Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebuji poradit. V blízké době se musím přestěhovat z baráku do bytu a řeším dilema, jestli to zvládne kočka. Máte s tím někdo zkušenost? Není čistě venkovní, ale občas venku běhá, stráví tam celou noc a ráno zase přijde. Za deště se jí ven ale vůbec nechce a klidně je doma i několik dní. Běžně se mnou spí v posteli a často se chodí tulit. V bytě mám v plánu zajistit balkon sítí, vyrobit kočičí strom na balkon i do bytu, aby mohla šplhat a koukat na svět shora. Co myslíte? Předem díky za odezvy.
Moji kocouři se stěhovali cca třikrát. A zvládli to naprosto s přehledem.
Hodně lidí říká, že se kočky fixují na místo, ale když vidím ty naše trdla, tak o tom docela pochybuju. Vždy do druhého dne už byli velcí průzkumníci a zadaptovali se hodně rychle ![]()
Haha
Můj kocou kterýmu je 8 se stěhoval už hodněkrát
už 4×
druhý dvě kočky jednou
je teda fakt, že postupně všechny mohli nějako i ven, ale být doma jim nevadí.. Ven jdou fakt na vycházku, natáhnout se do stínu, v zimě jdou na 5 minut
Myslím, že to zvládne v poho, jen třeba bude občas venek chybět, ale když bude mít po čem šplhat a venku na balkoně bude taky, tak proč ne ![]()
Když jsem byla malá, stěhovali jsme se z baráku u lesa do paneláku. Kocour byl teda zvyklý lítat venku dost, ale stejně tak byl rád i doma a mazlil se. X dnů byl v paneláku zamčený, až jsem jednou nechala maličko pootevřené okno, zajištěné pojistkou, protáhl se, utekl. Moje máma ho asi po 14 dnech zahlédla u toho baráku, ale utekl před ní. Nosila mu tam aspoň žrádlo a vodu.
@Luci22 píše:
Ahoj, potřebuji poradit. V blízké době se musím přestěhovat z baráku do bytu a řeším dilema, jestli to zvládne kočka. Máte s tím někdo zkušenost? Není čistě venkovní, ale občas venku běhá, stráví tam celou noc a ráno zase přijde. Za deště se jí ven ale vůbec nechce a klidně je doma i několik dní. Běžně se mnou spí v posteli a často se chodí tulit. V bytě mám v plánu zajistit balkon sítí, vyrobit kočičí strom na balkon i do bytu, aby mohla šplhat a koukat na svět shora. Co myslíte? Předem díky za odezvy.
Ex mě před lety přemluvil, ať mícu obč. z bytu pustím, ale nosila domů „živé hračky“
,takže…a když mi někdy utekla, tak na pár hod, je naštěstí plachá.
Mmch - říká se, že co kočka nepoznala, to jí nechybí.
Ale ke stěhování. Na rozdíl od psů snášejí změnu prostředí hůř. Po předmin. stěhování jsem ji našla v lince (nebyla ještě na místě) a za 8 let loni po dalším stěhování - když jsem ji pustila, doslova připos*raně dřepěla a byla úplně hotová, kde je, chudina. Musela si nejdřív vše projít. Už ví, kde co je, ptž v jejích 16 letech už skoro nevidí (jinak je ok),ale taky nemá snahu utíkat, že už můžu nechat okno dokořán, i jít pryč.
Jinak jsem kdysi měla síť tom v okně, které jsem otvírala, ale Ty zas máš balkon, tak pro kočky paráda, jen bych se asi bála, aby nespadly.;-)
A nápad s balkonem dobrý, myslíš třeba toto, že? Mají tam i tu síť.
http://romy.chytrak.cz/…balkone.html
Presne, jako bys psala o nasem kocourovi!
Sli jsme z baraku, kde zil 5 let, do bytu, jsme tu rok a zvykl si. Ze zacatku se bal, netusil kde je a na balkon absolutne nechtel. Ted uz mi ozira kytky
Nemel sebevrazedny sklony skakat ze 6.p.
jen obcas vlezl k sousedum na vedlejsi balkon, ale delame zabranu, tak uz bude klid.
Žirafa 69 Jo, přesně tohle
Několik takových stránek a nápadů mě právě inspirovalo.