Zubní kaz u psa

18
26.11.24 00:35

Zubní kaz u psa

Zdravím, můžete mi prosím poradit mám čivavu a vytvořil se jí zubní kámen. Chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti při ultrazvukovém zákroku u psa, jestli je to pro malého psa rizikové atd.. Popřípadě máte nějaké rady co by mohlo zubní kámen odstranit/zlepšit. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5244
26.11.24 00:56

A jak moc ten zubni kamen ma? Cistis ji zuby? A jestli ano, mate enzymatickou zubni pastu? Doporucuje se taky do krmeni pridavat morska rasa kelpa, ktera ten kamen ma pomahat rozrusovat a lip se pak odstranuje cistenim. Pripadne ji muzes davat na okusovani syrove kosti, tim se prirozene cisti zuby nejlip. Cisteni ultrazvukem probiha v narkoze, psovi pred nim delaji rozbor krve, jestli do narkozy muze. Nejlepsi to neni, ale nijak zvlast rizikove taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
26.11.24 07:04

Mám čivaváka, je mu 10 let, zuby jsem mu nechávala čistit ultrazvukem už dvakrát. Vše proběhlo v pořádku. Zuby mu čistím, ale stejně se mu na zadních zubech udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
26.11.24 08:37

Já mám doma klidné psy, tak jim sundávám kámen ručně. Vezmu lžičku nebo něco podobného a strhnu to. Ale netuším zda se čivava nechá. U minulé fenky jsme to takto zvládala až do smrti, ale byl to klidný gordon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
26.11.24 09:05

Mám takovou skoro čivavu a na kámen taky trpí. Jednou jsem jí ho nechávala sundavat samostatně, jednou to vzal doktor najednou s kastrací. No ale už bude muset jít zas, kámen se zas dost udělal. Žádný řasy, kapky do vody apod nám absolutně nepomohly a manuálně si zuby očistit nenechá. Takže u nás je jediná možnost jednou za dva, tři roky uspat a nechat odstranit. A teda úplně v pohodě je to, už taková skoro rutina 😁

• Citovat
  • Upravit
18
26.11.24 20:53

@Aspera naše čivava má trochou větší zubní kámen, bojím se jí dát pod narkózu,. Můžete mi poradit jak postupovat, při odstranění kazu doma, četla jsem že prý se uvolní nějaké látky do těla zvířete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
26.11.24 21:03

Nějaké riziko je vždycky, ale pokud je pes zdravý, tak je úplně minimální… :kytka: Ten kaz je samotný mnohem nebezpečnější, než krátkodobá anestesie ;)

A předcházet už se tomu dneska dá taky všelijak - žvýkací pamlsky, kosti na okus, prášek z řasy do krmení apod.

Je potřeba to řešit co nejdřív :mavam:

• Citovat
  • Upravit
30317
26.11.24 21:35
@Natynka193 píše: Více

Já to mechanicky sundavám. Dělám to tak jednou ročně, tak to není tak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.11.24 07:02

@Natynka193 narkózy se neboj, zákrok netrvá nijak dlouho a není dobré, aby neměl pes zuby v pořádku…náš má vrozenou vadu srdíčka a zuby si byl čistit už dvakrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
29.11.24 07:20

@klar424 ráda vyplním, ale na mobilu mi to nefunguje. Zkusím později na počítači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný