Kočka se drbe

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76118
17.10.17 22:24

@deliska jediná rozumná rada je navštívit veterináře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
783
17.10.17 22:33

Bez veterináře to nevyřešíte. Může jít například o alergii na nějakou složku potravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
17.10.17 22:35

Taky se nám to stalo - kočka pouze domácí, šla jsem na veterinu, dostala tuším 2× injekci na alergii a byl klid. Nic jiného než návštěvu veterináře tu asi nikdo nevymyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76118
18.10.17 06:45

@deliska a ještě rada, pokud to není kočka, která chodí na výstavy a nespadla třeba do hnoje, tak je naprosto zbytečné a nežádoucí kočku koupat, možná to má z toho.
Pokud chodíte na výstavy a musíš ji mít upravenou, tak to je samozřejmě něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.17 06:58

A zbavila bych ji těch chuchvalců, ono to tahá a je nepříjemné a drbe se třeba i proto - resp. zbytečně si to zhoršuje, když to má a do krve 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
18.10.17 06:59

@deliska Mám naprosto stejný názor jako @stinga . Nevýstavní čistě domácí kočku je naprosto zbytečné koupat. Kočičky jsou zvířata čistotná, dbají na svou hygienu a je zbytečné jim namáčet kožíšky a zkoušet na ně jakékoli šampony. Je to pro ně nepřirozené.

Jinak samozřejmě, bez porady s veterinářem kočičce nepomůžete. Nic neodkládej, kočička se trápí naprosto zbytečně, určitě ji to moc svědí. Veterinář určitě najde důvod, proč má číča takové problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
18.10.17 07:07

Náš kocour měl nedávno něco podobného, začal si vykousávat srst, drbat se, měl lupy, a strupy od kousání. U koček to je z největší části způsobené blechou. Ano já taky žádnou nenašla, kočka nechodí ven, mám psa, co měl v tu dobu antiparazitický obojek a on blechy nemá, ale vet říkala, že mohl kdokoliv z nás domů tu blechu dotáhnout, a že mohla být klidně jen jedna, která už dávno umřela, ale kočky na ně mají hodně dráždivé reakce. Dostal injekci s kortikoidy, aby ho to nesvědělo a antiparazitikum (tabletku), do týdne byl v pohodě. Teď se mu to nedávno udělalo znova v menší míře, ale s tím se dokázal poprat sám. Běžte k vet. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný