Kočka, víkend a její WC

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6727
4.3.14 08:26

@Bella1988 mame britskou. Ale co to udelala uplynul uz rok a pul a od te doby to neudelal. Wc pristupny mela, taky jsme sazeli na protest ci urazenost :mrgreen ted se pro zmenu naucila drapat dvere. Ma svuj strom- velke skrabablo v obyvaku a do loznicesi na noc zavirame dvere. Posledni 3tydny kdyz chce jit za nama a my mame zavreno a knuceni nepomuze, zacala drapat tu gumu u dveri, skrabe to drapkama, trha a ceka az se otevre..obcas to jsou potvory :) ale zjistuju, ze i kdyz se moc mazlit nechce, tak je na nas proste fixla. Ted jsem dva tydny doma a kam se hnu, mam ji za zadkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
4.3.14 09:40

@jalisca My máme jednu britku - Viktora je to nádherný zvíře, jak plyšák - pohladit ano, ale jen jednou, netahat, nezvedat, neotravovat! :) Tak trochu peršan povahou a druhého Montíka a ten se rozvalí všude, kde může a chce šimrat bříško, nechá se chovat. Viktor spí ve výšinách, Montík klidně na zemi. Ani jeden z nich neumí šplhat a lézt po skříních - ale Viktor se to chtěl naučit a napdobit našeho sphynxe, rozbil si čumec :-) Je zvědavý, Monty je flegmatik. Všichni tři jsou ze stejný CHS, každý ale z jiného spojení :-) Kočky jsou prostě osobnosti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6727
4.3.14 09:44

@Bella1988 jj, to je presny :) muzu pohladit, ale kdyz nechce, tak odejde a nebo sekne drapkem :mrgreen: ale co by bez nich clovek delal, ze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
4.3.14 09:47

@jalisca Jsou šlechtěný z peršanů a to je ono:-) ale zase se skvěle hodí do bytu! Já mám na kočky alergii, ale stejně je mám, i když doktoři šílí :mrgreen: Akorát uvidíme, jak na tom bude dcerka, až se narodí. Manžel je ale v pohodě. Já ti můžu říct, že za sebe mám nejradši toho sphynxe. Je hrozně prdlej :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7139
4.3.14 10:05

Většinou musím uklízet okamžitě po vykonání potřeby, náš kocour se totiž málokdy trefí :? pokud se stane, že mu tam nějaký bobek omylem zůstane, nevadí mu to, každá kočka je jiná, ale myslím, že víkend vydrží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
4.3.14 10:08

@Bella1988 prave, oni jsou prdacky :) obcas cucim, cim vsim me jeste cica prekvapi :mrgreen: je s nima svanda :mrgreen: treba mit alergii nebude, nikdy nevis. Ale drzim palce at zadnou nema :) si neumim predstavit, ze bych ji musela dat pryc, je to moje miminko maly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
4.3.14 10:24

@jalisca mně hrozně překvapilo, že nezabili tu ještěrku, přitom klidně mohly.. Ten naháč umí i otevírat přepravku, mrazák a další věci. hlavně se umí přikrývat dekou, což jsem nikdy nepochopila. Taky sundával oblečky, když jsem mu dala tričko:) přehodil ho přes hlavu a odnesl ho do kočíčí bedny. Od té doby ho neoblíkám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6727
4.3.14 10:26

@Bella1988 huste :) predstava, ze si kocky zvladnou otevrit mrazak, tak to je pecka :palec: tak to ta nase maximalne pokukuje po mysich :mrgreen: mame 2piskomilky a ona je z nich porad hotova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
4.3.14 10:28

@lukresia Hodně záleží na plemeni a na návycích. Sphynxové nezahrabávají výkaly, obecně… ten můj ale ano. Naučil se od britek, když byl kotě. Všechny kočky jsou skvělý, ale třeba já osobně dávám pozor na povahu a účely pro které kočku chci. Když jsem chtěla kočku do bytu, tak jsem šla vyloženě po britce, sphynx ten tady přistál ani nevím jak:-) Hrozně jsem se do něho zamilovala, ale nelituju, musí se jen koupat. Je to taky na půl pes :mrgreen: Taky jsem uvažovala o peršanovi nebo mainské.. třeba Habešanky, bengalky aspol se mi hrozně libí, ale nebyly by to kočky na moje nervy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
4.3.14 10:31

@jalisca :mrgreen: my máme rybky a ještěrku, ale jak říkám mrknou se a je klid:-) Měla jsem kocourka, ale už umřel.. ten uměl otevírat dveře a rozsvítit. Bydlela jsem ještě s mamkou, vždycky jsem dostala vynadáno, že neumím zhasnout, když jdu do školy, jenže já zhasínala :mrgreen: :mrgreen: on pak rozsvítil. Byl to nalezenec a hroznej syčák. Ale žádnou kočku, nebudu mít nikdy radši. Byl červený tygrovaný. Jednoho dne se schoval do špajzu mezi brambory a čekal až půjde mamka se škopkem. A dočkal se.. sotva otevřela dveře a sehla se, šílený vřískot. Šla po hmatu a místo brambory nahmatala kočíčí hlavu :mrgreen: pak se schovával mezi hrnce a čekal až otevře a skočil po ní. Zajimavé, že mě to nedělal, ale zase na mě schválně shodil květináč, když jsem spala :mrgreen: a kradl jídlo - např. kuřecí řízek ve dřezu přikrytý talířkem. Talířek sundal, maso sežral a máma pak měla k obědu chleba s máslem. No vyšlo by to na knihu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6727
4.3.14 10:46

@Bella1988 to jj, zazivame s nima denne spoustu veci a obcas je to pecka :mrgreen: my jsme meli pejska, to se s kockou neda srovnat. Pak kdyz jsem sla bydlet s pritelem, poridili jsme si po nejake dobe cicu :mrgreen: ale vzdycky me rozesmeje, balancovani na operadle, lezeni zidli jak po zebriku :mrgreen: s kockou se nenudime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
4.3.14 10:48

@jalisca Jo pes a kočka se fakt srovnat nedají. Psa jsem měla, ale našla ji nový domov. Nedalo se to. Chybí mi, ale jsem ráda za své rozhodnutí. Paní mi píše skoro každý den, posílá fotky a píše jak se psisko má:-) Teď psa nechci, ale jen kvůli zodpovědnosti. Časem ale chtít budu, ale jako u koček. Už si dám pozor při výběru, chce to povahu, která k tobě sedne.

• Citovat
  • Upravit
7139
4.3.14 11:35

@Bella1988 mě se hrozně líbí Sphynx, Siamky, hodně jsem o těchto dvou plemenech do budoucna uvažovala, ale odrazuje mě povaha a taky to, že manželovi se ani jedna z těchto dvou nelíbí, dřívě měl doma peršanky a to je úplně něco jiného i stavbou těla, něco jsem o nich početla a docela se mi zamlouvají, akorát se při výběru zaměřím na zbarvení, ted máme obyčejného nalezenečka takže u další kočky se vyřádím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
4.3.14 11:52

@lukresia já sphynxe mám :-) Taky se mi nelíbili ani manželovi, jenže když on je tak sladkej, láska na první pohled. Je super. Akorát je náročný na koupele a povídá, pořád kecá. Ne že by mňoukal, má spousta jiných zvuků.. krom mňoukání… upřímně? Všechny kočky jsou proti němu nudný, je citlivý, mazlivý a neskutečný přítel. Navíc ( to neurážím, ostatní plemena, aby si někdo nemyslel ), jeho inteligence je ještě o úroveň výš… co se takhle jet mrknout do CHS a pak uvidíte.. viděl ho manžel na vlastní oči? Sahal na jejich hebkou sametovou kůži?… Peršani se mi taky líbí. Ale jasně, že bude úplně jiný, tak abys pak nebyla zklamaná. Nebo si vezměte dva. každý jednoho. Já mám jednoho, manžel má jednoho a třetí je obou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
4.3.14 11:54

@lukresia ještě bych poradila.. na zbarvení kašli, sedni si mezi koťata a počkej, až si vybere Tebe. Když to uděláš obráceně může se stát, že kočičák Tě bude odmítat. Ty dva co máme si nás vybrali, toho třetího jsem vzala já podle barvy a je to chyba. Jako moc nás nemiluje :-)) Já jsem teda kočkař 9 let a jsem jimi posedlá, tak to třeba vidím jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný