Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mgree píše: Více
Já si totéž také myslím o spoustě našich (nikdy nepracujících) spoluobčanů, ale přesto jim ze svých daní přispívám na živobytí, ač mě to otravuje víc, než ten křeček. Který si notabene svůj osud nevybral a nemůže ho ovlivnit.
Tak snad se tvé děti neinspirují, jak zacházet s nepotřebnými a nevyloží tě v osmdesáti někde na poli.
@princess.consuela píše: Více
To chce spíš do hluboké škarpy, v poli by si jí ještě někdo všimnul.
@Petula306 píše: Více
Takže protože je malý a hloupý tak s nim každý individum bude nakládat jak se mu zlíbí, že? No jasně že jo, protože na tyhle „lidi“ tu nejsou pořádný páky a každej druhej přemýšlí jako ty. Proto je tady v polích a lesích tolik vyhozených, psů, koček a křečků v neposlední řadě. Lidi, lidi, vy byste zasloužili!
Asi bych tě nezabila, ale přes hubu bys dostala ![]()
Za to žádný postih nebude i kdyby to někdo viděl ne?
Vždyť denně se stovky myší, potkanů i křečků dá sežrat hadovi.
Možná by se to řešilo kdyby se jednalo o psa, želvu. Netuším …
@Anonymní píše: Více
Ale to je něco jiného - ten had se granulí nenažere.
@Havlova
Samozřejmě chápu že je v tom patřičný rozdíl.
Jen si myslím, že za to mít postih nebude.
Rozhodně je to hloupá žena ale pochybuju, že se tímto činem někdo bude zabývat.
@Anonymní píše: Více
Nebude. Max na udání ty ty ty. Ale v podstatě jde o týrání zvířete (dle zákona).
Je škoda, že se u nás týrání zvířat takřka neřeší… lidi by se naučili chovat.
@Petula306 píše: Více
Nevím, jakým právem se člověk cítí nadřazený ostatním druhům. O plno lidech by se dalo říct totéž. Pokud si někdo pořídí zvíře, má povinnost se o něj starat a vytvořit mu vhodné podmínky pro život a na konci života či v nemoci ho humánně usmrtit. Říká se humánně, no, ovšem o významu toho slova bych pochybovala, mnozí lidé se chovají podstatně hůř nejen k bezbranným zvířatům, ale také k sobě navzájem. I křeček cítí bolest a světe div se, má i nějaký svůj život, potřeby s dokonce i určitou formu citů. Kdo chová křečky, tak potvrdí, že každý má jinou povahu, mnozí dokážou přilnout ke konkrétnímu člověku a vyhledávat jeho společnost. Ono by bylo fajn se podívat i dál než na kořen vlastního nosu. Křeček není o nic méně živý než pes nebo člověk. Vše jsou savci s vyvinutou nervovou soustavou vnímající bolest.
No já i nemocnýho křečka vezla k veterináři, aby ho utratil. Pustit ho ven, nevim no, to mi nepřijde úplně oukej, i když jde o myš.
Ten můj měl asi mrtvici, jen ležel a dýchal, občas se pohnul. A co má člověk dělat.. chtěla jsem ho nechat v klidu umřít, ale když po osmi hodinách stále dýchal, tak mi ho bylo líto. Ven bych ho nedala a vyhodit ho třeba do popelnice ať si tam třeba chcípne, na to nemám.
Vy furt resite maleho hlodavce. Poslouzil jako potrava nejspis. Kdyby ho dala hadovi, tak je to ok?
Ja bych mysi dala, preci jen se kupuji vetsinou pro hady, ale nikdo v okoli nemel. ![]()
Je to proste krecek, mys, to je jedno. Vy z toho nadelate.
Neni to pes ani kocka. Divoke hlodavce taky sezere dravec.
Myši se kupujou pro hady, to ano, ale ne že si koupím křečka jako mazlíčka a na konci života se ho zbavím jak děravých ponožek, protože je to přeci blbá myš.
@Havlova píše: Více
My jeli s naším starým nemocným křečkem na uspání, protože na “jebnutíobeton” jsme nikdo doma neměli. Ale koukám, že jsme ho mohli vypustit, protože je to malé hloupé zvíře, jak někteří píšou