Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jdu si za vámi pro radu, můj kocour se jednou za čas vyčůrá na předložku v koupelně, už jsem zoufalá a nevím, co s tím mám dělat, žádný zánět nemá, nemocný není a vykastrovaný je..žádné změny se v domácnosti neprováděli, záchod pravidelně čistím a i přes to mi to dělá
celý týden čůrá do záchodu a pak najednou z ničeho nic se vyčůrá na předložku..jsou mu 4 roky a začal to dělat až posledních cca 6 měsíců, nestěhovali jsme se, nábytek nový nemáme, no prostě nevím…prosím, pokud máte někdo stejné zkušenosti, poraďte ![]()
Příspěvek upraven 03.12.24 v 22:32
@Natalie384 píše: Více
jeden můj kocour to dělá také
myslím, že jak si to jednou zvykl, tak už ho to neodnaučíš, jsou dvě řešení - striktně zavírat koupelnu nebo zrušit předložku, anebo se s tím smířit, že čas od času předložka letí do pračky
@stinga píše: Více
Achjo, kdybychom aspoň věděli, proč to dělají, zkusím zrušit předložku, jak říkáš
a uvidíme
možnost by byla, že je to trest pro nás, že je doma dlouho sám? ale nevím, mě přijde, že tam chodí, protože se mu to prostě líbí a baví ho to
@stinga píše: Více
To je možné, ale že by to začal dělat až po takové době?
Hlavně to vždy udělá, když jsme doma.. ![]()
aha, mě to zase dělá, když doma nejsem - něco ho štve
Mně tohle kocour taky dělal, vyčural se do rohu u dveří, tak 1× za týden, je tam dlažba, takže se nic nedělo. Ale nakonec jsem mu tam dala přebalovací podložku a čural na ni. Nakonec ho ta předložka přestala bavit. Zkusila bych tu textilní předložku zakrýt tou přebalovací, co to udělá.
Tak pokud je opravdu vyloučen jakýkoli zdravotní neduh, tak to může být cokoli. A tu předložku vždy vyperes a dáš stejnou? Nebo menis za novou? Těžko říct, co se miláčkovi honi v hlavě. Jeden z mých kocourů, se třeba čas od času vytenti do vany, přitom wc mu stojí hned vedle. Nebo se netrefí do záchodu, ale to vím, že se vážně netrefi
je to docela obr a nejraději chodí na ten nejmenší záchod, co má v baráku. Nedávno se zase jiný kocour z ničeho nic vyčural přímo na! škrabadle! Bez varování. Od té doby to neudělal.
Prý ještě existují i nějaké spreje, které by kočky měly v tom čůrání na nežádoucích mistech odpuzovat. Osobně jsem nezkousela. U tebe bych se ale bála, že by si to spojil i s tím zachodkem, jak je to blízko. Přijde mi dobrý nápad s tou přebalovací podložkou. Aspoň to nebudeš muset pořád přát nebo měnit. Jen vyměnis plinu. A třeba se to kocourovi nebude líbit a nechá toho.
A co tam dát místo předložky takovou tu čurací trávu pro štěňata?
My taky předložky v koupelně zrušili a od tý doby dobrý. Nevim, proč to dělají, als koupelnový předložky byly vždycky oblíbený 🙈 🙈 🙈
Takovýho de. menta mám taky
. Buď chodí na podložku v koupelně nebo znesvětí manželovo pracovní oblečení. Prostě mu to voní. Jediný řešení je zavírat a uklízet z dosahu.