Kočka, nebo králík?

13335
5.11.12 18:47

kočka nebo králík?

Ahoj holky, stále bojuju s otázkou kočka nebo zakrslý králík?
Vím, že chci pro malého pořídit nějaké zvířátko, na rovinu bych nejraději pejska, ale to prostě nejde. Tak stále uvažuju.
Někdo mi říká, že smrdí kočka, někdo že králík. Samo, že oba vyžadují nějakou péči, nějakou hygienu…
Co víc smrdí?
Co víc pouští chlupy?
Díky za jakýkoli postřeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1489
5.11.12 18:51

No upřímně pro takto malé dítě ani jedno ani druhé, ale když už, tak raději králíka. Kočka může seknout opravdu bolestivě, malým dětem se to hůře hojí. Vím o čem mluvím, máme doma v bytě 3 kočky. Navíc některé kočky se dětí dost bojí. Králík je klidnější, nebude ti skákat po nábytku a můžeš ho zavřít do klece či bedničky. Každopádně o něj není tak velká starost. A řekla bych, že smrdí-nesmrdí taky stejně, prostě se připrav, že buď budeš denně čistit záchodek nebo tu klec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
5.11.12 18:53

V tvém případě bych doporučila spíš králíka, dá se zavřít do klece, kočka ne…i když počkala bych až bude dítě větší, proč teď? Bude si myslet že to je hračka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.11.12 18:54

Kočka i králík se dají udržovat tak aby nesmrděli ;) Na péči je náročnější každopádně kočka, jelikož běhá volně po bytě/domě tak je to samozřejmě náročnější než králík, který je většinu času někde v terárku nebo kleci… Kočka, může být (záleží na povaze) daleko přítulnější a pro dítě lepší kamarád..
Já jsem teda takovej katastrofik takže u koček bych se bála poškrábání, nebo pokousání takhle malého dítěte, jelikož jí může drapnout ona se ožene a problém je na světě :roll: :nevim:
Takže za mě to dilema asi je, záleží na tobě co od domácího mazlíčka potřebuješ… jestli tu lásku, pomazlení apod.. tak určitě kočka… Jestli něco méně náročného co se dá taky pomazlit (neviděla jsem teda králíka co by se rád mazlil a to jsem jich už pár měla :lol: ) tak králíka :)
Jsem asi moc neporadila no :mrgreen: :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.11.12 18:55

Pro dvouleté dítě bych koupila dvě morčata.
Kotě a batole je dost šílená kombinace, raděj ať aspoň jeden účastník už má trochu rozumu :twisted:
S králíky nemám zkušenost…

(Kočka nesmrdí! Samozřejmě bude smrdět nevyčistěný kočičí záchod, ale samotná kočka mi i voní, když se mazlí a přede, zabořit nos do kožíšku je bezva :* )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
5.11.12 18:56

Za mě taky nic. Dítko máš ještě malé, může zvířátku nechtěl ubližovat.
Ale taky je pravda, že já nejsem „zvířátkový typ“, stačí mi, že musíme s našimi plánovat dovolenou každý v jiný termín, aby se někdo mohl postarat o jejich psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
5.11.12 18:57

Já jsem to také řešila a volila jsem zakrslého králíka. Kočka ho může ošklivě poškrábat a pěkně pelichá. Pokud půjdeš do králíka, tak vol krátkosrstého a Berana http://www.kralici.cz/…ran-176.aspx. Ty nekoušou a malá 2 roky mu neustále strká ruce do mřížek a ještě jí ani jednou nekousl. Je to nenáročné zvíře. Chodí si na záchod, který má v kleci a když to každý den budeš vyměnovat, tak bez zápachu (mam tam v něm ty granule). Jen si dej pozor, aby neměl předkus, aby jsi jako já nemusela jezdit na veterinu na skripani. A jako jedině z plemen se rádi mazlí. Nechá se chovat třeba půl hodiny. A s pelicháním je to celkem v pohodě. Chlupy jsou jenom v kleci a samozřejmně je budeč mít i na sobě jako od kočky. Ale od kočky je budeš mít všude kde kočka byla.

Příspěvek upraven 05.11.12 v 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335

@alenka84 @macík Sebíček má ke zvířatům kladný vztah a miluje je, dostal se do styku i s kočkou i s králíkem, takže vím, že oboje by přijal. Protože kamarádka má oboje a SEbík je miluje.
Pokud by bylo jen na mém rozhodnutí, brala bych psa, jednoho jsem měla, ale někdo nám ho ze zahrady ukradl :( Byl to malý čistotný, moc hodný shi-tzu. A teď mi chybí.
Navíc jsem po bouřlivém rozchodu v asistenci policie a malý byl u toho, takže to chci tak nějak kvůli všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131

No kombinace kočka a malé dítě bych se asi vyloženě bála :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624

My máme králíka 14 dní, nesmrdí vůbec a ikdyž je hodně chlupatý, tak chlupy nepouští. Je moc hodný, neškrábe, nic neničí, když má náladu, vyskočí si za náma na gauč :). Ale měla jsem jednou králíčka ze zverimexu, to byla katastrofa, teď máme králíčka od chovatele a je opravdu vidět ten rozdíl, králíček je zvyklý na lidi, nebojí se, takže já bych radila koupit králíčka od chovatele, už kvůli tomu, že budeš vědět, jak bude v dospělosti velký, mně ten ze zverimexu vyrostl do rozměrů normálního králíka a to byl potom v té kleci chudák :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
5.11.12 18:59

No pes by mi přišel nejlepší…ty se bojíš, že by vám ho zas někdo ukradl? Mohl by být i uvnitř, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.11.12 18:59

@nikita066 a pročpak tedy nechceš nového pesana? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
5.11.12 19:00

Jinak co se týče zkušeností, měli jsme doma dvě kočky (museli jsme je dát pryč kvůli přítelově alergii) a nedovedu si představit že by byly doma společně s malým dítětem :roll: Byly to potvory…ale samozřejmě takové nejsou všechny. Ale je tam to riziko poškrábání, kočky se obvykle mazlí jen když mají ony náladu, jinak se brání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
5.11.12 19:01

Určitě králík, měli jsme oboje, králík je klidnější, neleze po nábytku, nic neničí, mimo okusování svého domečku :lol:, nepouští tolik chlupy, nemňouká, klec jsem čistila 2 x týdně. Někdy se stalo, že pobíhal v té kleci, tak bylo trochu pilin a slámy kolem klece na zemi, ale na to stačí smetáček a lopatka nebo vysavač. Nijak nám teda nesmrděl a hlavně s malým dítětem výhoda pro oba, že je v kleci :lol: Můžeš v případě potřeby spíš od toho třeba na víked odjet než od kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
5.11.12 19:02

S králíkem nemáme zkušenosti. My máme doma kočku. U kočky hodně závisí na tom, jakou má náturu. Naše kočka je extrémně hodná, když malý brečí, tak ho chodí zachraňovat a olizovat. :lol: Je tak hodná, že jí hrozí, že jí ten náš lumpík ublíží. Bohužel se zatím nenaučil, že ji nesmí tlouct, pohladit ji neumí. Je velmi hbitá, takže mu samozřejmě většinou uteče, když jí od něj hrozí nebezpečí. Nevím, jak by u nás dopadl zakrslý králík. My třeba máme rasu, která skoro vůbec nepelichá, je čistotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný