Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Tak to mame asi stejne. Mam dve kocky. Obe mlade. Kolem roku. Mezi sebou se neustale perou, syci, kocour navic mnouka porad jak kdyz male dite breci. Hruza. Taky jde za tyden na kastraci frajer.
Ted cekame miminko, jsem tedy na zacatku a zatim mi malicko smrdi jejich moc. Nikam tedy jinam na wc nechodi, jen d sveho zachoda. Myslis, ze ty Tvoje to delaji ze zarlivosti? Asi nema smysl davat tak stare kocky pryc. ![]()
V první řade ty kočky za to nemůžou, de*il je hlavně tvůj muž a dala bych mu přes hubu.
Vykonáváním potřeby mimo WC kočka vyjadřuje že není spokojená, je ve stresu, to není žádné její zpohodlnění, spíš vaše. Kočka potřebuje péči, hlazení, vědět že má v rodině místo. Pokud to tak není dělá to co dělá.
Pokud to opravdu nesneseš raději jim najdi novou rodinu kde budou SPOLU a SPOKOJENÍ. Tohle je akorát trápení zvířat. Hlavně je nestrkejte do útulku nebo od sebe, to by bylo neskutečně hloupé…
Jestliže bylo někdy dítě ne kočku zlé, přirozeně se brání
Hlavně takový senior co potřebuje klid, pomazlení…
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. V bytě kde žijem jsou dvě kočky. Bohužel to s nimi vůbec nedávám. Přítel fláká výměnu steliva v jejich záchodě a já na to nemám žaludek. Každý den mu několikrát opakuju, že nemůžu v tom bytě dýchat kvůli omu smradu, ale on s tím nic stejně neudělá. Nakonec jim to vždy vyměním já, ale kočičky si tak zpohodlněli, že už ani na ten záchod nechodí. Chodí mi holce do pokoje na přebalovací pult.A já pochopitelně šílím. Navíc jedna z nich je pěkně agresivni a kdykoliv se k ní holka přiblíží, tak jí škrábne. Čekáme druhé dítě a já mám pocit, že je nejvyšší čas se odstěhovat. Obě kočky už má 14 let, ale starat se o ně neumí…
Asi bych mu zdůraznila, ať stelivo vyměňuje včas nebo že se poohlídneš po novém domově pro ně.
Já osobně bych tohle nerozdejchala. Naštěstí pro mě partner kočky v bytě nechce (mně se kočka zamlouvá víc než pes), má alergii.
Kocka musi mit zachod cisty… Nema - tak jde jinam. A asi uz chtej mit svuj klid, drzela bych od nich dceru dal, nic vic pro to udelat nemuzes. Pro ne jste vetrelci vy a hlavne dcera, asi to hur snasi…
U nás stejné. K 8 lete kočce jsme si pořídili psa.Pes by si s ní chtěl strašně moc hrát, ale ona nemá zájem a pořád před ním utika a skrsbe ho.Psa učíme, at ji nechá tedy, ale ona začala chodit kafit mimo záchod i když ho má čistý. Delala to občas i dřív, asi z nějakého trucu, ale teď je to na denním pořádku a už jsem z toho nešťastná. Cekame třetí dítě, jsem zatím dost unavená a pořád bych spala a nedělám nic, jen pořád uklizim pokadenou koupelnu.
@Milca111 Upřímně, to jste ale poněkud nedomysleli. Je známá věc, že starší pes kotě přijme, ale rozhodně není pravidlo, že starší kočka přijme štěně. Je to pro ni stres, a jak píše @Aletheia, to je přesně ten důvod, proč začne dělat toto.
Hele, ZAKLADATELKO, myslím, že bys měla zajít k nějakému „zvířecímu psychologovi“. Nemáš vůbec vhled do kočičího chování (což je logické, kočky nejsou Tvoje, a chlapi jsou na to často dost tupí), a tak ani nemůžeš přijít na to, co je problém. Tím, že chodí na přebalovák, rozhodně nejsou „zpohodlnělé“.
Jsou ve stresu a nejspíš si přijdou odstrčené dítětem (a taky stresované, já věděla od začátku, že ti naši pitomci dítěti neublíží, ale budou se dekovat: a když vidím, jak ona do nich dloubá nebo po nich ječí - kočky mají mnohem citlivější sluch než lidi! - tak se absolutně nedivím), tak to značkují právě tam, kde je to toho dítěte. Chtějí si tím dokázat dominanci, IMHO.
Být Tebou, krom návštěvy psychologa bych udělala několik dalších věcí:
A pokud nezvládneš vést svůj život s ohledy na ta zvířata, tak je fakt radši dejte do nějaké nové rodiny.
Příspěvek upraven 25.11.16 v 09:46
@Slečna Ferka píše:
@Milca111 Upřímně, to jste ale poněkud nedomysleli. Je známá věc, že starší pes kotě přijme, ale rozhodně není pravidlo, že starší kočka přijme štěně. Je to pro ni stres, a jak píše @Aletheia, to je přesně ten důvod, proč začne dělat toto.Hele, ZAKLADATELKO, myslím, že bys měla zajít k nějakému „zvířecímu psychologovi“. Nemáš vůbec vhled do kočičího chování (což je logické, kočky nejsou Tvoje, a chlapi jsou na to často dost tupí), a tak ani nemůžeš přijít na to, co je problém. Tím, že chodí na přebalovák, rozhodně nejsou „zpohodlnělé“.
Jsou ve stresu a nejspíš si přijdou odstrčené dítětem (a taky stresované, já věděla od začátku, že ti naši pitomci dítěti neublíží, ale budou se dekovat - a když vidím, jak ona do nich dloubá nebo po nich ječí - kočky mají mnohem citlivější sluch než lidi! - tak se absolitně nedivím), tak to značkují právě tam, kde je to toho dítěte. Chtějí si tím dokázat dominanci, IMHO.
Být Tebou, krom návštěvy psychologa bych udělala několik dalších věcí:
A pokud nezvládneš vést svůj život s ohledy na ta zvířata, tak je fakt radši dejte do nějaké nové rodiny.
- Sdělila bych příteli, že záchody bude vyhazovat denně a pravidelně měnit, případně bych se poohlédla po stelivu, které opravdu nezapáchá.
- Koupila bych Feliway, je to feromon, který kočky uklidňuje a může pomoct překonat kritické období.
- Hlídala bych dítě, aby se ke kočkám nepřibližovalo. Kočka NENÍ agresivní, když na dítě syčí, má prostě pocit ohrožení a brání se (agresivní by byla, kdyby za ním přišla a schválně zaútočila). Dejte např. zábranu do dveří do nějakého pokoje, který bude „kočičí“ (pokud to jde), nebo kupte vysoké škrabadlo, kam dítě nebude smět, aby se kočky měly kam zašít bez obav, že po nich dítě půjde.
přesně, podle toho se zakladatelko zkus řídit. Kočky jsou hodně citlivé, ikdyž se to nemusí zdát ![]()
Pořádné stelivo, které dlouho vydrží. Silgelove mi vydrželo i měsíc, když jsem je testovala. Pořádnou vrstvu ne jen pár granulí na dno, to platí pro všechny steliva.Ale hovinka se stejně musí vybírat denně. Ale to tvůj přítel asi nikdy nedělal. Nebo jo? Dřív se o ně staral?
A nenechávat dítě s kočkami samotné. Chudiny musí být vystresovane a ty nejspíš taky a to ty kočky taky poznají. Jsou to kočičí seniorky, potřebuji klid, čisto a pohlazení když přijdou.
Dalším řešením je koupit kočičí WC s automatickým čištením, jmenuje se to CatGenie 120, budeme to kupovat našim kočkám na Vánoce. Tvůj přítel by si ale musel připravit neco kolem dvanácti tisíc ![]()
@Petrusska007 Ježiš, to nesmím říct muži. U nás má za kočičí hygienu odpovědnost on, a kdyby zvěděl, že to existuje (nedělá to rád
), tak počítám, že bych to dostala jako jediný vánoční dárek já ![]()
@Petrusska007 píše:
Dalším řešením je koupit kočičí WC s automatickým čištením, jmenuje se to CatGenie 120, budeme to kupovat našim kočkám na Vánoce. Tvůj přítel by si ale musel připravit neco kolem dvanácti tisíc
to je super
ale ty moje potvory by na to určitě jak naschvál nechtěli chodit ![]()
@Slečna Ferka píše:
@Petrusska007 Ježiš, to nesmím říct muži. U nás má za kočičí hygienu odpovědnost on, a kdyby zvěděl, že to existuje (nedělá to rád), tak počítám, že bych to dostala jako jediný vánoční dárek já
Jestli nemáte 12 tisíc tak je i levnější „ruční“ varianta. Je to fajn, jenom člověk otočí, ono to ty bobany posbírá a člověk jenom vytáhne šuplík a vysype a hotovo. Jen je to o trochu prostornější než normál záchodek ![]()
Ahoj, potřebovala bych radu. V bytě kde žijem jsou dvě kočky. Bohužel to s nimi vůbec nedávám. Přítel fláká výměnu steliva v jejich záchodě a já na to nemám žaludek. Každý den mu několikrát opakuju, že nemůžu v tom bytě dýchat kvůli omu smradu, ale on s tím nic stejně neudělá. Nakonec jim to vždy vyměním já, ale kočičky si tak zpohodlněli, že už ani na ten záchod nechodí. Chodí mi holce do pokoje na přebalovací pult
.A já pochopitelně šílím. Navíc jedna z nich je pěkně agresivni a kdykoliv se k ní holka přiblíží, tak jí škrábne. Čekáme druhé dítě a já mám pocit, že je nejvyšší čas se odstěhovat. Obě kočky už má 14 let, ale starat se o ně neumí…