Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bez veterináře to nevyřešíte. Může jít například o alergii na nějakou složku potravy…
Taky se nám to stalo - kočka pouze domácí, šla jsem na veterinu, dostala tuším 2× injekci na alergii a byl klid. Nic jiného než návštěvu veterináře tu asi nikdo nevymyslí.
@deliska a ještě rada, pokud to není kočka, která chodí na výstavy a nespadla třeba do hnoje, tak je naprosto zbytečné a nežádoucí kočku koupat, možná to má z toho.
Pokud chodíte na výstavy a musíš ji mít upravenou, tak to je samozřejmě něco jiného.
A zbavila bych ji těch chuchvalců, ono to tahá a je nepříjemné a drbe se třeba i proto - resp. zbytečně si to zhoršuje, když to má a do krve ![]()
@deliska Mám naprosto stejný názor jako @stinga . Nevýstavní čistě domácí kočku je naprosto zbytečné koupat. Kočičky jsou zvířata čistotná, dbají na svou hygienu a je zbytečné jim namáčet kožíšky a zkoušet na ně jakékoli šampony. Je to pro ně nepřirozené.
Jinak samozřejmě, bez porady s veterinářem kočičce nepomůžete. Nic neodkládej, kočička se trápí naprosto zbytečně, určitě ji to moc svědí. Veterinář určitě najde důvod, proč má číča takové problémy.
Náš kocour měl nedávno něco podobného, začal si vykousávat srst, drbat se, měl lupy, a strupy od kousání. U koček to je z největší části způsobené blechou. Ano já taky žádnou nenašla, kočka nechodí ven, mám psa, co měl v tu dobu antiparazitický obojek a on blechy nemá, ale vet říkala, že mohl kdokoliv z nás domů tu blechu dotáhnout, a že mohla být klidně jen jedna, která už dávno umřela, ale kočky na ně mají hodně dráždivé reakce. Dostal injekci s kortikoidy, aby ho to nesvědělo a antiparazitikum (tabletku), do týdne byl v pohodě. Teď se mu to nedávno udělalo znova v menší míře, ale s tím se dokázal poprat sám. Běžte k vet. ![]()