Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak často se musí krmit a kolik toho sežerou?
Ahoj, my drápatku krmíme tak jednou za týden někdy i jednou za měsíc. Dostává syrové maso - po kousíčkách třeba játra, kousíček krvavého hovězího apod. Ale hlavně ty vnitřnosti. nějakou dobu nám žrala mloky
ale na to sme přišli a oddělili je. Žábu máme už 19let.. A výborně se jí daří samotné v akvárečku a vidí přes sklo na mloky a rybičky ![]()
@Korculalala píše:
Ahoj, my drápatku krmíme tak jednou za týden někdy i jednou za měsíc. Dostává syrové maso - po kousíčkách třeba játra, kousíček krvavého hovězího apod. Ale hlavně ty vnitřnosti. nějakou dobu nám žrala mloky![]()
ale na to sme přišli a oddělili je. Žábu máme už 19let.. A výborně se jí daří samotné v akvárečku a vidí přes sklo na mloky a rybičky
díky. a jak prosímtě poznáš, že už je třeba ji nakrmit (když jsou takové intervaly) - to je zkušenost, že posledně už víc nechtěla? A kolik toho tak jedna odhadem sní, třeba měřeno kolik cm žížal/týden ![]()
jestli se víc věnuješ chovu obojživelníků, je ještě nějaký druh, který bys doporučuila úplným začátečníkům? žabku chce kluk, já s tím nechci mít moc práce, hlavně žádné živé krmení. Kluk není úplně nadšen z vodní žáby, ale mě se vygooglila jako nejsnadnější k chovu.
@Pudloslava píše:
jedině žábu.
rozuměj chce žábu, ale moc ne vodní… ale je s ní docela smířen, ví, že rosničku by nejspíš zahubil
@Pudloslava píše:
rozuměj chce žábu, ale moc ne vodní… ale je s ní docela smířen, ví, že rosničku by nejspíš zahubil
jo tak, já to pochopila, že chce nějakého jakéhokoliv, želva mi přišla lepší na starání. A to může být jen jedna, nemusí být v páru?
@aiwwa píše:
jo tak, já to pochopila, že chce nějakého jakéhokoliv, želva mi přišla lepší na starání. A to může být jen jedna, nemusí být v páru?
no to vlastne take nevim, @Korculalala???
ale on je urcite chce i mnozit, chce rozmnozovat vsechno (a o sobe rika, ze ho priroda nezajima)
@Pudloslava píše:
no to vlastne take nevim, @Korculalala???
ale on je urcite chce i mnozit, chce rozmnozovat vsechno (a o sobe rika, ze ho priroda nezajima)
jééé tak to je ale moc fajn záliba. Já právě myslím, že tyhle žáby nemůžou být samy, kamarádka je chovala a vždycky jich měla víc. Ale ona měla nějaké suchozemské jedovaté. ![]()
@aiwwa píše:
jééé tak to je ale moc fajn záliba. Já právě myslím, že tyhle žáby nemůžou být samy, kamarádka je chovala a vždycky jich měla víc. Ale ona měla nějaké suchozemské jedovaté.
ja s tim celkem nemam problem, neni to tak velke zvire
@Pudloslava no já ji krmím když si vzpomenu přiznám
opravdu nejsou moc složité k chovu a nemusí jich být v akvarku více. Ta naše je sama a je v pohodě už hodně dlouhou dobu. Před 19ti rokama mému strýcovi prasklo akvárko kde měl tuhle žábu a spoustu jiných ryb. Dostal ji od nějakého zákazníka a tehdy se o těch žábách nic nevědělo, kromě toho že mu sežrala půl akvaria rybiček
![]()
A tak nám ji dal protože ji nemohl umístit do malého akvarka s tak moc rybičkama. Už ji měl pár let a dostal ji dospělou takže ta žába žije už neskutečně dlouho. Za celý život neměla žížalu protože mamka je teraristka a žížalami nerada krmí kvůli nějakým parazitům. Akvárium má bez filtrace asi 30×60×40cm, nemá svícení ani místo na souši. To je asi tak vše co vím o naší drápatce.
Není to úplně žába na hraní je neskutečně slizká ![]()
Já miluji plazy, myslím že pokud by syn rád něco nenáročného a zábavného rád množil, mohli by se mu líbit gekončíci noční.
Mám dvě samice a jednoho samce v teráriu s vyhřívaným kamenem, rašelinou a uva a uvb svícením. Potom mám u našich ještě agamy ale ty už potřebuji více prostoru.
Krmím cvrčky, když nejsou tak i velkým sarančetem ale nakrájet
někdy dostanou i mysí holátko
vajíčka se dají líhnout i v podomácku vyrobené líhni
@Korculalala no ty brdo, to je roku…cetla jsem, ze zije 15. to bych si teda mela poradne rozmyslet, synator se odstehuje a ja se budu jeste 10 let starat o zabu ![]()
@Pudloslava stačí jim opravdu malé akvárko takže si je klidně může vzít sebou:-)
@Korculalala necham mu podepsat písemné prohlášení, že se o ní bude starat až do konce jejího života ![]()
Pokud by se zvažovala vodní žába vs vodní želva, pak z hlediska péče jednoznačně vítězí žába. Želvička sice vypadá úžasně roztomile a snadně na chov, ale pokud á mít pro ni kvalitní podmínky, pak už to taková sranda není, zejméně v pozdějších letech.
K těm drápatkám - klasické drápatky se dají chovat dohromady i zvlášť, mívala jsem 1 samce a dvě samičky. Jen bacha na to, že když jsou takto pohromadě, v noci vyluzují zvuky - není to klasické kvákání, spíš vrzání. Můj samec byl albín a na pohled lidi opravdu zaujal. Dožívají se vyššího věku. Nedají se ale chovat s menšími rybkami a dá dost práce udržovat jim pěkné akvárium s nějakou vegetací, jsou to takové malé tanky a často kytky vytrhávají. Krmila jsem je tak 1-2× týdně takovými těmi mraženými patentkami apod..
A pak existuje ještě jiná žába - drápatečka. Ta je mnohem menší, není tolik dravá, dá se chovat s rybičkami. Je ale realtivně krátkověká - prý 4 roky, mé současné drápatečce už je min. 4.5, zrovna nedávno jsem to počítala. Krmím ji úplně stejně a mám jen jednu. Nezdá se, že by jí to vadilo.
Nicméně, když zvažuješ něco tohoto typu, což takový axolotl? To mne už pár let docela láká.