Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak myslím že to pozná už z popisu, nicméně u nás žije křeček polní ve volné přírodě, nicméně tenhle vypuštěný asi opravdu dlouho nepřežije ![]()
Kamarádka je pěkná kráva. Existují třeba na FB skupiny zabývající se chovem křečků, určitě by se ho někdo z lidí v blízkosti ujal a prcek mohl mít spokojený život. Takto určitě nepřežije, buď umrzne, nebo ho něco sežere, není zvyklý na život mimo zajetí. Co se trestnosti týče - no, kde není žalobce, není soudce, ale v podstatě se jedná o týrání zvířete.
Trestné to nebude. Možná byl starý a nemocný a nechtěla shánět veterináře a platit za léčení. Nebo se jí omrzel a nevěděla co s ním. To víš, že v přírodě dlouho nepřežil, kočky už se postaraly. Tak snad dlouho netrpěl.
Jinak my měli morčata. A třeba na vesnici byl ohromný problém je udat. Nikdo je nechtěl. A žádný po mladým ze zverimexu s pochybnou historii. Většina lidí je měla doma v kralikárnách, protože nemoce chytí dřív než králík …. A i tak 3 mldé mi dalo šílenou práci udat. Nakonec jsem 1 udala dceři kamarádce, které ho pak v zimě nechala zmrznout v chodbě
( oni tam přes zimu netopili ) a 2 tedy do rodin jinam. Ale byl to boj celkem. A další mladý jsme už neměli.
Jinak je křeček a křeček. Měli jsme dva. Stejně starý, stejný přístup a jeden kousal a druhy ne. Nevěřím, že toho kousavého by si někdo vzal.
Zlatý potkan. Ten po dobré socializaci v mladí byl úžasný.
Příspěvek upraven 26.11.24 v 13:54
Budou to řešit minimálně dva zákony a to 1, zákon proti týrání 2, zákon na ochranu přírody.
No, dle zákona na ochranu zvířat proti týrání se za týrání považuje taky opuštění zvířete, takže je to protizákonné jednání…
Problém mít ale bohužel nebude… to by se musela jít sama přiznat a i tak by to těžko někdo řešil ![]()
@Jana7ka “Nebude z toho mít nějaký problém?“
Další dotaz zakladatelky.
@kocourGarfield píše: VícePardon.
Když jsme byly děti, měly jsme 2 křečíky džungarské a oba pak měli nějaké nádory. Jeden umřel a druhého jsme „pustili“ do přírody, aby si tam žil spokojený život s nějakou myškou nebo něco. Milosrdná lež pro děti, které nesou úmrtí zvířátka těžko..Takže já bych hned neodsuzovala.
Ochrana přírody, jasný. Ale co takoví lidé, co ta mláďata nosí do zverimexu na krmení hadů? ![]()
@Jana7ka A jaký je důkazní materiál u Křečka, který není nijak identifikovatelný? A navíc s největší pravděpodobností je dávno mrtvý?
@kocourGarfield píše: Více
Tak někteří lidé jsou tak blbí že si své blbé nápady natáčí a pak sami zveřejňují na soc. sítích. ![]()
Jasně, pokud se sami nezveřejní pak tam není žadný důkaz.
@Anonymní píše: Více
Takže jste nemocné zvíře s nádory pustili ven a jste na sebe pyšní? Tleskám
![]()
Když jsem byla malá, tak nám křeček umřel… byla jsem smutná, ale rodiče mi to vysvětlili… takže tohle řešení je pro mě absolutně nepochopitelné a je to akorát další důkaz toho, že na pořízení zvířete by měly být psychotesty
![]()
Zdravím, toto téma mi je trochu proti srsti ale potřebuji se zeptat.
Kamarádka se mi svěřila že svého křečka vypustila do přírody, úplně mi neřekla důvod….
Nevím proč ho někomu radši nedala nebo tak..
Ale můj dotaz zní, není to nějak trestné?
Nebude z toho mít nějaký problém?
Předpokládám že u nás v přírodě křeček moc dlouho nepřežije.
(Anonymně protože kamarádka zná můj profil a nechci aby věděla, že tohle řeším)