Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky!
Prosím o radu, jsem už zoufalá. Před týdnem jsme si pořídili kotatko. Máme doma kocourka, pořádného capoucha - briťáka 1 rok. Nechteli jsme, aby byl doma sám, když jsme v praci a tak jsme se rozhodli mu poridit kamarada. Prvni den docela dobré.. ale ty dalsi dny ho rve, kouse do bricha, do krku až musime vzdy zasahnout, ikdyz víme, že nemáme. Prďola se ho boji, syčí pak na neho. Tomu našemu nedavame vubec najevo, ze uz by to nebyl nas milacek, stale ho uprednostnujeme, mazlime stejne, ale stejne ho pere. Je to nekdy opravdu az drastické.. obcas se mi to zdála jako hra, ale pak si ho svalí na zada a ze vsech sil ho drzi a prdola se neumi jeste branit.
Predevcirem to vypadalo uz lepe, olizoval ho, spal vedle neho.. ale vcera a dnes zase extrém. ![]()
My měli doma to samé, akorát my měli kocourka z útulku a pořídili k tomu malou britku, ze začátku se taky nesnášeli a dneska bez sebe nemůžou být
dejte tomu čas ![]()
Měli jsme to stejně. Nechali jsme je vykastrovat a byl klid. Fungovali vedle sebe v pohodě. Ale u nás to bylo tak, že mladší sikanoval staršího.
Napadlo mě, jestli ho nesikanuje proto, že ho třeba upřednostňujete? Jakože z něj děláte mazánka a kotě ingnorujete? Že vidí, že máte raději jeho? (je to jen myšlenka, tak snad se neurazite) ![]()
Měli jsme totéž. Kastrace úžasně pomohla. Dnes jsou nerozlučná dvojka. Tak moc, že ten starší dává občas tomu mladšímu najevo i jinak, jak moc jej má rád. Ačkoliv nikdy dřív tyto jednopohlavní sklony neměl a upřednostňoval svojí kočičí snoubenku. Asi mu hráblo.
Taky jsme to tak měli. Zlepšení nastalo po cca 10 dnech, od té doby to bylo jen lepší. Občas se servou i teď samozřejmě, ale jinak se milují ![]()
@TalNat pokud z kocourů neteče krev, je to pořád dobré. Zkuste koupit Feliway do zásuvky - je to na zklidnění koček, a další rada - navoňte oba stejnou vůní
my máme kocoury 2 z útulky, jsou u nás víc jak 4 roky a občas se bijí pořád, myslím si, že je to jejich zábava, sport
@AlenaSu kocicaka vykastrovaneho samozrejme máme.
Neignoruji prdolu
, jen tomu našemu davam najevo, ze ho proste porad moc milujeme ![]()