Napadení dítěte psem

148990
6.8.15 22:17

napadení dítěte psem

Prosím o radu.Kdo má zkušenost, znalost problému. Dnes dopoledne mého syna napadl cizí pes a poranil ho.Po celodenním lítání a telefonování je jistė že onen pes není a nebyl očkovaný. Co bude dál následovat? Syn byl ošetřen na chirurgii kam jsem ho dovedla. Městska policie zjistila majitelku. A očkovací průkaz nemá. Pes bude veterinářem ošetřen údajně zítra. Pes patří jisté romské rodině a tím je si myslím řečeno vše. Takže zítra máme přijít se synem na kontrolu, máme sebou mít doklad o psovi, vyšetření a očk. průkaz, což nemám. Co bude teď? Budou syna píchat proti vzteklině? Do břicha? Dělá se to ještě vůbec? Děkuji za rady i za každý příspěvek k tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27704
6.8.15 22:19

@Anna766 a je pes k dispozici? že by na vzteklinu vyšetřili psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.8.15 22:22

Sežeňte toho psa! Vyšetří ho a uvidíte. Pokud ho nešeženete, tak bude muset být malý naočkovaný…ale do břicha už se nepíchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
6.8.15 22:29

Honili jsme majitelku dneska přes půl dne. :zed: dali jsme jí lhůtu do zítra do 10 h. Že musíme dopoledne na tu chíru a jakmile nebudu mít aspoň papír o vyšetření psa, tak bu bu bu(policie) @BaMaK děkuju.A kam teda? Ještě jsme mu to chudákovi ani neřekli, nechceme ho stresovat víc, než je nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
6.8.15 22:35

Majitel musi psa dovest k veterinari na vysetreni v den poraneni a jeste 5 dni pote. Pokud majitele nespolupracuji, obratila bych se o pomoc na mestskou policii, pokud by se tvarili, ze to neni jejich starost, tak se informujte na veterinarni sprave, jak postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.8.15 22:36

@Anna766 Nic mu neříkej, je hooodně malá pravděpodobnost, že by měl pes vzteklinu. To by už pokousal půlku té rodiny a navíc, u nás je vztekliny obecně celkem málo. Píchá se normálně jako jiné-ruka, noha. Jinak klidně na ně ty policajty pošlete, bych udělala scénu, že je to obecné ohrožení-že by se nestačili divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
6.8.15 22:37

Nic mu neříkejte at se nenervuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.8.15 22:38

@Anna766 wikipedie pravi, ze od roku 2004 je CR oficialne vztekliny prosta zeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Otakar Z.
6.8.15 22:39
@Anna766 píše:
Honili jsme majitelku dneska přes půl dne. :zed: dali jsme jí lhůtu do zítra do 10 h. Že musíme dopoledne na tu chíru a jakmile nebudu mít aspoň papír o vyšetření psa, tak bu bu bu(policie) @BaMaK děkuju.A kam teda? Ještě jsme mu to chudákovi ani neřekli, nechceme ho stresovat víc, než je nutné.

To, opálená rodina bude mít očkovaného psa, není pravděpodobné.

Pokud vím, očkuje se to do ramene.

• Citovat
  • Upravit
148990
6.8.15 22:51
@Otakar Z. píše:
To, opálená rodina bude mít očkovaného psa, není pravděpodobné.Pokud vím, očkuje se to do ramene.

Tak to už je víc neż jasné. Bohužel. Do ramene…hm, tak děkuji. Já taky doufam že to nebude třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
6.8.15 22:53

Strašné :( :zed: :zed: co se dělá v takovém případě, utratí toho čokla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
6.8.15 22:55

@vrtulka78 s městskáčema právě jsem dneska spolupracovala tak, že už mě museli mít plný chrup :mrgreen: ti mě právě zjistili majitelku a taky jí poslali k veterinářovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.8.15 23:13

@Anna766
A co sa stalo? ako napadol? aky pes?
Vys psa a ked sa nepodari, tak bohuzial ockovanie..
Co dite? ake ma poranenie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
6.8.15 23:14
@JaneDoe píše:
Strašné :( :zed: :zed: co se dělá v takovém případě, utratí toho čokla?

Těżko. Tady by možná neuškodilo utratit majitele :mrgreen: :roll: městskáči i místní psí ůtulek mi prozradili že je to chronický útěkář. Podle tvrzení oné rodinky patřil jejich otci který zemřel a psík utíká neboť ho (zesnulého páníčka) hledá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
6.8.15 23:17

Jak se píše výše, vzteklina u nás už dlouho není, ale jak se v takovém případě postupuje nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný