Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chci se zeptat 12.8 bude moji holčičce 1 měsíc a v tomhle vedru chce pořád pit přijde mi že od prsu se ani nehne ale jinak kojim co 3 hod.. Davala jste třeba čajicek nebo něco jiného na žízeň? Děkuji
No to je normální v tomhle vedru a věku. Tekutiny jsem začala dávat až se zavedením příkrmů v šesti měsících
Já být tebou tak prostě kojim… Není potřeba dávat nějaký čaj, když je dítě kojené… MM je pro mimčo jako pití i jako jídlo ![]()
No, v takových vedrech jsem kojila třeba co hodinu. Právě, aby neměla žízeň. čaj není potřeba. Obecně, koj na požádání a ne podle hodin.
Ne, MM ji stačí. Na žízeň je přední mléko. Koj jak si řekne.
Právě že ja kojim tak jak si řekne mala se sama hlásí co 2 az 3 hodiny ale doktorka říkala že nemám kojit co 1 hodinu ale co mam dělat taky ma žízeň a je ji vedro no tak
Koukala jsem v obchodě, že mají dětský čaj feniklový, vhodný od ukončeného 1. týdne, ale zkušenost nemám.
@Musinka45 píše:
Právě že ja kojim tak jak si řekne mala se sama hlásí co 2 az 3 hodiny ale doktorka říkala že nemám kojit co 1 hodinu ale co mam dělat taky ma žízeň a je ji vedro no tak
Tak ji dej každou hodinu na chvilku k prsu, vypije přední mléko co je na žízeň. Já mám teda 5 měsíční a žízeň nemá. Jedině když jsme dyl venku. Doma nemáme vedro k padnuti aby měl nějakou extra žízeň.
@Musinka45 píše:
A ty bys sama čekala dvě hodiny. aby ses mohla napít, když je takhle?? Neboj, ona se nepřepije.
Kojení stačí a jak píšou holky, tak klidně příkladej častěji. Tuto informaci mám i od své pediatričky, když byly vloni ještě větší vedra než letos. Žádné pití navíc nepotřebují. Ale rozhodně nečekat na 3h interval.
Dělat trihodinove pauzy mezi kojením je dávno pasé. Koj, jak je potřeba a jak si mimčo řekne, nemusíš přidávat žádné čaje. Doktorce to odkývej, aby byl klid. Ty jsi máma a sama dobře víš, co tvé dítě potřebuje.
@Musinka45 píše:
Co máš dělat? Neposlouchat doktorku!! O kojení ví houby.
Koj jak si malá řekne.
@Anonymní píše:
Koukala jsem v obchodě, že mají dětský čaj feniklový, vhodný od ukončeného 1. týdne, ale zkušenost nemám.
Ahoj používám. Na doporučení dětské lékařky ale my jsme na UM
Já bych nic pít nedavala. S pitím navíc jsem začala s prikrmy a jen vodu. Osobně stim fenyklovym čajem bych byla opatrná. Detem se moc nedoporucuje.Zkus si pohledat informace