Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bydlim na vesnci a uz rok se tu staram o toulave koky. jsem zvireci milovnik a proste je mi jich lito
je to pet kocicek, nikomu nepatri, tak je krmim a jsou vdecne za mile slovo a pohlazeni.
Samozrejme to leze do penez, ja na materske, tak je to zatez. proto vždy hledam levne konzervy, takove ty po supermarketech a na netu, jak se co objevi. nekdy to vylepsim kouskem salamu, masa, odrezku…lip si to proste nemuzu dovolit.
hledam aktualni tipy na takove levne konzervy, obvykle kupuju 400g tak za 12kc. zase nemuzu každý tyden studovat všechny letaky, tak kdyby někdo vedel, ze se třeba nekde objevi pod 10kc nebo nejake jiné levne tipy a jen to sem pisnul, byla bych vdecna.
chápu, ze to sem uplne nepatri, ale pokud napisu na nejake zvireci nebo kockmilujici stranky, catmanii a apod., okamzite me setrou a rejpou, ze kupuju něco, co okolo masa ani neproslo. jasne, vim, naší jednu domaci kocku taky krmim jinak, ale to by proste bylo neunosne.
třeba se tu najde někdo, kdo občas napise, za pripadne příspěvky dik ![]()
také jsem milovník těchto čtyřnohých chlupatých tvorečků.
Kdyby jsi byla z Ostravy, tak bych sama něco koupila a přinesla ti (aj bych se pomazlila).
V penny maji celkem dobre konzervy, kdyz porovnam s temi ostatnimi levnymi z jinych marketu, ted jsou za 10 kc.
Protoze u nas v nasi casti mesta je take „kočičí banda“
a jednu dobu byla bez jidla, tak jsem uvazovala, ze bych jim i koupila nejakou vetsi psi konzervu - pokud by ten stav trval dele. Nase kocici banda ma asi 14 clenu a tesi spoustu lidi prochazejicich okolo.
A nedaly by si granulky? Třeba Brit dělá granule Míca, ty hovězí si myslím, že pro toulavé čičiny by byly fajn.
20kg balík koupíš okolo 600,– což nevím, jak moc velký problém by byl takhle jednorázový vyšší výdaj. (samozřejmě jsou i menší balení, ale tam trošku stoupá ta cena za kilo…)
Nebo o stupínek výš Anka cat.
@peta81 jj, zkusím na tebe myslet a občas se ozvat. @MarieOVMUC má dobrý tip - Penny mívá sem tam v akcích levné konzervy za 9,90. Jakmile jsou, jedeme tam a bereme ve velkém.
A ještě přidám dobrý tip - vařím jim polívky. Pro psy občas dostanu od řezníka kosti, nejradši jsem za kuřecí hřbety. On to neprodané musí zlikvidovat v kafilérii, takže si pomůžeme oba dva.
Kočkám oberu z vařených hřbetů maso, křupky a milují vývar s masem. Samozřejmě bez koření.
A dost na tom ušetříš. Co nesežerou kočky v jeden den, tak to obrané maso nacpu do skleniček od kompotů a mají to v lednici na další den nebo dva dny.
Zatim moc dik za příspěvky! je fan, ze je tolik milovnku kocek ![]()
ja vloni nasla opustene polomrtve sotva par dni stare kotatko, toho jsem vypiplala a to je nas mazel. tyhle uz si domu proste vzit nemuzu, ale mam je moc rada. kazde rano a vecer jsou naucene, prijdou si pro jidlo a kousek lasky ![]()
nedavno treba byla v kauflandu akce za 7kc, to jsem chlapa vyslala pro zasoby
ale on z toho moc nadseny není, krouti nade mnou hlavou, ale uz me nepredela.
jinak jim taky varim třeba kridla, občas mam odrezky ze zabijacky nebo z jatek, to si posmaknou. doma mame taky labradora, tak mají všichni nacpane pupky
vývarem pak zalivam třeba ty granule, ale ony je moc nechteji
to bych prave koupila nejaky vyhodny pytel, ale zerou je jen když mají fakt hlad ![]()
@-Evka- kocky by pry nemely jist psi zradlo, snad je tam něco pro ne skodlivho, zatezuje jim to organismus nebo tak
u tehlech levnych teda nevim, ale zatím se psim konzervam branim ![]()
@peta81 Protože ty levné konzervy jsou uměle ochucené (to ty granule ale většinou taky…), je tam i sůl většinou…
A pak už nedochucené žrádlo nechtějí.
@peta81 no ja v hodne diskusich slysela, ze i whiskas jsou doce zatez pro kocici telo. K nam na chalupu prisla kocka, byla u nas 7 let, pres leto jsme ji krmili plechovkami a obcas granulemi - dle toho co zrovna zrala, pres zimu si jidlo shanela sama. Takze z teto zkusenosti bych rekla, ze jednou za cas by jim to uskodit nemelo.
Zdá se mi, že kočky psí žrádlo můžou - za předpokladu, že se jim přidává taurin/střídá se psí a kočičí.
Psi kočičí žrádlo dlouhodobě nemůžou, má víc bílkovin a mohlo by jim to dělat neplechu s ledvinama (nebo něčím, nevím přesně).
@Pipet aha, tak to jsem netusila, ze jsou ty levne konzervy timhle zpusobem navykove. tak proto mi na ty granule kaslou. jako ze to sajrajt vim, ale s tou soli jsem teda nevedela
a asi mas i pravdu s tim pso-kocicim zradlem. vim, ze jedni to druhé muzou, ale naopak pokud mozno ne, mozna jsem to otočila. ale ty bilkoviny na kocky sedi, takze asi jo.
@-Evka- jo jo, whiskas je humus. jen narozdil od tech nejlevnějších penny-tesco-kaufland… konzerv ma proste reklamu. jinak je to podobna nemasova hnusna smes, stejne ta kiteat, friskies, felix…, takove ty jakoby lepsi, jen to lidi nevedi. vse ma 4% masa. vnitřnímu kocourovi to vůbec nekupuju.
ale jak jsem psala, proste na lepsi pro tulacky nemam, i když bych rada. lepsi něco nez aby byly o hladu, ne? a spousta lidi to ma asi dost podobne
je to jako s clovekem, někdo taky ji polotovary, konzervy, spoustu nekvalitního jidla, a presto proste zije ![]()
Třeba zkus smíchat půl/půl konzervu a granule, možná si zvyknou.
Já mám zas kocoura granuložrouta, navíc má jen své oblíbené značky
na maso se dívá, jako bych ho chtěla otrávit ![]()
Takové libové hovězí, to pozřel, ale to zas nehodlám kupovat kočce ![]()
@Pipet nas kocour taky masem pohrda
ja se snazim, davam mu nadrobno kureci, hovezi, vnitrnosti…varene i syrove, ale capne se jen nekdy. zato kapsicky, pasticky, konzervy, i ty granule docela jo. jako miminko mel zlomenou celist, mozna se mu to maso jen spatne ji ![]()
ale jak maso primicham do jidla venkovni tlupe, ruce by mi utrhaly ![]()
My ho nemáme od kotěte (nalezenec), takže asi ho tak někdo naučil… ![]()
Druhý kocour je úplný opak, ten sežere všechno.
Oba teda svorně odmítají levné granule ![]()
Naše kočka odmítala i paštiku či salám, jedla jen syrové maso (nedivím se, když půl roku musela vyžít sama). Poslední rok a půl chodila napůl k nám a k sousedce, která ji nosila zbylé maso ze školky, tak to už přestala žrát i granule.
Jinak u babičky jsme měli kočku, té babička dávala klidně zeleninovou polévku s rohlíkem a omaštěnou příchutí masa-omáčky, výpeku. Ale to je asi o tom, jak jsou navyklé od mala.