normálně povolené. Paradoxní je, ze pokud studentka vysoké otěhotní, tak dite mit na koleji nesmí :lol: 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
10.4.24 14:41

Potkala jsem nedávno v lese manželský pár s kočkou na volno. Nevím, jak to dělají, asi kočku trénovali od kotěte a jistě měli štěstí na povolný kousek, ale poslouchala je jak psík. To mi přijde skoro bezpečnější, než ty kšíry. Kočka si lezla po stromech, blbla, ale držela se u svých lidí. Jeden šel trochu popředu, aby hlídal případné psy. No ale pořád je to prostě risk no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
10.4.24 14:44

Chodíme takhle. Jenom je potřeba počítat s tím, že kočka je ten, kdo určuje směr.

• Citovat
  • Upravit
76303
10.4.24 14:59
@Petra600 píše: Více

jo, dočítám, hlavně to, že je dceři 17 let, což je úplně jiná situace, než kdyby jí bylo třeba 7,
není úplně běžné venčit kočky na vodítku, ale už jsem to viděla, běžnější je venčit fretky v parku na vodítku, ale úplně bych to nezavrhovala,
ne teda vodítko, ale postrojek a vodítko, jen z vodítka se kočka vysmekne, musí to být opravdu dobrý postrojek,
my jsme kočky na vodítku venčili, ale na naší zahradě - aby neutekly,
ne každá kočka se na tom ovšem naučí chodit, některá si lehne na bok a neudělá ani krok,
a pak je důležité zvážit to, co ti tu psalo hodně holek - kočka, která si zvykne chodit ven, tak bude chtít chodit ven pořád, každý den, že je pokouše pes, bych se asi zas až tak nebála, dcera je téměř dospělá, a asi běžně chodí kolem psů a nekoušou ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný