Proč moje kočka nejí?

Anonymní
19.11.24 14:42

Proč moje kočka nejí?

Ahoj,

Mám 2 a půl měsíční kotě.
Už 2 dny nechce nic jíst.
V miskách má vše granule, vodu a kapsičku.
A od dneška i nepije.
Pořád jen leží.
Všichni říkají že je to úplně normální.
Je to u koček/koťat normální?
Máme jít na veterinu?

Děkuji anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2087
19.11.24 14:44

Nenormální je, když ti někdo tvrdí, že je to normální.
Na veterinu ještě dnes!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.11.24 14:47
@Anonymní píše: Více

Na veterinu a doufat, že nebude pozdě. U kočky je delší nejedení docela průšvih, natož u kotěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.24 14:57

@ivašot. Ona jakoby jí ale málo

• Citovat
  • Upravit
35813
19.11.24 14:59

Tak jestli je apatická a nepije a nejí, tak jí asi něco je a měla by k doktorovi.
Taky jí to nemusí chutnat otázka co jedla před tím. Ale to bys měla poznat z chování, jestli třeba žebrá jiný jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
19.11.24 15:01

Není normální, když jí málo a leží. Může to být jen nachlazení, nebo velký průser, který nemusí přežít. Běž s ní dnes na veterinu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
19.11.24 15:03

Okamžitě na veterinu!!!

Kočka na sobě dlouho nedá nic vidět a když už nežere a nepije, většinou už je fakt zle. Nechápu, kdo mohl z pusy vypustit, že je to normální, fakt ne a u kotěte už vůbec :roll: Další z příznaků je třeba to, že si přestane čistit kožich.

Kámošky kotě takhle taky bylo špatné a pak zjistili, že snědlo stikeez hračku a museli ho operovat.

• Citovat
  • Upravit
6626
19.11.24 15:08

Takhle malý koťe nemá mít ani granule, ani kapsičky. Potřebuje mléko pro kočky a maso, ideálně mletý. Kde jsi přišla k takhle malýmu koťátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35934
19.11.24 15:25

Zkus ji dát trochu vody stříkačkou do tlamy a mazej na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
19.11.24 15:36

Ahoj, řeším něco podobného, kocourek taky skoro nejí, ale pije normálně, hraje si, mazlí se a čistí se. Na veterině jsme byli a brali mu krev na vše možné, úplně všechno v normě, klinické vyšetření také nic neukázalo. Tohle bylo před měsícem. Pak se trochu rozjedl a teď zas skoro nejí. Má 2 misky s granulemi, do těch jen ňufne v noci, pak mu zkoušíme různé kapsičky, paštičky, vaříme mu nesolené kuřecí maso atd. Jediné, co jí s chutí, je šunka, ale vím, že pro obsah solí to není vhodná strava, ikdyž mu dáváme tu pro děti.

Ale nevím, kdo všichni ti říkají, že je to normální. Nám na veterině řekli, že když kočička nejí cca 24 hodin nic, že máme hned přijet. Že pes vydrží třeba 3 dny, ale kočička ne. Takže opravu hned na veterinu, jak tady padlo. Držím palce a kdyžtak prosím dej vědět, co vám řekli, protože já jsem z našeho kocourka taky nešťastná, že skoro nepapá.

Ještě jsme to konzultovali dnes a jedna z možností je, že má chlupy v žaludku, už dlouho nezvracel, ale pasty na rozpuštění bezoárů odmítá jíst. Jinak taky nevím. Mám o něj hrozný strach, na veterině říkali ještě kdyžtak sono břicha, tak tam možná budeme zas muset.

Jinak pokud vás tady někoho třeba něco napadne, tak taky budu moc ráda. Děkuji a zakladatelce s koťátkem držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.11.24 15:42
@Lollitka píše: Více

Proč mu to maso vaříš? Je to šelma, dej mu ho syrový..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.24 15:49
@tartaletka píše: Více

Teď pila a vypadá dobře

• Citovat
  • Upravit
9189
19.11.24 15:52
@Janli píše: Více

Syrové jsem taky zkoušeli, ale bojím se, že tam můžou být nějací parazité, i když to maso bylo přemražené, ale on nemá zoubky, protože měl autoimunitní zánět dásní a zoubky mu vytrhali (je to kocourek z ulice) a hrozně špatně se mu to jedlo. To vařené krájím na úplně pidi kousíčky a dělám šťávu, tak to nějak spapá, když tedy jedl.

Spíš by mě ale zajímalo, proč teď tak málo jí a co ještě vyzkoušet, protože jsem zkoušela asi 20 druhů kapsiček, kočičí polévky, liquid snack… paštičky, paštičky se želé (to jen olíže želé), granulí taky milion druhů, teď má nějaké opravdu masové a výživné. Jsem z toho nešťastná, že nechce skoro papat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.11.24 15:53

Běž s ní na veterinu, hned! Tohle koťe by mělo lítat po bytě jako torpédo, ne ležet. Koťata buď spí nebo demolují byt. A hlavně žerou 5× denně. Něco je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.11.24 15:56
@Lollitka píše: Více

Kup mu mletý maso. Já pořád nechápu, proč dáváte koťatům průmyslově zpracovaný krmivo.? Co je lepší než syrový maso a do toho občas žloutek. A jaký paraziti? V mase z obchodu a ještě přemraženým? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný