Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: VícePokud nosí mláďata jako krmení, někomu připadá morbidně, ale je to naprosto přirozené.
Znám ženskou, která svého „velkého mazlíčka“ potkana odnesla hadaři.
Tito lidé jsou strašně jednoduší, přemýšlejí jenom v v rozměrech já, já, možná jejich děti někde na okraji a pak duto.
Mě napadli fotopasti, kdyby ho třeba vypustila do lesa.
Je to možný? ![]()
Ačkoliv to asi ne, ty spíše slouží k pozorování zvěře ![]()
I kdyby nějaký důkaz byl, řešil by to vůbec někdo?
Nedostala by maximálně pokutu?
Konec konců, jak již bylo řečeno, ten moc dlouho nepřežije, takže pochybuji že nějak naši přírodu naruší.
@Simod Psychotesty by měly být i na řidičák. Na některé záležitosti by možná stačily i IQ testy.
Neumím si představit, co za trotla vypustí staré, nemocné nebo nechtěné zvířátko jen tak do přírody. Lidi jsou slabí na to, aby se k tomu postavili zodpovědně (berou to tak, že co oči nevidí…), zdravého nechtěného zvířete se zbavili nějak lidsky, darováním, nebo ho nechali zkrátka dožít doma a nemocné nechali humánně utratit. Chránit děti před setkáním se smrtí a vykládat jim báchorky může fakt jen totální pitomec. Smrt je součástí života, jen naše zpovykaná, hyperkorektní a hyperprotektivní společnost s tím má problém. Navíc i děti je potřeba učit zodpovědnosti za druhé a pokud dítě vidí, že zkrátka se lze tvora, kterého si člověk dobrovolně pořídil a ten chudák malý nemá možnost výběru nebo obrany, jen tak bez mrknutí oka vyhodit ven, tak jaký mu to asi dá příklad do života? ![]()
@Anonymní píše: Více
Trestné? To jako vážně?
Ten chudák už s velkou pravděpodobností nežije, sežrala ho první kočka kterou potkal. Jinak křeček u nás normálně volně žije. Myslíš, že kamarádka nepozná kdo to píše jo?
@Simod píše: Více
Já to teda pochopila tak, že zemřel a dětem se řeklo že běhá někde venku ![]()
@arinecka Jo, jenomze u nas v prirode bezne zije krecek polni. Ne krecek zlaty, ani dzungarsky. Nadto opusteni/vypusteni domestikovaneho zvirete do prirody neni moc vtipne, je to povazovano za tyrani zvirere a to zakon opravdu resi.
@Afrikana píše: Více
Já to vím, nemusíš mi to psát. Ale dost těžko se to prokáže. Křečka vypustěj, a první kočka kterou potká se o něj postará. Víš kolik žije třeba želv na písákách? Taky úplně šílený. Někdo si koupí malou roztomilou želvičku, a ona si dovolí růst a je nežádoucí. Tak šup s ní někam do písáku, řeky. A jo, trestala bych to. Když si pořídím zvíře, tak se o něj prostě postarám, a neexistuje že mě přestane bavit. Úplně se děsím, jak to bude po novém roce vypadat v útulkách ![]()
@Petula306 píše: Více
Jako že si křeček nezaslouží pozornost? ![]()
@Anonymní píše: Více
Kamarádka je bu.. Víc k tomu není co dodat ![]()
@Petula306 píše: Více
No, tak vypuštění do přírody je dost drsný… Kdyby s křečkem humánně praštila o beton a pohřbila na zahradě nebo v popelnici, bylo by to pro křečka lepší… ![]()