Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše: Více
Ale náš kocourek není kotě. Jsou mu cca minimálně 3 roky. Ještě nám doporučovali veterináři droždí s vaječným žloutkem, že to by mohlo povzbudit chuť.
@DanielaD píše: Více
Díky, právě ten vývar děláme, kuřecí, nesolený. Dřív to papal, ale teď si jen lízne. Kočičí trávu taky měl, ale vůbec o ni nejevil zájem…
No snad ano, ale proč nejí skoro? My se fakt snažíme pro něj udělat všechno. Akorát co mě ještě napadlo, že na něj přenáším svoje úzkosti, ale proč zrovna kvůli tomu přestal skoro jíst? On je sám hrozně bojácný, pořád se všeho leká, jak je z ulice, ale na mě se strašně nafixoval, pořád za mnou běhá, spí se mnou v posteli úplně nalepený na mně… Ale když jsme si ho vzali, tak papal hezky, tak nevím, co před měsícem z ničeho nic ta změna.
@Anonymní píše: Více
Jela bych na veterinu. Může mu být ledacos, třeba kalciviroza.
měníš mu značku granulí, kapsiček? Kočky mají rády změny, jsou to mlsouni.
Musím kupovat menší balení granulí, po týdnu už jim nechutnají. Třeba vůbec nežerou Felixe
Jj, právě měním pořád, zkoušela jsem toho už tolik…on trošku těhle nových granulek spapá, ale ne zas tolik. Teď mu večer dávám kočičí polévku a do toho takovou tekutou svačinku, ale párkrát si lízne a nic, to samé s tím vývarem. Jediné, co hned spapá, je ta šunka, ale nechci, aby ji jedl pořád.
tak ho nech, miciny teď mají takové spací, nudné období, na zimu už mají nasbírané zásoby-špíčky:) ty naše přestaly chodit večer ven, už nejsou nejmladší a nechce se jim zmrzat, tak se nudí doma, nebo spí a pak večer budí, že chtějí jít ven, nejlépe každá s hodinovým rozestupem:)
Díky za podporu, no já doufám, že je to jen nějaké přechodné období u něj. Kdyby se to zhoršovalo, tak samozřejmě zas pojedeme na veterinu, ale kocourek ji strašně špatně snáší, jak se bojí všeho. Jinak ven nechodí, máme ho cca půl roku a venku na ulici byl nešťastný a myslím, že jak je úzkostný, tak by se něčeho polekal a utekl kdoví kam. A kolik je tvým kočičkám? Jo to je typický, že si kočička na něco vzpomene, když člověk jde spát. ![]()
mám 2 kocoury, jeden má 8 roků, druhý nalezenec má cca 5 roků
Tak to jsou ještě mladíci
u nás ještě skoro 14 let bydlela kočička, taky z ulice. Vloni se s ní ségra odstěhovala, už kočičce táhne na 15 let.
@Lollitka píše: Více
Ahoj, problém může být ten autoimunitní zánět dásní. Záleží totiž na tom, jak dobře mu ty zuby vytrhali. Obecně kočkám se zuby trhají dost špatně, a při těchto zánětech bývají i krčkové kazy a zub se pak ulomí. Takže jestli mu zůstaly nějaké kořeny, ten zánět může pokračovat klidně dál. Jestli je to kocour z ulice, dělali jste mu testy na FIV a FeLV? To taky může být problém, pokud je pozitivní.
Jinak na podporu chuti k jídlu se kočkám dává mirtazapin - asi znáš
Jim se teda nedává v tabletách, ale je to gel/mast a vtírá se jim to do ušního boltce, na tu nechlupatou stranu. Zabírá hezky. Jmenuje se to tuším Mirataz.
Další, co by mohlo pomoct, je Zylexis. Je to ovčí parapoxvirus, nespecifická forma podpory imunity. Je v injekcích a aplikuje se v rozmezí několika dní až týdne několikrát po sobě.
V útulku se nám taky osvědčily pasty od Gimbornu - Gim Cat Multivitamin a i jiné, vyrábí toho víc. 95 % koček to chutnalo a měly to jako odměnu, což je u koček úspěšnost nevídaná. Mají i pastu na bezoáry, ta těm našim chutnala taky, na rozdíl od Bezo-Petu, kterou teda moc nechtěly.
Jo a na parazity se vykašli, maso přemraž a bude to. Jako chuťovku má řada koček i tuňáka z konzervy ve vlastní šťávě, nebo syrové játra. Ty se můžou ale dávat jen jedenkrát týdně, kvůli předávkování vitamínem A.