Kočka nebo kocour?

6831
5.6.17 19:16

Kočka nebo kocour?

Ahoj holky :mavam: chystáme se vzít z útulku kotátko do baráku. A já nevím jaké pohlaví kvůli malému synovi.Bud kocour nebo kočka. Samozřejmě proběhne kastrace ale jde mi o to co je víc mazlivější. Nevím proč ale chodili k nám jak kočky tak kocouři a kocour nám přišel víc přítulnější, rád se mazlil, nechal se pohladit i od našeho 2letáka. Kočka mi přišla že k nám šla jen když chtěla jíst :mrgreen: Je to jen můj pocit nebo to tak opravdu je? Co máte doma vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3198
5.6.17 19:19

@vejilka rekla bych, ze je to kus od kusu :D meli jsme kocku a byla mazliva, ted mame kocoura a ten je taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
5.6.17 19:21

Musím souhlasit. Mám doma kočku i kocoura a opravdu kocour je s dvojčatama kámoš. Jsou neskutečně sehraní, blbne s nima, mazlí se s nima…samozřejmě se po nich i ožene, ale to mi nevadí, celkem ho chápu :lol:
Kočka je daleko více bázlivější, nenechá na sebe sáhnout, v podstatě je pořád schovaná. Je to taková moje holka, čeká až já budu mít na ní čas a potom přijde za mnou.
Kočka je podle mě věrná parťačka(jednoho dospělého)a kocouři jsou takoví úplatní mazlicí(s každým).
Zatím jsem to tak měla u všech koček a kocourů co jsme měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
5.6.17 19:22
@Jitul.kaaa9 píše:
@vejilka rekla bych, ze je to kus od kusu :D meli jsme kocku a byla mazliva, ted mame kocoura a ten je taky :nevim:

Tak tos mi moc nepomohla :mrgreen: Nám se sem naposledy zaběhnul kocour.Byl milionovej, chodil za mnou jako pejsek, rád se tulil, byl i hrozně hodnej na naše batole. Už jsme ho chtěli vykastrovat když se zaběhl a už se nevrátil :( Když sem přišla kočka, nechala se max. pohladit a to taky jak kdy :lol: tak třeba když bude vykostrovaná nebo vykastrovaný, třeba budou klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
5.6.17 19:24

Mame kocku i kocoura a mazlivejsi je jednoznacne kocour. Kocka na sebe nenecha pomalu ani sahnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
5.6.17 19:27

My máme kočku, je hodně mazlivá, ale jen když chce-je to dáma a jediný ke komu jde na klín je manžel a to jen proto, že ví, že ji jinak nepohladí. My jsme vždy měli kocourky a byli mazliví všichni až na jednoho, naši teď mají kočičku a ta je extrémně mazlivá. Je to fakt o povaze kočky. Jinak u kocoura bych měla strach ze značkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
5.6.17 19:28
@baaruunkaa píše:
My máme kočku, je hodně mazlivá, ale jen když chce-je to dáma a jediný ke komu jde na klín je manžel a to jen proto, že ví, že ji jinak nepohladí. My jsme vždy měli kocourky a byli mazliví všichni až na jednoho, naši teď mají kočičku a ta je extrémně mazlivá. Je to fakt o povaze kočky. Jinak u kocoura bych měla strach ze značkování.

A kocouři značkují i když jsou kastrovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
5.6.17 19:28

Když bereš z útulku tak bych ani nešla s tím jestli chci kočičku nebo koucoura, ale s kterým koťátkem si padnete do oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
5.6.17 19:30

@vejilka Většinou neznačkují po kastraci. Mamce značkoval koucourek a po kastraci mu to bohužel zůstalo. Ségra má kocoura a stihli vykastrovat ještě než začal značkovat a je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
5.6.17 19:31
@vejilka píše:
Ahoj holky :mavam: chystáme se vzít z útulku kotátko do baráku. A já nevím jaké pohlaví kvůli malému synovi.Bud kocour nebo kočka. Samozřejmě proběhne kastrace ale jde mi o to co je víc mazlivější. Nevím proč ale chodili k nám jak kočky tak kocouři a kocour nám přišel víc přítulnější, rád se mazlil, nechal se pohladit i od našeho 2letáka. Kočka mi přišla že k nám šla jen když chtěla jíst :mrgreen: Je to jen můj pocit nebo to tak opravdu je? Co máte doma vy?

My meli kocky vzdycky, mama je totiz blazen do kocek :) Meli jsme jich opravdu spoustu, bydleli jsme v baraku ze zahradou, takze se to u nas kazdy rok stridalo a vzdycky byl nejmazlivejsi kocour..Kocky jsou takove damy, prijdou jen kdyz chteji oni..Kocouri jsou takovy partaci jak na mazleni, tak na blbosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
5.6.17 19:38
@tessa2323 píše:
My meli kocky vzdycky, mama je totiz blazen do kocek :) Meli jsme jich opravdu spoustu, bydleli jsme v baraku ze zahradou, takze se to u nas kazdy rok stridalo a vzdycky byl nejmazlivejsi kocour..Kocky jsou takove damy, prijdou jen kdyz chteji oni..Kocouri jsou takovy partaci jak na mazleni, tak na blbosti :)

Ted jsem si vzpoměla na dětství u babičky na vesnici a opravdu vždycky byl věrnější kocour. Měl nás rád i jako děti, vždy když jsme přijížděli tak už na nás čekal a šel se s námi mazlit :),kočka k nám nikdy nešla i když byla vykastrovaná měla ráda svůj klid a přišla jen, když jsme měli něco dobrýho :) Nejsou to kotátka z útulku, spíš jedné paní se zaběhla kočka tak je ted bude rozdávat. Tak mám asi jasno, snad bude tak hodnej jako ten kocour co se k nám nedávno zatoulal a jak se oteplilo tak utekl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
5.6.17 19:40

@vejilka máme kočky 4 půl napůl a mazlí se všichni :) záleží, jak se k nim člověk chová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
5.6.17 20:01

Když si vezmeš kotě cca 4 měsíce, tak už v útulku poznáš, jaké zhruba je. Já vždycky brala kotě, které se nenechalo rozházet příchodem cizí osoby, nevidělo na dveřích a nevriskalo. A když jsem si ho vzala do ruky, tak muselo projevit aspoň nějakou přítulnost, pokud nereagovalo na hlazení, vybírala jsem dal.
Já teda beru kocoury, vykastruji se a je klid. Teď mám nejhodnejsiho kocoura na světě, velice přítulný, má rád děti, psa, večer chodí děti ukládat do postele a před spaním jim „myje“ hlavy, vybrala jsem ho přesně tak, jak popisuju.
Akorát teda mi ty koťata z útulku vždy něco přitáhly, jednou plíseň, další bylo začervene s šíleným průjmem a zánětem střev :roll: Holt útulek, no :nevim: Asi s tím musí člověk počítat, že to není chovka, ale útočiště pro kočky odchycené na ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
5.6.17 20:22

Mame dve kocky, jedna mazleni vyzaduje a kdykoli si clovek sedne, ma ji na kline, nekdy je to az otravne, nezna miru. Druha ja presny opak, pohladit se necha maximalne na brise a kdyz sama chce, vetsinou zdrha. Ale zase je s ni legrace, mluvi s nami, lovi hmyz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
5.6.17 20:24

Holky a ještě se zeptát. Loví vykastrovaní kocouři a kočky myši nebo jsou po kastraci spíš línější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný