Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Náš kocour ječí v noci jak se zhasne. Moje teorie je, že asi volá kočku aby za ním šla, bojí se tmy nebo nás prostě chce nasr.at ![]()
@pikola píše:
Náš kocour ječí v noci jak se zhasne. Moje teorie je, že asi volá kočku aby za ním šla, bojí se tmy nebo nás prostě chce nasr.at
Já nechávám rozsvícenou lampičku kvůli malému. Takže nejsem jediná koho štve kočka v noci ![]()
@Janli Obyčejné kočky z venku. Když byli ještě koťátka, tak jsme si je vzali od bezdomovců za víno, protože se k nim chovali hrozně a myslím, že by dlouho nepřežila.
@Anonymní píše:
@Janli Obyčejné kočky z venku. Když byli ještě koťátka, tak jsme si je vzali od bezdomovců za víno, protože se k nim chovali hrozně a myslím, že by dlouho nepřežila.
chtějí jít ven, cítí tam druhé kočky, myšky a přírodu - také máme 2kastrované kocoury, jsou z útulku, ven je nepouštíme, protože auta, a neustále stojí za dveřmi a chtějí jít ven - nic zvláštního v tom nehledej
@Anonymní píše:
No, myslela jsem si to. Ty kocouři chtějí ven. Ušlechtilý kočky jsou cíleně šlechtěný tak, aby jim vyhovovalo žít v bytě. Normální kočka potřebuje výběh, pohyb a svoje teritorium. Kastrováním v nich původní instinkty nezabiješ, jen utlumíš. Na tohle si budete muset zvyknout nebo jim hledat domov na vesnici. Bohužel jsem zažila pár koček, co z touhy po pohybu venku začaly demolovat byt. Tohle mňoukání budete muset vydržet do podzimu, na zimu to přejde, ale na jaře začne znovu… Tobě by vyhovovalo zůstat celoživotně zavřená v bytě? Normální kočka do městskýho bytu bez možnosti výběhu nepatří, u kocourů to bývá horší než u koček. Budeš jim muset poskytovat dost zábavy a věnovat se jim, jinak to bude horší a horší.
Tak to je jasné, chtějí ven. Na to byla kočka celé roky naučená že žije venku
šlechtěné kočky jsou zase spokojené doma, ale tyhle chtějí žít venku. Doma se trápí ![]()
@Janli Když otevřu dveře, aby se šli projít, tak černobílý nejde ten se bojí. A mourovatej jde jen ke schodům a zpátky. Jinak tady nikdo kočky nemá, jen psy.
@Markéta80 Když otevřu dveře, aby se šli projít, tak černobílý nejde ten se bojí. A mourovatej jde jen ke schodům a zpátky. Jinak tady nikdo kočky nemá, jen psy. A jako koťata byli venku jen pár týdnů. Na domov si zvykli hodně rychle a cizí lidí i mojí rodiny se bojí, teda ten mourovatej po nějaký době přijde i k nim, ale ten černobílý vůbec.
Nejde o to, jak dlouho byli venku, tohle jsou prostě instinkty. Je normální, že se bojí, ale pokud by se opravdu dostali ven, nebudou se moc ochotně vracet.
Tak u nás bylo to samé. Vzali jsme si kocourka (3 měsíce) byl zvyklí navenek. Cca v 6-7 měs. jsme ho nechali vykastrovat, a myslela jsem, že se něco změní. Všude škrábal, neustále mňoukal, skákal nám na nábytek,…
Byli jsme z toho už zoufalí. Uvažovali jsme i o tom, že ho budeme muset dát někam na venkov.
Na študovala jsem všechno možný. Dočetla jsem se, že si takhle vynucuje pozornost, a pomůže jen odolat a nevšímat si ho, po čase by měl přestat.
Tak jsem postupovala podle několika návodů. 1. změnila jsem podávání krmiva. Ráno dávám mokrou stravu, ale né hned až vstanu, ale cca za půl hoďky (kapsička,…) Bylo to hrozný ráno mě budil, již od 1 hodiny, ale musí se to vydržet. Celý den má k dispozici granulky. Večer také dostane mokrou stravu, ale až okolo 8 hodiny. Rychle se naučí, že už je čas na jídlo. Mokrá strava je pro kočky jako odměna.
2. Musíte si s nimi hrát nejlépe před jídle, aby se pořádně utahali, můžete i po jídle, ale jsou línější.
3. Na místa, které nám škrábal jsem dala látky. Ze začátku měl tendence likvidovat, ale pak ho to přestalo bavit, když na něj nikdo nereagoval.
4. Naučila jsem ho na vodítko a chodíme ven cca 15 - 30 minut a sám se žene domů.
U koček je to hlavně o trpělivosti není to pes. A to nejdůležitější nesmí se trestat. Já vždy, když byl v noci hodný tak ho ráno odmění mlskou pro kočičky. Dá se říct, že nyní je už v pohodě. Občas se ozve, ale to je málo kdy.
Jinak předtím spal se mnou v posteli a to u nohou. Bylo to strašný, ani jsem se nemohla otočit,… byl to takový kočičí závislák. Je pořád, ale už co má nastavené nějaké pravidla tak je v pohodě. Je mu 11 měsíců.
A nedávno se naučil i aportovat.
Fakt to chce trpělivost.
@Anonymní píše:
@Markéta80 Když otevřu dveře, aby se šli projít, tak černobílý nejde ten se bojí. A mourovatej jde jen ke schodům a zpátky. Jinak tady nikdo kočky nemá, jen psy. A jako koťata byli venku jen pár týdnů. Na domov si zvykli hodně rychle a cizí lidí i mojí rodiny se bojí, teda ten mourovatej po nějaký době přijde i k nim, ale ten černobílý vůbec.
To jsou prostě geny
a takové kočce je nejlépe venku. Když jsem byla malá a kočky jsme doma měli a kočky chtěly ven hlavně v noci, ráno už čekala na jídlo a pak spaly doma a večer zase ven
naopak vyšlechtěná bude nejspokojenější doma.
Dobrý den, doma máme dva vykastrované kocoury, kteří v noci chodí na chodbu ke dveřím a mňoukají. Buď jsou tam oba nebo se střídají. Když ho zavolám k sobě, tak stejně otočí hlavu na chodbu a upřeně kouká. Buď se vrátí na chodbu zpět a začne mňoukat nebo začne hýbat ušima a zírat tam. Párkrát jsem za ním šla, ale zle mu nebylo ani neměl hlad. Začal se mazlit a když jsem odešla zpět do postele, tak začal znovu. Proto bych chtěla vědět co mám dělat, protože nás všechny budí. Hrozně ráda bych těm kočkám chtěla rozumět ???? nejlépe kdyby mi řekl co ho trápí. Nejvíce mě asi u nich straší, když se oba dívají na stejné místo a já nic nevidím ????. Je pravda že nějaký rány v bytě v noci jsou, ale myslím že je to tím, že byt v noci pracuje jako je to u dřeva. Ale to kočkám nevysvětlím????