Kočka značkuje

16.4.26 18:31

Kočka značkuje

Ahoj, už jsme doma zoufalí z naší roční kočičky. Začala vše očurávat, kdekoliv nechám položené oblečení, ručník, deku, cokoliv.. i na gauč chodí a dost blbě se to z toho pak dostává. mame doma dvě, stejně staré a druhá to nedělá. příští týden je objednaná na kastraci, myslíte že to vyřeší ten problém, mate někdo zkušenost? začala to dělat nějak od doby co měla první říji, hned jsem ji objednala na kastraci ale od té první říje mrouska asi tak ob týden, strasne často. nevim jestli to značkování je s tim spojené a jestli kastrace pomůže. popřípadě mate nějaké tipy, co koupit, spreje, nějaké fermony nebo neco co by mohlo pomoct? moc děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35970
16.4.26 18:48

Naše je kastrovaná a nedělá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
16.4.26 18:51

Je a kastrace by pomoci měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
16.4.26 19:14

Vyšetřenou moč má?
Není v domácnosti v poslední době nějaká změna?
Pije dost?
Má někde klidné místo, kam si vleze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.4.26 07:24

Naše to dělala při zánětu močáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3689
17.4.26 08:11

Trochu odbočím od tématu, ale opravdu a upřímně by mě zajímalo, co lidi vede k tomu si pořizovat domácí zvířata. Pro mě to je naprosté no-go. Mám rodinu, která mi na naplnění citových tužeb a náklonnosti úplně stačí a dobrovolně si pořizovat další zdroj nutnosti úklidu, spotřeby financí, omezování se třeba v dovolených apod., mě prostě nejde do hlavy. Co na tom prosím chápu špatně? Bezcitná nejsem a proti zvířatům vůbec nic nemám, ale volně v přírodě, na statku nebo v ZOO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
17.4.26 09:36

@hellokitty97 kastrace měla proběhnout dávno, nevím proč jste to takto podcenili. Mrouskající kočka se bez možnosti páření fakt trápí. Mrouskání může probíhat i skrytě, nemuselo být její první, ale první kterého jste si všimli. To za prvé. Za druhé je nutné kočku vyšetřit na močové cesty, určitě nahlásit vet. Roli může hrát i náhlý stres, změna. Kočku za to hlavně netrestat. Kočka na stres reaguje právě ochcáváním, jen to ten problém pak prohlubuje. Příklad obecně, majitelka kočky dlouho sama s kočkou, začne si vodit pánskou návštevu, kočka močí do postele. Tedy zda se necití nějak odstrčená, něco se nezměnilo Atd…Nechat jí zevrubně vyšetřit a samo ta kastrace co měla být už dávno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.26 09:42
@Jazmine píše: Více

Vyšetřená na moč byla hned, co to začala dělat. Bylo mi jen řečeno, že moč je v pořádku a byl objednaný termín kastrace. Změna u nás žádná neproběhla, jen to, že jsem otěhotněla ale nevím zda to kočka může vycítit a začít na to takto reagovat. Názory na to, kdy se má kočka kastrovat jsem slyšela různé, ale náš veterinář doporučil až cca v 1 roce kočky. Kastrace proběhne příští týden, tak jen doufám, že to pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
17.4.26 10:00
@hellokitty97 píše: Více

8o tak změnit veterináře. Kočka se má kastrovat ještě před první říjí, čímž se výrazně snižuje riziko vzniku nádorů mléčné žlázy v dospělosti. Nehledě na to, ze u venkovních koček nejsou vyjímkou koťata ani u 6 měsíčních koček. Kočka může začít mrouskat i ve 4 měsících. Pan doktor bude asi poněkud starší, bez dalšího dovzdělávání, nebo si to popletl s kocourama, jinak si to nedokážu vysvětlit. Dneska je přece všude info, příště si i dohledávat sama, nespoléhat jen na názor jednoho veterináře. Kvalita služeb některých je totiž velmi tristní. Loni jsem takhle řešila venkovní kočku doslova kotě co sama měla koťata.
Jak jí vyšetřil? Dělal rozbor moči? Ultrazvuk? Krev- ledviny rozbor? Může mít fakt bolesti při močení, pak jde tam, kde se cítí v bezpečí = váš pach. Proto prosím opravdu netrestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
17.4.26 10:02

Další veterinář z minulého století. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
17.4.26 10:09
@lucad77 píše: Více

Asi tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
17.4.26 10:11

Vyšetřit jen moč nestačí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12628
17.4.26 12:44
@Fee-bee píše: Více

Napln zivota pro osamele lidi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.26 13:02
@Fee-bee píše: Více

Tak u mě to bylo například to, že jsem měla ráda zvířata od dětství. Rodiče mi žádné nedovolili. Milovala jsem všechny psy a všechny kočky v okolí. Jak jsem rostla, měla jsem doma „studený odchov“, hlavně abych rodiče neobtěžovala nad míru nezbytně nutnou, měli své kariéry. Takže jsem se v lidech i zklamala, mmj. i proto, že jsem od dětství trpěla alopecií, která v té době nebyla tak známá jako dnes. Pes tě nezklame nikdy, jsi pro něj ta nejdůležitější. Děti nemám, a jak šel život, od kamarádky jsem dostala štěně jezevčíka. Úžasně mi naplnil život, pořád jsem musela přemýšlet nad výchovou a výcvikem. Byl to můj parťák tam, kde se lidí nedostávalo. Krom toho časem jsem se stala členem místní psíčkařské komunity, takže jsem se díky němu seznámila s lidmi, se kterými bych se jinak minula. Dvakrát jsme byli na jezevčičím táboře, kde jsme skládali lovecké zkoušky. Moje dvě nejlepší dovolené, co jsem zažila. Život jsem si plánovala tak, aby většina věcí šla absolvovat i s ním, nebo jsem vždycky měla lidi, kteří pohlídali. Byl vychovaný tak, že poslouchal i ostatní (které tedy uznal, že jsou toho hodni :D ). Byl absolutně bezproblémový, jen musel pochopit, co se po něm chce.
Tobě rozumím. Vedeš prostě odlišný život, který je naplněný vším, co potřebuješ. Zřejmě jsi také dost vytížená a zvíře by pro tebe znamenalo komplikace navíc. Nejsi proto o nic horší člověk.

• Citovat
  • Upravit
3689
17.4.26 13:37
@Anonymní píše: Více

Hezky napsáno a takto pro mě zcela pochopitelné. Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie