Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anna766 píše:
@rosnatka tak to jste se mu měli ještě omluvit ne?fakt žasnu.
dcerka je OK? Nemá narušenou hybnost nebo tak něco?
Jo, byla to hned první reakce na otázku, ohledně odškodnění po pokousání.
Tady
Nakonec jsem to vzala přes advokáta a páníček zaplatil cesty, pobyt v nemocnici a nakonec i nějakou kačku bolestného. Líto mi ho v žádném případě nebylo a navíc měl štěstí, že je dcera levačka, potrhanou měla pravačku.
Na ruce má jizvu, jak HP na čele a přetáhli ji šlachu z ukazováčku (kde jsou prý dvě), do palce. Hybnost omezenou nemá. Dělají to na chirurgii ruky ve Vysokém nad Jizerou. Jsou tam fakt machři, klobouk dolů. ![]()
@rosnatka tak to je dobře źe to dopadlo aspoň takhle.Jako nechápu. Diskuzi jsem přečetla celou a to jsou některý názory ![]()
@Anna766 píše:
@rosnatka tak to je dobře źe to dopadlo aspoň takhle.Jako nechápu. Diskuzi jsem přečetla celou a to jsou některý názory
No, že jo?
Ale díky za pochopení. Zajímalo by mě, zda by některé změnily názor, kdyby jejich děti potkalo to samé.
Synovi přeji, ať se na něm strach ze psů nepodepíše.
Pěkný večer.
@Anna766 píše:
Perlička z kuloárů jo…včera byl chlap u známých a co bys řekla![]()
pokousala ho tam jejich fretka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@Anna766 píše:
No tak jako nezabila bys je![]()
![]()
dcera prodává ve vinotéce, takže už jenom zbejvá aby jí tam pokousal horkem šílenej zákazník
![]()
![]()
![]()
Já vím, že to obecně není veselé téma, ale tohle mě fakt odrovnalo
![]()
@rosnatka píše:
Jo, byla to hned první reakce na otázku, ohledně odškodnění po pokousání.Tady
Nakonec jsem to vzala přes advokáta a páníček zaplatil cesty, pobyt v nemocnici a nakonec i nějakou kačku bolestného. Líto mi ho v žádném případě nebylo a navíc měl štěstí, že je dcera levačka, potrhanou měla pravačku.
Na ruce má jizvu, jak HP na čele a přetáhli ji šlachu z ukazováčku (kde jsou prý dvě), do palce. Hybnost omezenou nemá. Dělají to na chirurgii ruky ve Vysokém nad Jizerou. Jsou tam fakt machři, klobouk dolů.
Já vím, že to zní ošklivě, ale mě ten první příspěvek nepřišel nijak arogantní
ona jen popisuje, že to bere z obou stran a že je prostě příliš hodná a chápavá. Jsou to ošklivá zranění, ale osobně taky mám tendence tyto věci řešit co nejvíc s klidem a s jistou dávkou pochopení. Vem si, kdyby místo psa to bylo dítě, to k tomu půlka lidí bude přistupovat taky trošičku jinak. V každém případě bych si to nevykládala jako výsměch nebo „debilní“ radu ![]()
@káťa píše:
Ale co bys řekla, před pár lety jí u známých pokousal asi tak dvoumetrový leguán a to tak, že jsme se zprvu báli, že přijde o prsty na ruce. Nakonec dobrý, ale z ještěrů a hadů máme hrůzu dodneška.
Tyjo, to musel být masakr
ale tak holt ještěři jsou v tomhle nevyzpytatelní, furt je to jako kdyby sis domů přinesla divokou kočku. Na druhou stranu i vyrovnaných a klidných leguánů neznám moc případů, aby byl některý z nich takhle agresivní, takže to jste měli docela smůlu ![]()
@Nimie tak se klidně pobav
kluk už je dobrej.Jen že papír na druhý vyšetření psa po 5 dnech nemám. Pes není, telefon majitelé neberou, barák prázdnej, zřejmě všichni odjeli na dovču k příbuzným na Slovensko, nebo kam.??Nechám to na policii.Pro mě je hlavní že kluk je v pořádku.
@Anna766 píše:
@Nimie tak se klidně pobavkluk už je dobrej.Jen že papír na druhý vyšetření psa po 5 dnech nemám. Pes není, telefon majitelé neberou, barák prázdnej, zřejmě všichni odjeli na dovču k příbuzným na Slovensko, nebo kam.??Nechám to na policii.Pro mě je hlavní že kluk je v pořádku.
Ach jo
kdyby aspoň spolupracovali… nejdůležitější je, že je syn v pořádku
nicméně co manžel po útoku fretky? ![]()
@Nimie píše:
Ach jokdyby aspoň spolupracovali… nejdůležitější je, že je syn v pořádku
nicméně co manžel po útoku fretky?
Nic
modřiny zahojeny, jede se dál ![]()
@Nimie píše:odolnej
To my všicí
malou, chuderku, píchla včela. Jeli jsme s nákupem domu, bleskurychle jsem vylovila zrovna koupené mražené krabí tyčinky, pleskla jí to na píchanec, ona si to tam spořádaně držela až domu(byla v kočáru),neměla ani nateklou ruku!! ![]()
@Anna766 píše:
To my všicímalou, chuderku, píchla včela. Jeli jsme s nákupem domu, bleskurychle jsem vylovila zrovna koupené mražené krabí tyčinky, pleskla jí to na píchanec, ona si to tam spořádaně držela až domu(byla v kočáru),neměla ani nateklou ruku!!
Tyjo! Šikulka
no, nám včera trochu hůř dopadl pejsan - nateklá půlka tlamy, mám podezření, že jí snědla, protože odmítala jíst, pít, tak jsem vyrazila v noci za kamarádkou pro antihistaminikum, aby jí to nenateklo a neudusila se mi tu přes noc ![]()
@Nimie píše:
Já vím, že to zní ošklivě, ale mě ten první příspěvek nepřišel nijak arogantníona jen popisuje, že to bere z obou stran a že je prostě příliš hodná a chápavá. Jsou to ošklivá zranění, ale osobně taky mám tendence tyto věci řešit co nejvíc s klidem a s jistou dávkou pochopení. Vem si, kdyby místo psa to bylo dítě, to k tomu půlka lidí bude přistupovat taky trošičku jinak. V každém případě bych si to nevykládala jako výsměch nebo „debilní“ radu
Však já jsem nepsala nic o aroganci ani o tom, že by to bylo debilní (aspoň teď si nevzpomínám). Jen mi někdy připadá, že milovníci zvířat jsou dost nekritičtí. No, možná do doby, než se sami ocitnou na druhé straně.
Myslím, že jsem to řešila dost v klidu na to, že do dneška se mi vybavuje ten telefonát, kdy mi holka volala, že ji pokousal pes. Za léčbu jsme fakt nakonec dali cca 7-8 tisíc a navíc to bylo v čase, kdy dcera byla v devítce a měla se připravovat na přijímačky a ten čas strávený léčbou a rehabilitací ji docela chyběl.
Prostě když tohle všechno sečteš a na druhé straně nepozoruješ žádnou účast a zájem o zdravotní stav (nepadla jediná otázka, na to, jak léčba probíhá, či dopadla), tak je těžké být „nestranná a objektivní“ a soucitné poznámky na účet bafana a jeho majitele, ti jsou krajně proti srsti.
P. S. Nejsem zaslepená nenávistí. Před 20 lety mě pokousal v hospodě pes. Byl majitelů, měli ho na schodech v chodbě hospody odděleného nízkou brankou. Chtěla jsem ho pohladit a on mi prokousnul dlaň. Ano, to byla moje chyba.
@rosnatka píše:
Však já jsem nepsala nic o aroganci ani o tom, že by to bylo debilní (aspoň teď si nevzpomínám). Jen mi někdy připadá, že milovníci zvířat jsou dost nekritičtí. No, možná do doby, než se sami ocitnou na druhé straně.
Myslím, že jsem to řešila dost v klidu na to, že do dneška se mi vybavuje ten telefonát, kdy mi holka volala, že ji pokousal pes. Za léčbu jsme fakt nakonec dali cca 7-8 tisíc a navíc to bylo v čase, kdy dcera byla v devítce a měla se připravovat na přijímačky a ten čas strávený léčbou a rehabilitací ji docela chyběl.
Prostě když tohle všechno sečteš a na druhé straně nepozoruješ žádnou účast a zájem o zdravotní stav (nepadla jediná otázka, na to, jak léčba probíhá, či dopadla), tak je těžké být „nestranná a objektivní“ a soucitné poznámky na účet bafana a jeho majitele, ti jsou krajně proti srsti.
P. S. Nejsem zaslepená nenávistí. Před 20 lety mě pokousal v hospodě pes. Byl majitelů, měli ho na schodech v chodbě hospody odděleného nízkou brankou. Chtěla jsem ho pohladit a on mi prokousnul dlaň. Ano, to byla moje chyba.
Já to chápu, ale třeba z tvého popisu mi naopak přišlo, že majitel se zachoval velmi hezky
a oni kritičtí jsou, akorát často vidí věci z obou úhlů pohledu, zkus si to přirovnat k tomu dítěti
to je to, že někdo je schopen po kousnutí psem navrhnout utracení psa, ale to je jako kdyby někdo řekl „dítě mě tady napadlo, tak mu dejte doživotí“, netvrdím, že k tomu zrovna ty máš takový přístup, ale asi mi na tom také nepříjde nic až tak divného.
Zkusím to vysvětlit trochu jinak… stalo se mi třeba, že mi dospělý chlap kopnul fenu do břicha. Známého pes skončil se zraněními poté, co jej nechal uvázaného v ústraní u obchodu a děti na něj házeli kameny. V obou případech se viníci zachovali dost podobně jako zdejší obrácené případy, akorát že policie je neměla jak vystopovat, takže jim to prošlo. A víš co je paradoxní? Spousta lidí při tomhle řekne „no tak je pes asi ohrožoval nebo oni si jen hráli a pes chtěl zaútočit a naběhl si“ - většina lidí má tendence jiné lidi omlouvat a zvíře stavět do pozice jednoznačného viníka za každé situace. A pak je asi trochu překvapivé, když se najde někdo, kdo pohlíží na člověka i na to zvíře podobně a myslím si, že akorát ten první příspěvek byl o vyjádření tohoto, nikdy nic není černobílé a taky se naštvu, když mi někdo zrasí dítě nebo zvíře, ale asi jsem v těch soudech taky mírnější ![]()
@Anna766 Tak snad to bude dobrý, ale teda ho lituju, že ho to potkalo.