Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky
chystáme se vzít z útulku kotátko do baráku. A já nevím jaké pohlaví kvůli malému synovi.Bud kocour nebo kočka. Samozřejmě proběhne kastrace ale jde mi o to co je víc mazlivější. Nevím proč ale chodili k nám jak kočky tak kocouři a kocour nám přišel víc přítulnější, rád se mazlil, nechal se pohladit i od našeho 2letáka. Kočka mi přišla že k nám šla jen když chtěla jíst
Je to jen můj pocit nebo to tak opravdu je? Co máte doma vy?
@vejilka rekla bych, ze je to kus od kusu
meli jsme kocku a byla mazliva, ted mame kocoura a ten je taky ![]()
Musím souhlasit. Mám doma kočku i kocoura a opravdu kocour je s dvojčatama kámoš. Jsou neskutečně sehraní, blbne s nima, mazlí se s nima…samozřejmě se po nich i ožene, ale to mi nevadí, celkem ho chápu ![]()
Kočka je daleko více bázlivější, nenechá na sebe sáhnout, v podstatě je pořád schovaná. Je to taková moje holka, čeká až já budu mít na ní čas a potom přijde za mnou.
Kočka je podle mě věrná parťačka(jednoho dospělého)a kocouři jsou takoví úplatní mazlicí(s každým).
Zatím jsem to tak měla u všech koček a kocourů co jsme měli.
@Jitul.kaaa9 píše:
@vejilka rekla bych, ze je to kus od kusumeli jsme kocku a byla mazliva, ted mame kocoura a ten je taky
Tak tos mi moc nepomohla
Nám se sem naposledy zaběhnul kocour.Byl milionovej, chodil za mnou jako pejsek, rád se tulil, byl i hrozně hodnej na naše batole. Už jsme ho chtěli vykastrovat když se zaběhl a už se nevrátil
Když sem přišla kočka, nechala se max. pohladit a to taky jak kdy
tak třeba když bude vykostrovaná nebo vykastrovaný, třeba budou klidnější
Mame kocku i kocoura a mazlivejsi je jednoznacne kocour. Kocka na sebe nenecha pomalu ani sahnout ![]()
My máme kočku, je hodně mazlivá, ale jen když chce-je to dáma a jediný ke komu jde na klín je manžel a to jen proto, že ví, že ji jinak nepohladí. My jsme vždy měli kocourky a byli mazliví všichni až na jednoho, naši teď mají kočičku a ta je extrémně mazlivá. Je to fakt o povaze kočky. Jinak u kocoura bych měla strach ze značkování.
@baaruunkaa píše:
My máme kočku, je hodně mazlivá, ale jen když chce-je to dáma a jediný ke komu jde na klín je manžel a to jen proto, že ví, že ji jinak nepohladí. My jsme vždy měli kocourky a byli mazliví všichni až na jednoho, naši teď mají kočičku a ta je extrémně mazlivá. Je to fakt o povaze kočky. Jinak u kocoura bych měla strach ze značkování.
A kocouři značkují i když jsou kastrovaný?
Když bereš z útulku tak bych ani nešla s tím jestli chci kočičku nebo koucoura, ale s kterým koťátkem si padnete do oka.
@vejilka Většinou neznačkují po kastraci. Mamce značkoval koucourek a po kastraci mu to bohužel zůstalo. Ségra má kocoura a stihli vykastrovat ještě než začal značkovat a je to v pohodě.
@vejilka píše:
Ahoj holkychystáme se vzít z útulku kotátko do baráku. A já nevím jaké pohlaví kvůli malému synovi.Bud kocour nebo kočka. Samozřejmě proběhne kastrace ale jde mi o to co je víc mazlivější. Nevím proč ale chodili k nám jak kočky tak kocouři a kocour nám přišel víc přítulnější, rád se mazlil, nechal se pohladit i od našeho 2letáka. Kočka mi přišla že k nám šla jen když chtěla jíst
Je to jen můj pocit nebo to tak opravdu je? Co máte doma vy?
My meli kocky vzdycky, mama je totiz blazen do kocek
Meli jsme jich opravdu spoustu, bydleli jsme v baraku ze zahradou, takze se to u nas kazdy rok stridalo a vzdycky byl nejmazlivejsi kocour..Kocky jsou takove damy, prijdou jen kdyz chteji oni..Kocouri jsou takovy partaci jak na mazleni, tak na blbosti ![]()
@tessa2323 píše:
My meli kocky vzdycky, mama je totiz blazen do kocekMeli jsme jich opravdu spoustu, bydleli jsme v baraku ze zahradou, takze se to u nas kazdy rok stridalo a vzdycky byl nejmazlivejsi kocour..Kocky jsou takove damy, prijdou jen kdyz chteji oni..Kocouri jsou takovy partaci jak na mazleni, tak na blbosti
Ted jsem si vzpoměla na dětství u babičky na vesnici a opravdu vždycky byl věrnější kocour. Měl nás rád i jako děti, vždy když jsme přijížděli tak už na nás čekal a šel se s námi mazlit
,kočka k nám nikdy nešla i když byla vykastrovaná měla ráda svůj klid a přišla jen, když jsme měli něco dobrýho
Nejsou to kotátka z útulku, spíš jedné paní se zaběhla kočka tak je ted bude rozdávat. Tak mám asi jasno, snad bude tak hodnej jako ten kocour co se k nám nedávno zatoulal a jak se oteplilo tak utekl ![]()
@vejilka máme kočky 4 půl napůl a mazlí se všichni
záleží, jak se k nim člověk chová
Když si vezmeš kotě cca 4 měsíce, tak už v útulku poznáš, jaké zhruba je. Já vždycky brala kotě, které se nenechalo rozházet příchodem cizí osoby, nevidělo na dveřích a nevriskalo. A když jsem si ho vzala do ruky, tak muselo projevit aspoň nějakou přítulnost, pokud nereagovalo na hlazení, vybírala jsem dal.
Já teda beru kocoury, vykastruji se a je klid. Teď mám nejhodnejsiho kocoura na světě, velice přítulný, má rád děti, psa, večer chodí děti ukládat do postele a před spaním jim „myje“ hlavy, vybrala jsem ho přesně tak, jak popisuju.
Akorát teda mi ty koťata z útulku vždy něco přitáhly, jednou plíseň, další bylo začervene s šíleným průjmem a zánětem střev
Holt útulek, no
Asi s tím musí člověk počítat, že to není chovka, ale útočiště pro kočky odchycené na ulici.
Mame dve kocky, jedna mazleni vyzaduje a kdykoli si clovek sedne, ma ji na kline, nekdy je to az otravne, nezna miru. Druha ja presny opak, pohladit se necha maximalne na brise a kdyz sama chce, vetsinou zdrha. Ale zase je s ni legrace, mluvi s nami, lovi hmyz…
Holky a ještě se zeptát. Loví vykastrovaní kocouři a kočky myši nebo jsou po kastraci spíš línější?