Kočka - strhnutý drápek

57
1.9.17 08:44

Kočka - strhnutý drápek

Zdravím všechny :mavam: :mavam: :mavam:,

chci se poptat na vaše zkušenosti. Mému kocourkovi se stal úraz - nevím jak ani kdy… každopádně jsem si jednoho dne všimla, že si nějak podezřele moc často olizuje zadní packu. Tak jsem se na to podívala a zjistila, že mu tam chybí úplně celý drápek (nejsem si jistá, zda tam zůstalo lůžko, nebo tam není). Packa vypadala poměrně obvykle, kocourek ani nekulhal (snad jen na dotyk mnou zepředu byla znát citlivost na bolest). Tak jsem si říkala, že to asi nebude až taková hrůza, nechala jsem to tak, akorát jsem mu to jenom stříkla peroxidem.

Teď předevčírem, jsem si všimla, že má packu mírně vlhkou - říkala jsem si, že mu to mohlo začít hnisat a teď ten hnis teče ven a od toho má tu packu vlhkou. Tak až se mi ho podařilo chytit, podívala jsem se a neviděla jsem tam vůbec nic - pořád ta packa vypadá jako obvykle, jenom teda trochu zapáchala, což nasvědčuje tomu hnisání. Ihned jsem mu to umyla, opláchla a opět vydezinfikovala… od této chvíle mu to pravidelně stříkám peroxidem.

Dnes ráno jsem se na tu jeho packu dlouze zadívala a jde vidět mírný (ale opravdu mírný) otok a packu měl teplejší než druhou. Opět jsem mu to vydezinfikovala a šla do práce. Teď nevím, co mě čeká nového, až se vrátím domů.

Zajímají mě vaše zkušenosti, co jste dělali a jak jste to řešili, ošetřovali a podobně. Mockrát děkuji za jakoukoliv odezvu. :P :roll: :mavam: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2998
1.9.17 08:52

Popadni kocourka a šupej s ním na veterinu.
A uvědom si, že cokolivs mu na tu packu našplíchala, kocourek polkl - olízal. Brrr.

Příspěvek upraven 01.09.17 v 08:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
1.9.17 08:53

Ahoj, stržený drápek se mam zahojil sám…ale mel uraz- pořezanou / pokousanou tlapku ze spodu, to teda kulhal, chodily jsme na veterinu na převazy abdostal i atb…tak uvidíš, moje mamka třeba tvrdí, že kočka se sama dostane ze všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
1.9.17 08:55

Radulaur: Kočka se ze všeho sama rozhodně nedostane. Ale dobrý mýtus. O psech se taky říká, že se vylížou ze všeho.
Nejsme v pravěku. Je to dost o tom, zda je pro tebe kočka domácí parťák, nebo jedna z mnoha myšilovek za barákem /jak dodnes na vsi bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
1.9.17 08:55

Jsem celoživotní pejskařka a kočkačka a zažila jsem to jak u psa, tak u kočky.
Podle toho, jak to popisuješ, se mu to hojí, ošetřuješ to dobře. Tak pokračuj tak dál. Jinak, kdyby se to sebralo, oteklo a horšilo se - je třeba to přeléčit ATB od verináře. Protože to může ten zánět pak zachvátit od „drápového lůžka“ až kost, a to je pak průšvih…Lůžko určitě zůstalo, drápek naroste, ale může to trvat klidně pár měsíců.
Jestli snese zavázanou pacičku a nestrhne si obvaz, zkusila bych přiložit ichtoxyl. Také můžeš koupat v hypermanganu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.9.17 09:05

Tak pozor - s teplým otokem mazej na veterinu. Muze mít rozjetý zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.9.17 09:06

My už právě s ním měli tolik úrazů a tolik návštěv u veterináře - všechno to byla hrůza, vždy to s ním nevypadalo dobře - vždycky jsem s ním letěla na veterinu. Veterinář vždycky něco málo udělal, vyčistil a dával antibiotika a chtěl minimálně ještě dvě či tři další návštěvy - to nás vždycky stálo tolik peněz :zed: :zed: :zed:

Teď mi připadá, že je kocourek v klidu a nejeví ani žádné podráždění či apatii jako obvykle :nevim:… tak zas nechci utratit tisíc (či dva) za to, co mu dělám doma :?… ale stejně mi to asi nedá a opět s ním na tu veterinu půjdu - škoda jen, že je teprv před výplatou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
1.9.17 09:09
@Tichošlápek píše:
Tak pozor - s teplým otokem mazej na veterinu. Muze mít rozjetý zánět

Vidím to stejně. Zánět - ATB od vet. Plus možná límec, aby si to pořád neolizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
1.9.17 09:09

Proboha, kočce nemůžeš stříkat na nohu něco co je pro lidi!!! Za druhé bych s ním jela na veterinu ihned po práci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.9.17 09:14

@jankajj

Mám pocit, že to tak tomu dneska ráno nasvědčovalo - musí bobek akorát počkat, protože jsem v práci a vůbec netuším, jestli mi večer nebo o víkendu ještě kocourka někdo ošetří… případně ho lapnu v pondělí a poletím s ním až v pondělí :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.9.17 09:26

@Zuzana-92 jestli máš z minulých léčení doma límec, tak mu dej límec, chlupy kolem rány ostříhej, ať mu do toho nelezou, pořádně to vypláchni (opravdu stříkačku a čistou vlažnou vodou přímo do místa, kde drápek byl). Pokud máš, namazej to framykoinem (ichtyol může dráždit kůži, ale také se dá dát) a lehce ovaž, ať se mu do toho nedostává binec při hrabání v záchodku. Podle popisu bych to na akutní problém neviděla, pokud by to do neděle lepší nebylo nebo se to zhoršilo, tak veterina to jistí. Ale zrovna tohle bych dokázala vyřešit doma. Pravdou je, že ale většinu potřebného doma mám (na záněty v očích/uších, různá mazátka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.9.17 09:37
@Trinetka píše:
Proboha, kočce nemůžeš stříkat na nohu něco co je pro lidi!!! Za druhé bych s ním jela na veterinu ihned po práci..

Na veterinu s ním půjdu určitě :-)… a co se týče toho peroxidu, tak vím, že zrovna peroxid vodíku na kočku používat mohu, ani psům by neměl škodit…
Jinak je samozřejmostí, že se zvířatům nedávají léky, které jsou určené lidem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.9.17 09:02

Vážení,
všem děkuji za komenty :mavam: :)

Tak to s kocourkem nevypadá dobře - připadá mi na tu pacinku citlivější a ten jeden prstík má už nateklý (pořád to vypadalo, že se to lepší a včera večer se to začalo naopak zhoršovat)… takže dnes bohužel musím odejít z práce dříve a opravdu s ním pojedu na tu veterinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
4.9.17 10:03

@Zuzana-92 :palec: to mě mrzí, tak ať se mu uleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.9.17 10:42
@Trinetka píše:
@Zuzana-92 :palec: to mě mrzí, tak ať se mu uleví

Děkujeme :palec: :palec: :palec:… já věřím, že po vet. ošetření se mu uleví - možná jenom bobek bude muset vydržet mít ovázanou packu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný