Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
holčina mi krásně přibývá na váze. Porodní váhu měla 3,5, s touto váhou jsme opouštěli porodnici (i když jí hrozilo dokrmování). Za dva dny u doktorky 3,590, ve třech týdnech 4,190, v pěti týdnech 4,9. Na kontrolu v šestinedělí jdeme zítra - snad nastartuje auto. Holčinu kojím. Máte někdo stejné zkušenosti? Je to moje první dítě a tak si říkám, jestli je to normální. Jsem ráda že je tak pěkná,ale jako je průšvih že děti nepřibývají, není taky průšvih že děti přibývají moc?
Ještě jsem se pozastavovala nad myšlenkami, že je to můžná kvůli tomu, že já sním dosti sladkého. Neměla jsem ho předtím moc ráda, ale teď v době kojení si o to tělo přímo říká. No a malá si to sladké vytáhne k sobě. A neformuji takhle náhodou holčině chuťové buňky? Třeba bude také sladké milovat. Mě to doufám co nejdříve pustí.
Tak papapa a díky
Tviti, neboj, je to normalni ![]()
Moje starsi holcicka taky krasne pribyvala, za pul roku pribrala pres ctyri kila - a ta mladsi - i kdyz je krasne sikovna - proste roste pomaleji, za pul roku nepribrala ani tri kila a to pritom mela vyssi porodni vahu. Ono je to hodne o metabolismu miminka. A kojenim miminku rozhodne nijak neublizis. Vaz si toho a uzivej si toho maleho zraveho stesticka ![]()
Lesina
ahoj,
nas mathis taky pribyva neuveritelne. porodni vaha : 3900g, v 5 tydnech : 5800g. ted mu jsou 4 mesice a ma kolem 9kg. taky jenom kojim a myslim, ze to opravdu zalezi na metabolismu miminka…moje dcera taky hodne pribyvala a ve trech mesicich mela 7 kg (por. vaha 3200g), ale pak se to zastavilo a ted ma 14 kg ve dvou a pul letech a je jako vizle. takze az se mimca zacnou hybat, neboj, melo by se to zastavit. nas mathis uz se taky zacina „vejit do statistik“, jak rikal nas pediatr.
Ahoj,
tenhle problém jsem tady před časem taky řešila: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Dneska máme už 6,7 kg, ale já už to tolik neřešim
Synek je spokojené faldíkaté miminko, které má radost ze života, pořád se směje a skoro vůbec nebrečí.
Všichni mě ujišťují, že u kojeného miminka velké přírustky na váze nevadí a že to skutečně s pohybem ustane. Jen je to o něco náročnější s chováním, alezvykneš si ![]()
Jinak si nemyslim, že mlsání by mělo na přibírání miminka vliv. Spíš máš kvalitní výživné mlíko a dcerunka je při chuti ![]()
Nedělej si s tim starosti, já už to taky přestala řešit. Akorát mě trošku zlobí poznámky ostatních, jéé kolik mu je, ten je velikej, těžkej apod. Ale to bylo i v těhotenství, neustále mi někdo hodnotil velikost a tvar bříška, takže už jsem na to zvyklá ![]()
Užívej si dcerunky, ze dne na den se ti mění před očima a je třeba si každej den užívat ![]()
Pa Zuzana
Jee,
my meli pri narozeni 4020 g, pak jsme pribyvali 350 g tydnu a ted uz se to znacne zpomalilo, i tak mame ve 4 mesicich 7180g.
Kojeny deti prece nemuzou bejt tlusty, pisou to v kazdy knizce a mne dr vzdycky rikala, ze je malej ukazkovy zdravy miminko.
Tak si to uzivej a bud klidna.
Holky děkuju, dnes jsme byli na kontrole po 6-nedělí a už má 5,3 kg. Takže to vychází na 300g týdně. Ale uklidnili jste mě. Tak přibývání zdar.Přeju zdravá miminka.