Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo jo, kočičí akné, známe
Kocourovi pomohla kastrace
Jemu se to tedy neustále zhoršovalo, přidala se alergie na krmení a další hormonální problémy. Já chtěla kastrovat hned, veterinářka mu chtěla zachránit čest (chovný kocour), tak jsem ho za její asistence přes půl roku trápila. Nakonec trvalo ještě další půlrok po kastraci, než se kompletně dal dokupy ![]()
V prvé řadě otírat nějakým tím heřmánkem a doufat, že se to nezanítí nebo radikálně nezhorší. Já bohužel žádné pozitivní zkušenosti s ničím nemám, ale to je tím, že to kocoura postihlo až ve třech letech a rovnou na několika frontách.
Nemám tedy zkušenosti s kocourem, ale se psem (mmch máme také Bohouška
). Ty uhráky jsem mu po poradě s veterinářkou mazala betadine. A změnila jsem mu krmení, měl rybí a to mu to zřejmě způsobovalo. Během pár týdnů to bylo ok.
Naše kočka to měla i v dospělosti
čas od času
jak přišlo tak odešlo
Nas kocou to ma porad, neresim to
je bilej a pod bradou ma cerne uschle tečky ![]()
Náš kočin je měl také ale svrbělo ho to měl je u na zádech u ocasu a pod krkem. Byla jsem s tím u veta. Bylo mi řečeno, že je alergický na bleší kousnutí
No asi to tím bude, bo dostal kortikoidy a nějaký prá訚ky, kocoura i psa jsem odblešila a byl pokoj, ale už se mu to zas udělalo a náš pes měl blechu ![]()
Holky díky, trochu mě uklidňuje, že to tak moc neřešíte…snad to není nějak nebezpečný…blechy by mít neměl…snad…jsou oba doma, ven nechodí…zkusím vyselektovat to krmení, jestli to není alergie…neškrábe se, zatím…asi ho to nesvědí
a dokonce vrní blahem, když mu to rajbuju tou desinfekcí…
chudáček…Zítra zkusím ten heřmánek…
Taky mám zkušenost s akné u psa. Feně se to dělá vždy v době hárání. Jak se objeví tak jí je mažu Pityolem a ten pomáhá.
Příspěvek upraven 21.11.13 v 08:45
@Aspera píše:
Taky mám zkušenost s akné u psa. Feně se to dělá vždy v době hárání. Jak se objeví tak jí je mažu Pitolem a ten pomáhá.
Hoď mi sem odkaz…pls…jak dám do vyhledavače Pilot…Pilotem…tak mi vyjedou jen pilotní zkoužky
![]()
@Prilezitostna píše:
Pityol
Ježiši…já neumím číst!!!
Já četla PILOTEM…
![]()
@Jitka1976 koukám, že mi vypadlo písmenko.
http://www.lekarna.cz/…-ung-1x30gm/
Ahoj…mám trochu veselé téma…potřebuju radu chovatelek koček…
. Na bradě se mu objevily černé stroupky…jako zaschlá krev…po pár dnech, kdy to nemizelo, jsme šli k veter., ta nám řekla, že je to pubertou, že to máme denně potírat desinfekcí (tu nám dala a potírám), že to časem zmizí…má to už cca 3 týdny a nic, žádná změna…spíš horší. Znáte to někdo? Čím jste to léčili? A kdy to zmizí? Hrozí nějaké nebezpečí? Myslím zanícení a pod. Na netu jsem našla ve Wikipedii, potírat heřmánkovým odvarem…a že nemají mít PLASTOVÉ misky na žrádlo
ale keramiku…a že to může být i alergie na krmivo…jeho brácha to nemá a žere to samé…
Ach jo…
Náš šestiměsíční kocour Bohoušek má podle veterinářky akné…no fakt jsem netušila, že kočky mají beďary
Kdo má zkušenosti, poraďte…pls…