Kojenec 5 měsíců - potíže s večerním usínáním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
7.5.14 11:38

Kojenec 5 měs. - potíže s večerním usínáním

Dobrý den všichni. Naše malá už něco málo přes týden večer špatně usíná. Máme každodenní rutinu - kolem 19. hod koupání, poté kojení, pak jí povím nějakou básničku či krátkou rýmovací pohádku (asi bude poeta :-)) a pak ji nechám usnout mě v náručí (tady bude ten zakopaný pes, ale nevím, jak z toho). Ona usne téměř okamžitě, ale jakmile se ji pokusím přendat do postýlky (v noci spí pouze v postýlce), tak se vzbudí a začne prvně kňourat, pak mručet a nakonec se rozpláče. Zkouším ji držet třeba 20min, kdy už je úplně „natvrdo“, ale stejně se vzbudí.. Opakujeme to několikrát a nakonec se nám to podaří, bez jejího vzbuzení, tak kolem 22hod… (Poté se vzbudí na první kojení cca v 1 hod (plus mínus 1 hodina) a pak cca ve 4 - 5 hod, pak je chvilku vzhůru a následuje asi 30-60min šlofík). „Vyřvat“ ji ještě nechci nechávat, myslím si, že v 5 měsících je na to ještě malá a píše se, že se miminka sama dokáží uklidnit až tak po 6. měsíci nejdříve (co se týče večerního spaní).
Doplním ještě, že manžel se se mnou třeba vystřídá, ale pokud začne on, tak beruška mu řve úplně od začátku i v náručí. Tak se aspoň jdu vysprchovat a pak tradá do ložnice a malou do náruče.
Co se týče spaní přes den, tak spinká luxusně (musím to zaklepat, ťuk, ťuk, ťuk), mezi 9,30-10 ji dám do kočáru na zahradu a spinka cca 3 hoďky a poté odpoledne cca od 15 hod pak 1-2 hodiny.
Máte někdo nějakou radu nebo tip, jak to zlepšit? Vím, že některá miminka spí daleko hůře a vlastně si nechci ale stěžovat - problém ale je, že mě z toho bolí hodně záda, i když jsem opřená… nehledě na to, že se prostě málo vyspím a pak mám tak jednou týdně krizi z únavy, ale to určo znáte..
Děkuji za případné rady, i když, abych řekla pravdu, moc možností není… ale tak, kdyby náhodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
7.5.14 11:44

Ani si to nečtu do konce…protože u nás je to samé. Prostě někdy je líp, někdy hůř. Nyní usíná slušně, ale už dneska může přijít zlom a zase to bude náročné. :roll:
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.5.14 11:45

Rozhodně odbourej tu náruč, nauč ji usínat třeba vedle sebe v posteli nebo jinak, ale náručí si na sebe šiješ bič. Jak ji budeš mít v náručí až jí bude třeba 12kg? To padneš! Jinak to spaní se pořád mění, u synáčka se to ustálilo až teprve po roce a to stejně není každá noc stejná.. Ale zatím je maličká, vyřvat bych nenechala dítě nikdy, ještě má nárok na trochu povyku po večerech..

• Citovat
  • Upravit
18000
7.5.14 12:11

@Pumpkin01 to ti vstává ve 4 nebo v 5? i s tim hodinovým šlofíkem je to teda děsně brzy :roll: odbourat náruč každopádně! :pankac: ležet s ní, hladit jí, zpívat…prostě cokoliv ale mít jí vedle sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
7.5.14 12:21

Tak já měla podobný problém, ale jeden den jsem byla tak vyřízená že jsem prostě malou šoupla do postýlky, podotýkám že teda usíná u bílého šumu, dala dudlíka a odešla, no pravda je že jsem ten první večer chodila co chvíli dávat dudlíka, jako zastánce vyřvání také nejsem a do půl hodinky usnula.
Dneska to je takový že jí před osmou dám do postýlky, dám jí dudlíka, pustím bílý šum, pohladím po čelíčku a odejdu, no během 10 min tam jdu třeba 4× ale vím že do deseti minut usne. Já ze své zkušenosti vím, že k takovému kroku tě opravdu dožene až totální únava. Držím palce bysis našla ten svůj rituál pro který pro vás bude nejlepší

• Citovat
  • Upravit
26
7.5.14 12:42

Dobrý den, nevím jaký máte denní režim (hlavně spánek), tak píšu svoje zkušenosti.
5měsíční dítě by mělo přes den spát cca 5 hodin. Dceři jsem spánek dělila na jeden hlavní a dva menší. Dopoledne 9-10hod. Po obědě 11,30/12,00-2/2,30 (záleží jaký je to spáč). A odpolední spánek 16,15-17,00. Tím se mi krásně mezi spánek vešlo krmení (a taky cvičení - museli jsme cvičit Vojtovku - proto jsme měli tak pravidelný režim). Ale díky tomu se dcera naučila usínat i sama v postýlce (režim jí prostě vyhovoval). Samozřejmě, že byly i horší chvilky, kdy jsem ji uspala v náručí, ale snažila jsem se to omezovat jen na dny, kdy byla přetažená. Taky jsem vyzkoušela knihu,,Každé dítě může dobře spát" - myslím, že je ke stažení na ulozto.cz. Neříkám, že jsem použila všechno - spíš jsem se jen inspirovala. Ale třeba tam něco užitečného pro Vás najdete. Hodně štěstí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.14 13:14

@kve-tinka Jj, já to taky tak beru, že je někdy líp a někdy hůř, ale už jsem prostě unavená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.14 13:16

@Lizzi jj, jsem si toho biče vědoma… Je pravda, že včera jsem po chvilce zkusila malou „svézt“ se mnou dolů na postel a usnula vedle mě… ale taky jsem radši čekala déle.. asi to dnes zkusím znovu. Uvidíme, jestli to přendávání bude jednodušší…

Díky holky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.14 13:17

@myšák1187 Jste šikovná!! :-) Já to budu muset taky vyzkoušet,… teď manžel bude 4 dny pracovně pryč, takže k vyčerpání nebude daleko :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
7.5.14 13:23
@Pumpkin01 píše:
@kve-tinka Jj, já to taky tak beru, že je někdy líp a někdy hůř, ale už jsem prostě unavená…

to ti věřím…já taky někdy sotva pletu nohama.. :roll:
mi třeba rarach někdy nechce zaspat po obědě a to mám teda fest krizi. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.14 13:24

@Liszane jj, je to zpropadeně brzo :roll: Často se ale stane, naštěstí, že v těch 5 ještě usne, tak na hoďku a pak zas je ještě ten šlofík. Ale to se asi odnaučit nedá.. prostě je vzhůru, začne se smát a žvatlat a je po spaní - je spokojená, neřve nic.. obecně je hrozně hodná. No, ty večery vážně budu muset změnit, tak snad to půjde přes to usínání vedle mě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.14 13:25

@medvedarka Režim máme, každý den je v podstatě téměř identický, co se týče jejího spánku a jídla… Díky za tipy! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.14 13:28

@kve-tinka No, dnes jsem si musela jít lehnout, když jsem ji dala do kočárku… Měla jsem v noci ještě ke všemu migrénu, takže fakt konec… naštěstí to tím mým šlofíkem trochu pominulo a je líp.. já bych si tak dala kafe, ale to prostě kvůli kojení nechci. Díky! :hug: Taky přeju hodně síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
7.5.14 13:34

@Pumpkin01 tak pokuď je hodná tak na ní zkus nereagovat-dělej, že spíš :nevim: moje kamarádka takhle vstávala brzy s malou a je jí 16 měsíců a furt vstávají v půl pátý :roll: Oni všechny děti nejsou bohužel spáči-můj starší vstává taky v 6,ale takhle maličká by ještě mohla spát dýl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
7.5.14 13:43

Taky mám 5-ti měsíčnní mimčo a taky usíná v náručí většinou u kojení. Když ho přenesu tak se obvykle vzbudí tak ho vemu zpátky ve spacím pytli a počkám až znovu usne a to už se nevzbudí. U první jsem to dělala taky tak a došlo to tak daleko, že jsem ji přenášela do postýlky až asi do 20měsíců, měla asi 15kg a já už byla v 7.měsíci s mladším. A to už se mi s tím břichem a s ní špatně vstávalo z křesla tak jsem jí naučila usínat vedle mě na gauči u prsa samozřejmě, taky príma. No a pak jsem musela být na tři dny v nemocnici a tatínek jí naučil usínat v postýlce a na prso si ani nevzpomněla. A od té doby je klid. Omlouvám se, že jsem moc neporadila, spíš jsem chtěla naznačit kam až to může dojít. Doufám, že u druhého se tak daleko nedostaneme :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí